Recents in Beach

Στέφανος Τζουμάκας: Τις πυρκαγιές τις βάζουν άνθρωποι σε περιοχές που η γη έχει αξία - Με την υποψηφιότητα μου, στοχεύω πρωτίστως στο να επανέλθει η Πολιτική στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στη χώρα (Βίντεο)


 Συνέντευξη του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Στέφανου Τζουμάκα στο kontra channel 

Πυρκαγιές
Το κύριο ζήτημα είναι «οι αλλαγές χρήσης γης». Τις πυρκαγιές τις βάζουν άνθρωποι σε περιοχές που η γη έχει αξία. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν καίγονται Τζουμέρκα, Πίνδος Σμόλικας, Δυτ. Μακεδονία, Θράκη, αλλά τα περιαστικά δάση της Αττικής και των νησιών, για την αλλαγή χρήσης της γης, για κατοικίες, ξενοδοχεία, εργοστάσια και πλέον και για ΑΠΕ. Περιοχές που κηρύσσονται αναδασωτέες δεν αναδασώνονται με αποτέλεσμα αργότερα να περιέλθουν σε ιδιώτες κι έτσι να αλλάζει η χρήση τους. Σε καμία χώρα της ΕΕ και στις ΗΠΑ δεν επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης γης.
💥Υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Με την υποψηφιότητα μου, στοχεύω πρωτίστως στο να επανέλθει η Πολιτική στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στη χώρα. Άλλο πράγμα η Πολιτική, άλλο ο πολιτικός συνδικαλισμός. Πρώτο ζήτημα είναι η χώρα, η Οικονομία και η ελληνική κοινωνία ή ο Μητσοτάκης; Υπάρχει σοβαρό ζήτημα και όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ε.Ε. και διεθνώς. Εγώ προτάσσω το ζήτημα της πολιτικής: Υπάρχουν 10 θέματα για τα οποία πρέπει να κληθούν οι ηγεσίες των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου να πουν τι θα κάνουν.
💥1ο θέμα στη χώρα είναι η Οικονομία, η Παραγωγή και 2ο τα Δημόσια Οικονομικά.
5 χρόνια αγώνα κάναμε αγώνα για να μπει 1ο θέμα η Οικονομία και η Παραγωγική Ανασυγκρότηση και μπράβο στην ηγεσία Α. Τσίπρα που το έθεσε ως πρώτο ζήτημα στο Πρόγραμμα μας, ενώ άλλη τάση την είχε τελευταία σε προτεραιότητα.
💥Επενδύσεις στην Οικονομία. Θα γίνουν επενδύσεις στην Οικονομία ή η αύξηση του ΑΕΠ θα προκύπτει από αγοροπωλησίες εταιρειών, το Real Estate που αποτελούν υπηρεσίες χαμηλού επιπέδου, και το πληθωρισμό; Πρέπει να γίνουν εθνικές συζητήσεις ανά κλάδο και ανά Περιφέρεια με όλους τους παραγωγικούς φορείς αλλά και για το ζήτημα της χρηματοδότησης από τις Τράπεζες των επιχειρήσεων ώστε να δημιουργηθεί ένα κίνημα διότι δεν αρκούν τα λόγια απέναντι στο Κ. Μητσοτάκη.
💥Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρωτίστως είναι πολιτικό.
Πολιτικό κόμμα σημαίνει πολιτική ενότητα. Και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.
Δεν συζητιούνται τα μεγάλα ζητήματα. Η συζήτηση μέχρι τώρα ήταν κυρίως οργανωτικού χαρακτήρα και αφορούσε τη διαχείριση, ωστόσο, πρώτα είναι η πολιτική. Τα οργανωτικά μέτρα είναι υποκατάσταση της Πολιτικής.
Οι μειοψηφικές αντιλήψεις ηττήθηκαν. Εγώ δεν θέλω μειοψηφία, έχω κάνει μειοψηφία από τη Χούντα και μεταγενέστερα. Πρέπει να κυβερνήσουμε εμείς τη χώρα, έχουμε περισσότερες δυνατότητες, έχουμε αρχές, έχουμε γνώσεις και εμπειρίες και ξέρουμε που πάει ο κόσμος. Ξέρουμε που θέλουμε να πάμε τη χώρα.
💥Δεν είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης έπεισε το κόσμο. Είναι ότι εμείς δεν πείσαμε τον κόσμο.
Έπρεπε εμείς να πείσουμε τον κόσμο και είχαμε και την ηθική και πολιτική βάση αλλά δεν είχαμε τις πλειοψηφικές αντιλήψεις.
💥Για την άνοδο της Ακροδεξιάς
Οι αδύναμοι άνθρωποι έχουν αρνητικά συναισθήματα, έχουν ζήλια, φθόνο, κακία. Θέλουν να τιμωρήσουν και να εκδικηθούν. Αυτή είναι η βάση. Οι δυνατοί άνθρωποι αντιθέτως, έχουν θετικά συναισθήματα, αγάπη, αλληλεγγύη, αισιοδοξία. Αυτοί οι άνθρωποι όταν δεν τους αρέσει κάτι, αγωνίζονται και το αλλάζουν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">