Recents in Beach

Δημήτρης Δεμουρτζίδης: Κληθήκαμε να αναμετρηθούμε με προβλήματα αλλά και προκλήσεις.

 


O Δήμαρχος Παύλου Μελά και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ''Ευ Πόλις'' κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, κατέθεσε στα Social Media ένα απολογιστικό πλάνο για τα όσα πέτυχε η διοίκηση του Δήμου τα τελευταία χρόνια εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων και αντίξοων συνθηκών αλλά και την θέληση για συνέχεια στο έργο που χαρακτηρίζει την επόμενη ημέρα...

''Ας μιλήσουμε συγκεκριμένα, σοβαρά και με υπευθυνότητα για χρηματοδοτικά προγράμματα και άλλες κρατικές και κοινοτικές ενισχύσεις. Από το ξεκίνημα της θητείας μας, σχεδιάσαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις για ζωτικής σημασίας προβλήματα του Δήμου Παύλου Μελά και για έργα στις γειτονιές Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, ύψους άνω των 83 εκατομμυρίων ευρώ. Μια σειρά παρεμβάσεων που αλλάζουν την καθημερινότητα, αναβαθμίζουν τη φυσιογνωμία του Δήμου μας και φέρνουν την πόλη μας στο προσκήνιο.

 Έργα και δράσεις ολοκληρωμένα, υλοποιούμενα, δημοπρατημένα, έργα που προγραμματίζονται με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Διοίκηση και υπηρεσιακός μηχανισμός, έχοντας συμμάχους την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τις κεντρικές κυβερνήσεις, συνεργαστήκαμε με εμπειρογνώμονες υψηλού επιστημονικού κύρους και πετύχαμε την υποστήριξη δεκάδων προτάσεών μας για κρίσιμα έργα, από τις μεγάλες χρηματοδοτικές ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το ΕΣΠΑ 2014 - 2020, το νέο ΕΣΠΑ 2021 - 2027, το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το Πράσινο Ταμείο, το Ταμείο Ανάκαμψης, το «ΦιλόΔημος» και άλλες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες. Ναυαρχίδα των χρηματοδοτήσεων η εμβληματική μεταμόρφωση του πρώην στρατοπέδου σε υπερτοπικό Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά και η διασφάλιση ποσού που ήδη ξεπέρασε τα 41 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να ανταποκριθούμε σε μια μεγάλη σύγχρονη αστική πρόκληση με την «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του ΜΠΠΜ», την «Αποκατάσταση και Επανάχρηση του κτηρίου Στρατωνισμού Α2 εντός του ΜΠΠΜ», την αξιοποίηση του Α3 και άλλων κτηρίων του πρώην στρατοπέδου. Εστιάσαμε σε προγράμματα βάσει των αναγκών της τοπικής μας κοινωνίας και των επισκεπτών της πόλης, εγκεκριμένα άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, σε αναμονή προτάσεις έργων και μελετών, που έχουν κατατεθεί σε προγράμματα, περιμένουμε άμεσα εγκρίσεις και αγγίζουν τα 6 εκατομμύρια και διασφαλισμένα 5,79 εκατομμύρια για την  αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης (Νικόπολη και Ευκαρπία) μέσω της ΠΚΜ. 

Εντάξαμε έργα που δίνουν ισχυρό κοινωνικό πρόσημο στην πόλη μας, έργα που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την τεχνολογία για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, την αστική αναζωογόνηση και προσβασιμότητα, την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού, τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη, την ηλεκτροκίνηση, την ενίσχυση και αναβάθμιση του στόλου οχημάτων με σύγχρονα απορριμματοφόρα - μηχανήματα - ειδικά οχήματα πολλαπλών χρήσεων, ενώ επενδύσαμε στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών υποδομών και των κλειστών και ανοικτών αθλητικών χώρων. Αγαπητοί μου συμπολίτες, Κληθήκαμε να αναμετρηθούμε με προβλήματα, πρωτόγνωρες κρίσεις,  αλλά και προκλήσεις  - ευκαιρίες και είμαστε περήφανοι που με υπομονή, αξιοπιστία και με αποτελεσματικότητα υπηρετούμε τους ανθρώπους, το πιο πολύτιμο συστατικό της πόλης μας.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και με τις γνωστές παθογένειες που συνθέτουν το κάδρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νοιαζόμαστε και φροντίζουμε τους συνδημότες μας, αγωνιζόμαστε για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες τους, να βελτιώσουμε τα καθημερινά βιώματα και τις εμπειρίες τους, στις γειτονιές του παρόντος και του μέλλοντος. Για να ζούνε με αξιοπρέπεια στον δήμο Παύλου Μελά, σε μια πόλη φιλική, σύγχρονη, λειτουργική, ασφαλής.''

#demourtzidisdimarxos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">