Recents in Beach

Σωκράτης Φάμελλος: «Διαφορετική η πολιτική πρόταση ΣΥΡΙΖΑ από αυτή της ΝΔ – Ισχυρή πολιτεία που δε θα αφήνει τους πολίτες μόνους»


 Ο Σωκράτης Φάμελλος, στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το κόμμα θα λειτουργήσει όπως πρέπει ως αξιωματική αντιπολίτευση και θα τιμήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών που το έστειλαν σε αυτή τη θέση.

Στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τον Αλέξη Τσίπρα και μίλησε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που πέτυχε να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, «με την κοινωνία όρθια» όπως είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντίπαλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πυλώνας της κοινωνίας. Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα για την προσφορά του και το πολιτικό κεφάλαιο που άφησε. Έβγαλε την Ελλάδα από το τούνελ της χρεοκοπίας», τόνισε.

«Παραλάβαμε άδεια ταμεία από την κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

«Μπήκαμε στη Βουλή για να υπερασπιστούμε την κοινωνία», είπε ο. Φάμελλος, «δεν είμαστε από τζάκια, ούτε επαγγελματίες της πολιτικής», είπε ο κ. Φάμελλος.

Για το ΕΚΑΒ

«Όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών, τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια. Γιατί πότε λύθηκε το πρόβλημα της ακρίβειας και τα ελλείμματα στο ΕΚΑΒ;», αναρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Για τα pass που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι «χρηματοδοτείτε την ακρίβεια επιβαρύνοντας κι άλλο τους πολίτες».

Για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

«Υπάρχει απόφαση του ΣτΕ και είστε υποχρεωμένος κ. Μητσοτάκη να μεταφερθούν στο Δημόσιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ», είπε ο κ. Φάμελλος.

Για την προοδευτική διέξοδο
«Η στρατηγική της προοδευτικής διεξόδου δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος και έριξε τα βέλη του στα κόμματα που έπληξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις για μικροκομματικά οφέλη.

«Εμείς δεσμευόμαστε σε τρία σημεία:

να ασκήσουμε αντιπολίτευση για τα συμφέροντα της πολιτείας

να δώσουμε ένα πρόγραμμα προοδευτικής διεξόδου

να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές αξίες», είπε χαρακτηριστικά.

Για το άρθρο 16

«Ζήτησε υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε ο κ. Φάμελλος σε σχέση με το ζήτημα του άρθρου 16 και όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Στα ιδιωτικά κολλέγια δεν έχει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις αμβλώσεις

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατήγγειλε τις δηλώσεις που αμφισβητούν το δικαίωμα των γυναικών να κάνουν ό,τι αποφασίζουν για το σώμα τους.

Κάλεσμα για πλατύ μέτωπο δημοκρατίας

«Καλούμε όλους σε ένα πλατύ μέτωπο δημοκρατίας, απέναντι σε ένα νεοφιλελεύθερο μέτωπο», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Για την Υγεία

«Ήταν επιλογή της ΝΔ να μη στηρίξει τη δημόσια υγεία», ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ελλείψεις του ΕΚΑΒ. «Οι θάνατοι λόγω καθυστέρησης του ΕΚΑΒ ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια», κατήγγειλε ο κ. Φάμελλος.

«Στο ΕΚΑΒ δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

«Ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών σε δημόσιες δομές Υγείας», αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε ο κ. Φάμελλος. «Αντέχετε να το κάνουμε», αναρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Βέλη» για το πρόγραμμα της ΝΔ

Στη συνέχεια ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε σε μια σειρά πτυχές του προγράμματος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι κλέβει λέξεις από το πρόγραμμα της προοδευτικής διακυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα «κλέβει και από το εισόδημα των πολιτών».

Ο κ. Φάμελλος ααναφέρθηκε ιδιαίτερα στον «πληθωρισμό απληστίας» και στην αισχροκέρδεια με τις πλάτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Τα υπερκέρδη δεν έχουν φορολογηθεί, ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί μείωση του ΦΠΑ, όμως επιμένει να μην τον μειώνει παρά τις συστάσεις της Κομισιόν», είπε χαρακτηριστικά.

«Η μη φορολόγηση των υπερκερδών είναι κλοπή για λίγους με τη δική σας πλάτη», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Μητσοτάκης όπως Θάτσερ»

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα όσα συμβαίνουν στο εργασιακό τοπίο με αφορμή και όσα έγιναν γνωστά για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο.

«Η κυβέρνηση υπόσχεται καλύτερες δουλειές, υποθέτω σαν τις δουλειές στη Ρόδο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι η κυβέρνηση θυμίζει τη Θάτσερ αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε καθόλου στα συλλογικά δικαιώματα και τις διαπραγματεύσεις, ενώ δεν υπάρχει πουθενά το δικαίωμα της απεργίας.

«Αυτή είναι η Ελλάδα 2.0;», αναρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος. «Αυτή είναι η Ελλάδα του Γκόρτσου και του ρουσφετιού», είπε ο κ. Φάμελλος.

«Μοναδική εξαγωγική δραστηριότητα ήταν η εξαγωγή του Predator», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αναφέρθηκε καθόλου ο σιδηρόδρομος, αν και μίλησε για την «πράσινη ανάπτυξη».

«Τι γίνεται με τα μπρος πίσω στην απολιγνιτοποίηση», αναρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την πράσινη ανάπτυξη, όπως την εξάρτηση από το φυσικό αέριο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">