Recents in Beach

Είναι νέος, σύγχρονος δήμαρχος, ο Γιάννης Ζαμπούκης;



Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αποδεκτό από όλους ότι είναι η κοντινότερη προς τους πολίτες "εξουσία",  αυτός είναι και ο λόγος που την καθιστά πολύ σημαντικό θεσμό. 

Προφανώς και κάθε Δήμος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την γεωγραφική θέση,  με τον πληθυσμό, την κοινωνική σύνθεση, και φυσικά με την οικονομική του δυνατότητα.

Η γεωστρατηγική θέση της  Αλεξανδρούπολης, την καθιστά έναν από του σημαντικότερους Δήμους της χώρας με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, που θα έπρεπε να είχε θεσμοθετηθεί ως μητροπολιτικός Δήμος, αυτό όμως είναι  άλλη "συζήτηση".

Στη νέα περίοδο που ζούμε ποιος θεωρείται σύγχρονος Δήμαρχος;  

Πέρα από το προφίλ του καθενός που σίγουρα παίζει ρόλο, ποια άλλα χαρακτηριστικά πρέπει να έχει;

Είναι προφανές ότι πρέπει να είναι οξυδερκής, να έχει επικοινωνία με τους δημότες και να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των συνδημοτών του. 

Επιπλέον, θα πρέπει να μπορεί να συγκρουστεί με παθογένειες του παρελθόντος, να μην επιτρέπει εξωθεσμικούς παράγοντες να επηρεάζουν ή και να ελέγχουν την πορεία του Δήμου, τέτοιοι υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν στην Αλεξανδρούπολη.

Οι πελατειακές σχέσεις, οι οποίες κρατάνε σε στασιμότητα τον Δήμο, πρέπει να πολεμηθούν από τον νέο σύγχρονο Δήμαρχο, ο οποίος πρέπει να είναι ασυμβίβαστος, άσχετα του πολιτικού κόστους που θα έχει, σε αυτή την περίπτωση σίγουρα  θα είναι προσωρινό.

Θα πρέπει να μπορεί να έχει στοιχεία οράματος, αλλά να καλύπτει και την καθημερινότητα.

Αυτά, είναι κατά την άποψη μας τα βασικά χαρακτηριστικά ενός Δημάρχου, σύγχρονου που θα είναι ελκυστικός στην τοπική κοινωνία.

Έχει ο σημερινός Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης αυτά τα χαρακτηριστικά; 

Να θυμίσουμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει τη  μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω και μια συνεδρίαση θα έχουν άποψη-εικόνα τι σημαίνει αυτό.

Ο Γιάννης Ζαμπούκης ήρθε σε σύγκρουση με τους "εξωθεσμικούς" παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Δήμου.

Κατάφερε να συνθέσει διαφορετικές απόψεις για να μπορέσει στοιχειωδώς να λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο.

Φυσικά υπάρχουν και οι δυσκολίες από την κεντρική διοίκηση, παράδειγμα τα 12 νέα απορριμματοφόρα που έχει προμηθευτεί, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα προσλήψεων.
Με ανανεωμένο  δημοτικό συμβούλιο, με την πλειοψηφία στο όργανο , είναι βέβαιο ότι μπορεί να κάνει ακόμη πιο ορατά τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου Δήμαρχου ο Γιάννης Ζαμπούκης!

Φαρο-αυτοδιοικητικός 
  



 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">