Recents in Beach

ΣΥΡΙΖΑ: Στο «φουλ» οι διεργασίες για την επόμενη ημέρα – Oι υποψήφιοι και οι διαδικασίες

 


Σήμερα συνεδριάζει η «Ομπρέλα» – Αύριο η Πολιτική Γραμματεία για το χρονοδιάγραμμα.

Χωρίς να έχει βρεθεί κοινός τόπος για τις διαδικασίες και πολύ περισσότερο για τα πρόσωπα και τους ρόλους τους, κορυφώνονται οι εσωκομματικές διεργασίες και διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της συνεδρίασης την Κυριακή το μεσημέρι της Πολιτείας Γραμματείας.

Το απόγευμα του Σαββάτου συνεδριάζει η αριστερή πτέρυγα («Ομπρέλα»), προκειμένου να εξετάσει τρόπους επιτάχυνσης των διαδικασιών διαδοχής, τις οποίες θέλει να επιβραδύνει η πάλαι ποτέ προεδρική τάση («Κίνηση Μελών»).

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ομπρέλα ξεκινά έχοντας ως πρώτη επιλογή για τη μάχη της ηγεσίας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά στελέχη της δηλώνουν ότι είναι ανοιχτά στη συζήτηση για την Έφη Αχτσιόγλου.

Αυτές οι δύο επιλογές φαίνεται ότι είναι και οι μόνες που συζητά αυτή η πλευρά.

Αντίθετα στην απέναντι πτέρυγα παραμένει η δυστοκία για την εξεύρεση ενός προσώπου, που θα ενώσει όλες τις αντιτιθέμενες υποομάδες της. Η περίπτωση της Ρένας Δούρου εξακολουθεί να συζητείται, αλλά και εξακολουθεί να απορρίπτεται από ένα μέρος αυτής της πτέρυγας.

Στελέχη της Κίνησης Μελών θεωρούν ότι πρέπει να αποτραπεί και μία υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη, αν και αυτή η άποψη δεν εκφράζει τους πάντες στη συγκεκριμένη ομάδα.

Έμπειροι παράγοντες του εσωκομματικού παιχνιδιού εκτιμούν ότι η Κίνηση Μελών είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να προσανατολιστεί τελικά στην περίπτωση του Αλέξη Χαρίτση, τον οποίο θεωρούν ικανό να διεκδικήσει με μεγάλες πιθανότητες την ηγεσία.

Για τον Διονύση Τεμπονέρα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει η βασική προσέγγιση που λέει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προταθεί για την αρχηγία, καθώς δεν είναι βουλευτής και άρα τυχόν ανάδειξή του στην προεδρία θα σημαίνει ότι το κόμμα θα πάει σε διαρχία – θα πρέπει να είναι άλλος στη θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Όσον αφορά στο μεταβατικό διάστημα, έως ότου δηλαδή εκλεγεί από τη βάση ή το συνέδριο ο νέος αρχηγός (ή η νέα αρχηγός), είτε αυτό γίνει τον Ιούλιο, είτε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όλα δείχνουν ότι θα επιλεγεί η Όλγα Γεροβασίλη ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Γιάννης Μακρυγιάννης

ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">