Recents in Beach

Σε 4 μέρες "κλείνουν" τα ψηφοδέλτια στην αυτοδιοίκηση ενώ οι φωτιές έχουν κάψει τον Έβρο


Στις 31 Αυγούστου στις 12 τα μεσάνυχτα είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των ψηφοδελτίων στην αυτοδιοίκηση, 1ου και 2ου βαθμού και οι  πυρκαγιές για 9η μέρα καταστρέφουν τον τόπο.

Οι δήμοι Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης έχουν άμεση εμπλοκή έχοντας την ευθύνη της πολιτικής προστασίας.

Ο δήμος της Αλεξανδρούπολης έχει εκκενώσει σχεδόν όλα τα χωριά της παραλιακής ζώνης στα ανατολικά, αλλά και χωριά της Δ.Ε ενότητας Τραϊανούπολης μεταφέροντας σε ασφαλείς δομές 12.000 ανθρώπους.

Ο δήμος Σουφλίου χάνει το δάσος Δαδιάς, το οποίο καταστρέφεται ολοκληρωτικά, δίνοντας μεγάλο βάρος στη διασώσει των οικισμών Λευκίμης, Δαδιάς, Κοτρωνιάς .

Μέσα σε αυτό το κλίμα πρέπει να ολοκληρωθούν και τα ψηφοδέλτια. Οι μεν δήμαρχοι έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια εδώ και καιρό, και βάζουν απλά τις τελευταίες πινελιές, τι γίνεται όμως με τους άλλους που ξεκινούν από άλλη αφετηρία;

Στην Αλεξανδρούπολη φαίνεται να είναι σίγουρα υποψήφιοι δήμαρχοι, εκτός από τον Γιάννη Ζαμπούκη που έχει υπερπλήρες ψηφοδέλτιο με κάλυψη 150% επί των εδρών, σίγουροι είναι, ο Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Σταύρος Σταυράκογλου και ο Σάββας Δευτεραίος, ενώ θα δυσκολευτεί ο Δημήτρης Πέτροβιτς,ο οποίος ως αντιπεριφερειάρχης Έβρου έχει τον συντονισμό του οργάνου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η εκτίμηση Φυσικά γίνεται βάση τον αριθμό των υποψηφίων που έχουν ανακοινώσει.

Στο Σουφλί η δυναμική του Παναγιώτη Καλακίκου φάνηκε από την ανακοίνωση των 80 ατόμων, έτσι σε λίγες μέρες είχε κλείσει. Σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του Σταμάτη Τσακίρη που στηρίζεται από την ομάδα Πουλιλιού, όπως και του Μιδαλκου από το ΚΚΕ .

Τις τελευταίες προσπάθειες του κάνει ο ανεξάρτητος σύμβουλος Απόστολος Δαβής να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινώσει δημόσια υποψηφιότητα.

Οι φωτιές πάντως έχουν επηρεάσει αφού όλοι, όπως είναι φυσικό, ασχολούνται με αυτές. 

Φαρο-αυτοδιοικητικός 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">