Recents in Beach

Μπορεί η Έφη Αχτσιόγλου να είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός; - Γράφει ο Λάμπρος Παπαδής

 


Με τις εξελίξεις και τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. να έχουν δρομολογηθεί για τις 10 Σεπτεμβρίου, οι υποψήφιοι ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα τις εξορμήσεις και τις περιοδείες τους ώστε να συναντηθούν με απλά μέλη και φίλους ανά την επικράτεια και να δώσουν το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας.

Στην περίπτωση της Έφης Αχτσιόγλου η οποία ξεκινά την εκστρατεία της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από την Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τετάρτη 26/7 και αργότερα πηγαίνει στην γενέτειρα της τα Γιαννιτσά Πέλλας ως επόμενο σταθμό στην περιοδεία της τα πράγματα μοιάζουν διττά θα έλεγα... Σε σχέση με την δική της υποψηφιότητα δεν κρίνεται μόνο το κομμάτι μιας υποψηφιότητας για την αρχηγία ενός κοινοβουλευτικού κόμματος αλλά κρίνεται ίσως μια ιστορική ευκαιρία και η συνέχεια μιας ευτυχούς συγκυρίας αν αυτή πραγματοποιηθεί...

Η Έφη Αχτσιόγλου αν εκλεγεί στις 10 Σεπτεμβρίου ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. θα είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του κόμματος μετά από χρόνια και από την εποχή ακόμα του πρώτου Συνασπισμού της Αριστεράς με Πρόεδρο την Μαρία Δαμανάκη, αλλά σε ένα κόμμα πλέον που μπορεί στην φάση αυτή να ψάχνει τις σταθερές της ταυτότητας του αλλά παραμένει ο κεντρικότερος πολιτικός πόλος της ελληνικής κεντροαριστεράς και αξιωματική αντιπολίτευση... Το ίδιο το πολιτικό πλάνο το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη ημέρα θέτει την Έφη Αχτσιόγλου μοιραία στην θέση της υποψήφιας και εν δυνάμει Πρωθυπουργού, αν οι πολιτικές εξελίξεις στην συνέχεια την ευνοήσουν και η ψήφος του λαού το επιβάλει.

Στις 10 Σεπτεμβρίου λοιπόν ο κόσμος της Ελληνικής Κεντροαριστεράς και της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ψηφίζει απλά για την επόμενη γυναικά αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. αλλά και για την πρώτη ιστορική ευκαιρία μια γυναίκα να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωθυπουργία της χώρας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">