Recents in Beach

Τα «Σεπτεμβριανά» του ΣΥΡΙΖΑ - Οι 4 υποψήφιοι και η κούρσα της διαδοχής

 


Αγώνας ταχύτητας, ντάλα καλοκαίρι, ο «οδικός χάρτης» εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

έκτακτο), διεξαγωγή του συνεδρίου στις 27-29 Οκτωβρίου και στις 26 Νοεμβρίου εκλογή προέδρου.

Εντέλει, σε σύνολο 252 ψηφισάντων, υπέρ της πρότασης της Πολιτικής Γραμματείας ψήφισαν 160 και υπέρ της δεύτερης πρότασης 88, ενώ καταγράφηκαν 2 παρών και 2 λευκά.

Παραίτηση Σπίρτζη από ΠΓ…

Κατά την διάρκεια της χθεσινής δεύτερης ημέρας της Κεντρικής Επιτροπής ο Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε την παραίτηση του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την διαφωνία του με το χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας του κόμματος. «Όποιος μετείχε σε κορυφαίο όργανο, ακόμη κι αν δεν αισθάνεται ότι έχει συμβάλλει στην ήττα, ακόμη κι αν οι περισσότεροι, ποτέ δεν ερωτήθηκαν ή δεν συμμετείχαν σε κρίσιμες αποφάσεις των πραγματικών οργάνων οφείλει να παραιτηθεί, για λόγους ευθιξίας» είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του.

…και στήριξη Βούτση σε Αχτσιόγλου

Υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου τάχθηκε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «Εκτιμώ ότι η υποψηφιότητα της συντρόφισσας Αχτσιόγλου προσδίδει την αναγκαία ευρεία συναίνεση και εναρμονίζεται με την ανάγκη κοινωνικής στήριξης στη σύγχρονη Αριστερά, την Αριστερά της διακυβέρνησης και των κοινωνικών αγώνων» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής στην ομιλία του.

«Δεν αρκεί η κατάθεση της προσωπικής μας αλήθειας και η απλή στήριξη στην πάγια ιδεολογική και πολιτική προτίμηση του καθένα μας, μια ψυχολογία που και εμένα με αγγίζει και με συνέχει και την οποία σέβομαι απεριόριστα, όταν μάλιστα προσωποποιείται σε στελέχη του επιπέδου του Ευκλείδη Τσακαλώτου» πρόσθεσε ο Νίκος Βούτσης, αιτιολογώντας τους λόγους για την μη στήριξη της υποψηφιότητας Τσακαλώτου.

Μιχάλης Χαριάτης στο ideiseis.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">