Recents in Beach

«Οι μισές ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ έχουν ανοίξει προξενικά γραφεία στην κατεχόμενη Κύπρο»


 Η πρόθεση της Ρωσίας να ανοίξει προξενικό γραφείο στην κατεχόμενη Κύπρο, έφερε στο προσκήνιο μια ζοφερή πραγματικότητα. Όπως καταγγέλει το σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια οι μισές από τις ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ έχουν ανοίξει και λειτουργούν τέτοια γραφεία.

Η αποκαλυπτική ανακοίνωση:

«ΠΡΟΞΕΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ» ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ «ΓΡΑΦΕΙΑ» ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ,  ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Με αφορμή την πρόθεση της Ρωσίας να ανοίξει Προξενικό γραφείο στα κατεχόμενα για εξυπηρέτηση τάχα των προξενικών αναγκών των Ρώσων που κατοικούν στα κατεχόμενα και μάλιστα τόσων πολλών χιλιάδων, έμαθε και  ο Κυπριακός Λαός για ακόμη ένα έγκλημα που συντελείται στα σκοτεινά παρασκήνια εδώ και χρόνια. Έμαθε λοιπόν ο Κυπριακός Λαός ότι τέτοια Γραφεία έχουν ανοίξει και λειτουργούν στα κατεχόμενα, στα κρυφά,  οι μισές από τις Ευρωπαϊκές χώρες  και η Αμερική. Συνήγοροι σε αυτή τη μεγάλη και σοβαρή παρανομία υπήρξαν οι διαδοχικές Κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας που επέτρεψαν χωρίς καμμιά διαμαρτυρία το άνοιγμά τους, ερήμην του Λαού, καθώς και οι Ηγεσίες των  Κυπριακών  Κομμάτων, «πάπιες», οι οποίες  ποτέ δεν ήγειραν, δημόσια τουλάχιστον, τέτοιο θέμα.

Κρυμμένοι πίσω από τη μυστική Διπλωματία που είναι το βασικό χαρακτηριστικό της Αγγλο-Αμαρικανο-Τουρκικής συνωμοσίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λαού μας, οι άνθρωποι, τους οποίους δυστυχώς εμείς αναδεικνύουμε στις καρέκλες εξουσίας, αθετώντας υποσχέσεις και προεκλογικές διαβεβαιώσεις διακυβέρνησης, επιτρέπουν και διευκολύνουν τη συνωμοσία να εξελίσσεται και να υλοποιείται.

Καλά κύριοι, από πού ως πού να υπάρχουν στα κατεχόμενα χιλιάδες υπήκοοι ξένων χωρών οι οποίοι μάλιστα να χρειάζονται και Προξενική φροντίδα;  Γιατί δεν εγείρατε θέμα όταν πρώτό άρχισαν να έρχονται;;  Γιατί εύλογα να μην συμπεραίνουμε ότι το Κράτος μας είναι υπεύθυνο και γιαυτό το έγκλημα σε βάρος μας,  υπεύθυνο και για τα κύματα  του Ευρωπαϊκού και άλλου εποικισμού;

Τα ξένα «γραφεία» στη Λευκωσία    είναι η μια πτυχή του κακού. Η άλλη πτυχή του μεγάλου κακού για την οποία επικρατεί και πάλι  άκρα του τάφου σιωπή, είναι και το γεγονός ότι με τη συγκατάθεση διαδοχικών Κυπριακών Κυβερνήσεων το παράνομο καθεστώς έχει ανοίξει παρόμοια «γραφεία εμπορικά και εξυπηρέτησης Τουρκοκυπρίων» στις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές χώρες και την Αμερική.  Τα γραφεία αυτά αποτελούν τον προάγγελο επερχόμενων Πρεσβειών οι οποίες θα ανοίξουν είτε με την κατάληξη των συνομιλιών και το ξεπούλημα της Κύπρου με λύση ΔΔΟ με τη δική μας συγκατάθεση, είτε με το ναυάγιο των συνομιλιών και αποτροπή του ξεπουλήματος της Κύπρου, οπότε θα καταγγελθούμε ως αδιάλλακτοι και θα «τιμωρηθούμε» με αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος, ως ξεχωριστού Κράτους.

Το σκηνικό για την αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος, είναι στημένο για να εφαρμοσθεί αφού νομιμοποιηθούν τα κατοχικά δεδομένα, οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και τα εγκλήματα που η Τουρκία υπό τη Διπλωματική ομπρέλα της Δύσης διέπραξε σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λαού μας.

Η νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της Τουρκικής εισβολής , κατοχής και παραβίασης των Κρατικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας προβλέπεται και επιδιώκεται να γίνει πρώτιστα από εμάς:

 • μέσα από τις Δικοινοτικές συνομιλίες που επιδιώκει  με ζήλο να ξαναρχίσουν η Κυβέρνηση και τα Διζωνικά Κόμματα μας και,
 • την κατάληξή τους σε λύση  ΔΔΟ.

Καλούμε τον Κυπριακό Λαό να συνειδητοποιήσει ότι πίσω από την πλάτη του συμβαίνουν πράγματα και θαύματα υπερ των Τουρκικών και των Δυτικών συμφερόντων σε βάρος των δικών μας δικαιωμάτων για τα οποία πρέπει να διαμαρτυρόμαστε.  Όλες αυτές οι παράνομες πράξεις  αποτελούν μέρος του υποχθόνιου σχεδίου νομιμοποίησης των αποτελεσμάτων της Άγγλο-Αμερικανό-Τουρκικής  εισβολής του Ιουλίου – Αυγούστου 1974 και της κατοχής από το 1974 μέχρι σήμερα.

Εδώ και χρόνια καταγγέλλουμε την ξενόφερτη και  καθ’ υπόδειξη πολιτική διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό της οποίας παράγωγα είναι όλες οι αρνητικές εξελίξεις που σημειώνουμε, καθώς και όλες οι απαράδεκτες υποχωρήσεις  που έγιναν στα 46 χρόνια Δικοινοτικών συνομιλιών και των οποίων η προκαθορισμένη κατάληξη ήταν και είναι:

 • η αποδοχή και νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων,
 • η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως την γνωρίσαμε με την ίδρυσή της και,
 • η Τουρκοποίηση ενός μέρους του Κυπριακού εδάφους, ως αρχικό Κρατικό Συνιστών προγεφύρωμα (ΔΔΟ) για την ολοκλήρωση της επανάκτησης ολόκληρης της Κύπρου από την Τουρκία.

Όλα αυτά συμβαίνουν  υπό την «ομπρέλα» των Δυτικών στρατηγικών και άλλων συμφερόντων.

Είναι καιρός λοιπόν να ακουστεί και η φωνή διαμαρτυρίας του Λαού και η απαίτηση:

 • για τερματισμό της παρωδίας Δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ,
 • για  επανατοποθέτηση του Κυπριακού ώστε να βαδίσουμε επιτέλους το δρόμο του Διεθνούς Δικαίου και να επιμείνουμε στην πλήρη αποκατάσταση του και,
 • για τελικό στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου που να σημαίνει:
 • αποχώρηση όλων των Τουρκικών στρατευμάτων χωρίς όρους και περιορισμούς
 • απομάκρυνση όλων των Τούρκων εποίκων χωρίς εκπτώσεις
 • αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας
 • με αποκατάσταση και άσκηση της εξουσίας και των κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο.
 • αποκατάσταση του Δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, με επιστροφή όλων των προσφύγων στα χωριά τα σπίτια και τις περιουσίες τους
 • αναδιοργάνωση , ανασχηματισμό και εκ δημοκρατικοποίηση του δοτού Ζυριχικού Συντάγματος η οποία να προέλθει μέσα από διάλογο με το Λαό.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">