Recents in Beach

Σάββας Κωνσταντινίδης: Καλώ τον κόσμο της Καλαμαριάς να εμπιστευτεί την παράταξή μας η «H Καλαμαριά που μας αξίζει».

 



Ο γνωστός Αθλητικογράφος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς με την δημοτική παράταξη ''Η Καλαμαριά που μας αξίζει'' κ. Σάββας Κωνσταντινίδης μίλησε στο Faros24.gr και στον Δημοσιογράφο Λάμπρο Παπαδή για την υποψηφιότητα του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, για της αναμνήσεις του από την παλιά Καλαμαριά, τα σχέδια της δημοτικής παράταξης '' Η Καλαμαριά που μας αξίζει'' με επικεφαλής τον Αβραάμ Περσίδη αλλά και τον ιστορικό Απόλλων Πόντου.

Λ.Π. Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινά;

Σ.Κ. Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Faros-24.gr, και προσωπικά εσάς και την τιμή που με κάνετε σας εύχομαι πάντα επιτυχίες. Ήταν περίπου πριν ένα χρόνο όταν δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον επικεφαλής της παράταξής μας τον Αβραάμ Περσίδη, άμεσα έγινε μία συνάντηση και δώσαμε τα χέρια ώστε να είμαστε και να είμαι παρών σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της παράταξης η οποία είναι ανεξάρτητη, και μέλη που τη στελεχώνουν είναι αξιόλογα άτομα της κοινωνίας της Καλαμαριάς, που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να τον δουν να ακμάζει.


Λ.Π. Πως είναι για κάποιον γέννημα θρέμμα Καλαμαριώτη να ζει στην Καλαμαριά σήμερα;

Σ.Κ. Σαν γέννημα θρέμμα Καλαμαριώτης που είμαι, έχω ζήσει και σε μία καλύτερη Καλαμαριά, να θυμηθούμε την ιστορική Αρετσού της δεκαετίας 80΄- 90΄ και στην οδό Νικολάου Πλαστήρα, δεν έβρισκες χώρο να παρκάρεις και τα καφέ και τα μπαράκια της εποχής εκείνης ήταν ασφυκτικά γεμάτα κόσμο κόσμο όχι μόνο εγώ από την Καλαμαριά αλλά από όλη την Θεσσαλονίκη. Όνειρο μου είναι να ξαναδώ αυτήν την περιοχή να τη δω να ακμάζει, και να παίρνει αυτό που της αξίζει. Άλλωστε Μην ξεχνάμε στην Καλαμαριά μπορούν να γίνουν πολλά έργα ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή και να ζωντανέψει αυτή η ωραία πόλη.

Λ.Π. Τι είναι αυτό το οποίο σε κέρδισε στον λόγο και στο σχέδιο της Δημοτικής Παράταξης "Η Καλαμαριά που μας αξίζει" με επικεφαλής τον Αβραάμ Περσίδη;

Σ.Κ. Καταρχάς με κέρδισε ο ίδιος ο Αβραάμ Περσίδης, ο Αβραάμ είναι ένας άνθρωπος και αυτός γεννημένος στην Καλαμαριά που αγαπάει τον τόπο του και θέλει να κάνει το καλύτερο για αυτό, όποιος είναι πολλά χρόνια στα κοινά της Καλαμαριάς χρόνια δημοτικός σύμβουλος και τώρα ως επικεφαλής της παράταξης «Η Καλαμαριά που μας αξίζει», με γνώμονα πάντα να κάνει ότι καλύτερο για τον τόπο του.


Λ,Π. Πιστεύεις ότι ένας δημοσιογράφος μπορεί να είναι και αποτελεσματικός δημοτικός σύμβουλος;

Σ.Κ. Φυσικά και το πιστεύω, και για αυτό είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, νομίζω ένας δημοσιογράφος πάντα είναι αποτελεσματικός, διότι μπορεί και καταγράφει πράγματα, τα  κακώς και τα καλώς κείμενα της πόλης του, και με το λόγο του μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Λ.Π.  Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την παλιά Καλαμαριά που θυμάσαι;

Σ.Κ. Αναμνήσεις από την πόλη μου είναι, με στεναχωρεί που πλέον δεν έχουμε της γειτονιάς μας, τότε που όλοι ήμασταν σαν μία οικογένεια οι γείτονες όλοι καθόντουσαν γύρω γύρω μιλούσαμε για ότι τους απασχολούσε Τον καιρό εκείνο, μου λείπει που δεν βλέπω παιδιά να παίζουν στους δρόμους, και πλέον το έχω σαν ανάμνηση στο μυαλό μου γιατί εγώ τα έχω ζήσει έχω έχω παίξει και έχω τρέξει στους δρόμους της παλιάς Καλαμαριάς, που ίσως και ήτανε χωματόδρομοι, έχω παίξει ποδόσφαιρο σε αλάνες και σε πάρκα που ήταν καταπράσινα, και χαίρομαι που μπόρεσα να ζήσω αυτά τα χρόνια τα ξένοιαστα που δεν υπήρχαν κίνδυνοι, και ζούσαν όλοι οι άνθρωποι ανέμελα.

Λ.Π. Η Καλαμαριά είναι συνδεδεμένη και με την ιστορική ομάδα του Απόλλωνα όπου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αβραάμ Περσίδης είχε άμεση εμπλοκή τα προηγούμενα χρόνια... Ποια είναι η γνώμη σου για την κατάσταση στον Απόλλωνα σήμερα;

Σ.Κ. Ο Απόλλων Καλαμαριάς νομίζω σιγά-σιγά θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του, ήδη όπως είπες ιστορική αυτή η ομάδα πλέον θα αγωνίζεται στη β κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος, Η διοίκηση του ερασιτέχνη Απόλλων Καλαμαριάς ενισχύει την ποδοσφαιρική ομάδα, άλλωστε έχει την εμπειρία η γνώση ώστε να ξανακάνει τον Απόλλωνα μεγάλο, και πρέπει όλοι όσοι αγαπούν αυτόν τον μεγάλο και ιστορικό σύλλογο πρέπει να είναι δίπλα του, και φυσικά να πάρουν όλοι ένα διαρκείας. Επίσης ότι πλέον η ομάδα του Απόλλων Καλαμαριάς θα αγωνίζεται  στην φυσική του έδρα στην Καλαμαριά.


Όσο για μένα έχω ζήσει τον Απόλλων Καλαμαριάς στα χρόνια που ήταν πρόεδρος ο αείμνηστος Βασίλης Τριανταφυλλίδης γνωστός ως (Χάρρυ Κλυνν) όποιος αγαπούσε πάρα πολύ την ομάδα Αθήνα ήθελε να την κάνει από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, ο τότε Απόλλων Καλαμαριάς πήγαινε στα καλύτερα κέντρα προετοιμασίας της Ευρώπης, και όταν έπαιζε με τις τρεις ομάδες των Αθηνών, η ομάδα πήγαινε στο κέντρο ξενοδοχείο των Αθηνών, αυτά τα ξέρω γιατί μου το έχουν πει οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ποντιακού αυτό συλλόγου  Βασιλης Τραιανόπουλος, όπως και ο Ζήσης Τσέκος, αλλά και πολλοί άλλοι οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές. 

Λ.Π. Τι θα ήθελες να αλλάζει στην Καλαμαριά την επόμενη ημέρα αν είχες την δυνατότητα να το αλλάξεις;

Σ.Κ. Θα ήθελα να αλλάξω στην Καλαμαριά μας, αν φυσικά είχα λόγο στα κοινά του δήμου μας, θα ήθελα οι δημότες της Καλαμαριάς και όχι μόνο να περπατάνε ελεύθερα στα κράσπεδα, αλλά και στους δρόμους, τα οποία δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση τους, θα ήθελα να είναι πάντα προσβάσιμες οι ράμπες των ατόμων ΑΜΕΑ, γιατί σχεδόν πάντα υπάρχει ένας ανεύθυνος πολίτης που παρκάρει εκεί, επίσης θα ήθελα την καλαμάρια μας να έχει παραπάνω πράσινο, κάτι που λείπει από αυτήν, πιστεύω αν ο κόσμος μας πιστέψει και ψήφιση καταρχήν την παράταξή μας την «Καλαμαριά που μας αξίζει» αλλά αλλά και εμένα θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα προσπαθήσω να γίνουν στον τόπο μου.

Λ.Π. Τέλος ένα δικό σου μήνυμα επίλογο για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και τον αγώνα σας σαν δημοτική παράταξη.

Σ.Κ. Το δικό μου μήνυμα για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι, καλώ τον κόσμο της Καλαμαριάς μας να μας εμπιστευτεί καταρχήν την παράταξή μας την «Καλαμαριά που μας αξίζει», και έπειτα εμένα διότι θα εμπιστευτεί ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και θα κάνουν το καλύτερο και για τους δημότες της Καλαμαριάς αλλά για την ίδια την Καλαμαριά, θα κάνουμε μία Καλαμαριά που μας αξίζει



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">