Recents in Beach

Αυτοκριτική μηδέν για ένα πρωτοφανές φιάσκο και μια δολοφονία.


 Πυρ ομαδόν από τα κόμματα κατά του πρωθυπουργού για τις δηλώσεις του περί βίας εντός και εκτός γηπέδων και την «παράταση» στο Μαξίμου με Τσέφεριν και προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ...

Οργή και αγανάκτηση από το επικοινωνιακό σόου που έστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου, δέκα ημέρες μετά το χάος στη Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά σε ναζί και προτίμησε να γενικολογήσει εξαγγέλλοντας μέτρα, ορισμένα από τα οποία, είχε εξαγγείλει και μετά τη δολοφονία του Άλκη, με αποτέλεσμα να προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατώτερος των περιστάσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, αναδεικνύει την υποκρισία του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι δεν έκανε καμία αυτοκριτική, ενώ ήταν εξαφανισμένος εδώ και δέκα ημέρες.

Η Κουμουνδούρου μιλά για το πρωτοφανές φιάσκο που βαφτίστηκε «επιχειρησιακές αστοχίες» και υπογραμμίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός είχαν εξαγγελθεί και τον Φεβρουάριο του 2022, μετά τη δολοφονία Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση

Μετά από ένα δεκαήμερο σιωπής για την άγρια δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σήμερα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. 

Χαρακτήρισε απλά «επιχειρησιακές αστοχίες» ένα πρωτοφανές φιάσκο, υποτιμώντας το γεγονός ότι 200 νεοναζί χούλιγκανς από την Κροατία μπήκαν και διέσχισαν ανενόχλητοι την μισή χώρα μέχρι την Αθήνα με τραγικό επίλογο την δολοφονία ενός νέου ανθρώπου. 

Αρκέστηκε στην ανακοίνωση μέτρων που έχει ήδη εξαγγείλει τον Φεβρουάριο του 2022 μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, όπως το να κλείσουν οι λέσχες οπαδών, και μέτρων εντός γηπέδων, παραβλέποντας ότι το τραγικό γεγονός στη Νέα Φιλαδέλφεια συνέβη εκτός γηπέδου την προηγούμενη ημέρα του αγώνα. 

Σαν να μην κυβερνούσε ο ίδιος την προηγούμενη τετραετία, δήλωσε ότι θα διαλύσει τις παθογένειες. Χωρίς καμία διάθεση ανάληψης πολιτικής ευθύνης, επιμένει να κρατάει στην θέση του και να στηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου. 

Για ακόμη μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων και προτάσσει αποκλειστικά την επικοινωνία. Με την στάση του διογκώνει το αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας.

Παριστάνει ότι ανέλαβε μόλις χθες τη διακυβέρνηση

Σφοδρά πυρά και από την Χαριλάου Τρικούπη, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. να σχολιάζει ότι ο Κ. Μητσοτάκης κάλυψε πλήρως τον Γιάννη Οικονόμου, ενώ εμφανίστηκε σαν να ανέλαβε μόλις χθες τη διακυβέρνηση.

«Ούτε και σήμερα φάνηκε να αντιλαμβάνεται το φιάσκο του “επιτελικού κράτους”» σχολιάζει με νόημα η Χαριλάου Τρικούπη.

Αναλυτικά

Ο Πρωθυπουργός έπειτα από πολυήμερη σιωπή, συγκάλεσε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της UEFA και ιδιοκτήτες ΠΑΕ παριστάνοντας ότι ανέλαβε μόλις χθες τη διακυβέρνηση.

Επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τη συνήθη πρακτική είτε να ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται είτε να γίνονται εξαγγελίες που είναι αβέβαιο κατά πόσο είναι εφαρμόσιμες, μιας και αρκετά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, προβλέπονταν ήδη στο νομοθετικό πλαίσιο που προέκυψε μετά τον θάνατο του Άλκη Καμπανού.

Ο κ. Μητσοτάκης προσέφερε πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποφεύγοντας να του αποδώσει την πολιτική ευθύνη, που τον βαραίνει για το γεγονός ότι αν και ενήμεροι, παρακολουθούσαν με σταυρωμένα τα χέρια την εκστρατεία ακροδεξιών χούλιγκαν στη χώρα που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

Ούτε και σήμερα φάνηκε να αντιλαμβάνεται το φιάσκο του «επιτελικού κράτους» αλλά και ότι τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα κατά καιρούς θύματα ή οι τραυματίες στα «ραντεβού του θανάτου» υπερβαίνουν τα όρια της οπαδικής βίας και συνιστούν μείζον πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας.

Σχετικά με τα ζητήματα της οπαδικής βίας, θεωρούμε ότι πρέπει με ευθύνη των ΠΑΕ και της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει *ισόβιος αποκλεισμός εισόδου στα ελληνικά γήπεδα* όσων εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια εντός ή εκτός αθλητικών χώρων.

Ο πρωθυπουργός δεν είδε τους Κροάτες ναζί

Για «ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού» από την κυβέρνηση «με επικεφαλής τον πρωθυπουργό», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, αναφορικώς με τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την οπαδική βία.

Και τούτο γιατί προβάλλεται ότι «η δήθεν αντιμετώπιση της "οπαδικής βίας" μπορεί να γίνει με όλους όσοι ενσαρκώνουν το "ποδόσφαιρο - επιχείρηση", στο έδαφος του οποίου συγκροτούνται και δρουν επίσημοι και ανεπίσημοι "οπαδικοί στρατοί" για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων. Όταν μάλιστα οι Ανώνυμες Εταιρείες στον αθλητισμό έχουν ευθύνη και για τη δράση φασιστικών ομάδων, οι οποίες με τον μανδύα του "οπαδού" αξιοποιούν τους συνδέσμους ως κάλυψη για την εγκληματική δράση τους», υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Εξ άλλου, προσθέτει, «δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι' αυτό από το γεγονός ότι ίδια ή παρόμοια μέτρα "αυστηροποίησης" έχουν κατά καιρούς εξαγγελθεί ή και νομοθετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Γιατί πολύ απλά δε θίγουν τον πυρήνα του προβλήματος».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «είναι δε εξοργιστικό το γεγονός ότι σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σαν να μην είδε αυτό που τόσες μέρες βλέπει όλος ο ελληνικός λαός και η νεολαία, ότι η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή ήταν αποτέλεσμα της εγκληματικής δράσης ομάδας Κροατών φασιστών, οι οποίοι έδρασαν ανενόχλητοι μέσα στη χώρα μας, με την ανοχή του κρατικού μηχανισμού».

Εν κατακλείδι, το ΚΚΕ καλεί «τους φιλάθλους, ιδιαίτερα όλους όσοι έχουν σχέση με τους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών, να απομονώσουν τους φασίστες από κάθε σύνδεσμο. Να αντιπαλέψουν τα νήματα που συνδέουν τον αθλητισμό με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Η κυβέρνηση ευθύνεται για τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών»

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ελληνικής Λύσης σχετικά με την προηγηθείσα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οπαδική βία, υποστηρίζεται ότι «σε ένα κρεσέντο πολιτικής εξαπάτησης, ο πρωθυπουργός, έπειτα από τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της UEFA, εξήγγειλε τα υποτιθέμενα "νέα μέτρα" για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας. Τα μέτρα όμως είναι ταυτόσημα με αυτά που όχι μόνο είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά τα είχε νομοθετήσει με το ν. 4908 τον Μάρτιο του 2022!».

Συμπερασματικώς, «πέραν της καταφανούς πολιτικής εξαπάτησης, έχουμε πλέον την ομολογία ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, αφού δεν εφάρμοσε τους νόμους που η ίδια ψήφισε», καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">