Recents in Beach

Αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο του Αθλητισμού και για πολλά χρόνια γραμματέα της ΕΠΣ Έβρου .........

 



Τον άνθρωπο που επανίδρυσε τη ΔΟΞΑ  Τυχερού  και ίδρυσε τις ομάδες Βόλεϊ και Μπάσκετ.

 Ο Θάνατος του Κώστα (Κώτσιου)  Καζάκη συγκλόνισε την τοπική κοινωνία του Τυχερού. Ο Κώστας έζησε στο Τυχερό τα 72 χρόνια της ζωής του και προσέφερε τα μέγιστα.

 Έχω να θυμηθώ πολλά από τον Κώστα , θα μείνω σε κάποια που θεωρώ ότι έχουν και μεγαλύτερη συμμαχία.

Θυμάμαι Κώτσιο τότε που ανέλαβες να επανιδρύσεις ουσιαστικά την ιστορική ομάδα του χωριού η οποία σε αδράνεια όλα τα χρόνια της Χούντας . Θυμάμαι όταν μας πήρες, πιτσιρικάδες εμείς οι περισσότεροι,  και γυρίσαμε στις γειτονιές μέσα στη βροχή  λέγοντας τα κάλαντα για να μαζευτούν τα πρώτα χρήματα, ήταν τότε που κατέληξες στο νοσοκομείο από μια ισχυρή πνευμονία

Η ομάδα έγινε , πήρε γρήγορα το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας Έβρου όπου έμεινε για πολλά χρόνια , εσύ ήσουν ο γενικός γραμματέας.   Αφού το ποδόσφαιρο πήρε το δρόμο του έκανες ομάδα βόλεϊ και μπάσκετ στον  ΑΣ ΔΟΞΑ Τυχερού.

Θυμάμαι τον πρώτο επίσημο αγώνα βόλεϊ  στην Κομοτηνή όπου παίξαμε με τον Πανθρακικό και κερδίσαμε με 3-2. Ήταν μια ιστορική στιγμή , όταν ήρθαμε στο Τυχερό είχες μαζί σου το φύλλο αγώνας και το έδειχνες με μεγάλη περηφάνεια στα καφενεία σε όποιον τολμούσε να μη πιστέψει το αποτέλεσμα. Ήταν το πρώτο χωριό που έπαιζε  στο πρωτάθλημα Θράκης τότε.

Μετά έκανες τον Αθλητικό Όμιλο Τυχερού (ΑΟΤ) για να είναι ξεχωριστά από το ποδόσφαιρο τα τμήματα βόλεϊ και μπάσκετ, όπου δημιουργήθηκαν και γυναικείες ομάδες.

Ήσουν στην ΕΠΣ Έβρου περίπου 20 χρόνια στη θέση του γενικού γραμματέα, πρώτα με τον αείμνηστο Παναγιώτη Κλώθο , μετά με τον Σάκη Καραγιάννη και έπειτα  με τον Χρήστο Καραβασίλη.

Βαθύς γνώστης των κανονισμών του ποδοσφαίρου είχες την αναγνώριση από όλους τους ανθρώπους του αθλήματος.

Καλό ταξίδι Κώτσιο, αιώνα σου η μνήμη.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου Τυχερού την Τρίτη το πρωί στις 10 


Σπύρος Δέδογλου 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">