Recents in Beach

Πλήθος κόσμου στην ομιλία του Χριστόδουλου Τοψίδη στη Δράμα (βίντεο)


 Κοσμοσυρροή επικράτησε στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, για την προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ και επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη το απόγευμα της Τετάρτης 27/9.

Οι πολίτες της Δράμας έδειξαν την ένθερμη στήριξη τους στην πρόταση της Περιφερειακής Σύνθεσης, έτσι όπως εκφράστηκε από τον κ. Τοψίδη, ο οποίος εξήρε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ΠΕ Δράμας, πλην όμως υπογράμμισε και καταδίκασε το γεγονός ότι η διοίκηση της ΠΑΜΘ δεν τα έχει αξιοποιήσει. 

Ο κ. Τοψίδης στην ομιλία του παρατήρησε ότι «η ΠΕ Δράμας είναι ένας τόπος που μπορεί να προσελκύσει όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, γι’ αυτό είναι εξοργιστικό να παραμένει ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ από την Περιφέρεια» ενώ κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού τόνισε  ότι «η Διοίκηση της Περιφέρειας, όχι μόνον δεν το αξιοποιεί, αλλά το υποβαθμίζει και το χρησιμοποιεί στα προεκλογικά της παζάρια». 

Η Περιφερειακή Σύνθεση έχει σχεδιάσει τους τέσσερις άξονες του προγράμματος της «Κοινωνία, Οικονομία, Τεχνολογία, Περιβάλλον» πάνω στους οποίους διαρθρώνεται ένα πλήρες αναπτυξιακό πρόγραμμα για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. 

«Ο βασικός στόχος της παράταξής μας είναι η Δράμα να βγει έξω από τα όρια της» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κος Τοψίδης εννοώντας προφανώς ότι η Περιφερειακή Σύνθεση έχει μελετήσει την βελτίωση της συνδεσιμότητας των οικισμών του ορεινού όγκου, την σύνδεση της ΠΕ Δράμας με την Εγνατία οδό και την εν γένει αξιοποίηση και ανάδειξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής. Από τα ιδιαίτερα κρασιά, μέχρι τα ποιοτικά μάρμαρα και από τα ποικίλα τουριστικά αξιοθέατα μέχρι το σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα, η ΠΕ Δράμας αποτελεί έναν τόπο που μπορεί να δώσει στους κατοίκους του ευκαιρίες επαγγελματικής και κοινωνικής προόδου, φυσικά μέσα από κατάλληλο προγραμματισμό και την εφαρμογή οργανωμένου σχεδίου, το οποίο η Περιφερειακή Σύνθεση διαθέτει. 

Άλλωστε, η Περιφερειακή Σύνθεση υπηρετεί σταθερά τη θέση «ο άνθρωπος στο επίκεντρο» και εργάζεται σκληρά για την εφαρμογή της. 

Ο κ. Τοψίδης ευχαρίστησε όλες και όλους για την παρουσία και την στήριξή τους και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της ΠΕ Δράμας.  

Το μήνυμα της Δράμας  έρχεται να προστεθεί στην δυναμική που δίνουν, όλο και περισσότεροι πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ, στον Χριστόδουλο Τοψίδη και στην Περιφερειακή Σύνθεση.


Οι υποψήφιοι/ες που παρουσιάστηκαν για την ΠΕ Δράμας: 


 1. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΙΑΤΡΟΣ

 2. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

 3. ΒΟΛΑΚΛΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ -ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

 4. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

 5. ΓΚΟΝΤΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΑΓΡΟΤΗΣ

 6. ΚΕΛΕΤΖΗ ΣΩΦΡΟΝΙΑ (ΣΟΦΙΑ) - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

 7. ΚΙΟΣΣΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

 8. ΚΙΟΥΡΚΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΝΕΡΓΗ

 9. ΚΟΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 10. ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

 11. ΜΟΥΡΒΕΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

 12. ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ

 13. ΜΠΟΥΓΟΥΔΗ ΠΑΝΤΕΛΙΑ (ΛΙΑ) - ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

 14. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΙΑΤΡΟΣ

 15. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΛΗ - ΙΑΤΡΟΣ

 16. ΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

 17. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

 18. ΤΣΑΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ


Οι υποψήφιοι/ες που παρουσιάστηκαν για την ΠΕ Δράμας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη: 


Aμπατζόγλου Ιωάννης

Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως επίσης μεταπτυχιακού τίτλου και διδακτορικού διπλώματος στην Ιατρική Φυσική - Ακτινοφυσική του  Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει αδειοδοτήσει  όλα τα τμήματα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης  που κάνουν χρήση ιοντιζουσών ακτινοβολιών και έχει ιδρύσει το πρώτο Τμήμα  Ιατρικής Φυσικής του Ε.Σ.Υ. σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ελλάδας.

Κατέχει τη θέση του Επιστημονικά Υπεύθυνου στο Τμήμα Ιατρικής Φυσικής του  Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, στο οποίο ασχολείται κυρίως με την θεραπεία του καρκίνου με ακτινοβολίες. Στο ακαδημαϊκό έργο του συμπεριλαμβάνονται δημοσιεύσεις επιστημονικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ έχει διατελέσει και ο  ίδιος κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.  Έχει συγγράψει το τρίτομο βιβλίο με τίτλο «Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο  αγώνας για τη Μακεδονία», έχει ανεγείρει μνημείο κατά της Συμφωνίας των  Πρεσπών στο Πισοδέρι της Φλώρινας και έχει ιδρύσει την «Επιτροπή   Ελληνισμού», μία παγκόσμια οργάνωση που ασχολείται με τα εθνικά θέματα της   πατρίδας μας και στην οποία είναι πρόεδρος. Ταξίδεψε και πραγματοποίησε   ομιλίες το 2022 στις ΗΠΑ σε πέντε πολιτείες (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φλόριντα,  Τέξας, Μέριλαντ) και το 2023 στην Ευρώπη (Γερμανία, Ελβετία) με θέμα τη  Συμφωνία των Πρεσπών. 

 

Βασιλειάδου Παρθένα

Οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, στη Λογιστική Ελεγκτική. Συμμετείχε σε οργανώσεις όπως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ, όπως και στη δομή του ΤΟ.ΣΥ.Ν Κάτω Νευροκοπίου. Πρόεδρος μέχρι σήμερα  του Ποντιακού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου, «Αλέξανδρος Υψηλάντης» ασκεί την λογιστική έχοντας στην φαρέτρα της και την εμπειρία απασχόλησης σε μη κυβερνητική οργάνωση στην Κωνσταντινούπολη

Βόλακλη Στεφανία

Ιδ. Υπάλληλος με σπουδές στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία - Δ.Π.Θ.  μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρούσας, με δράση στο τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλής Βρύσης  αγωνίζεται ώστε η νέα γενιά που έχει επιλέξει να μείνει και να δημιουργήσει σε αυτόν τον τόπο να είναι μπροστά στον αγώνα της αλλαγής στην περιφερειακή πολιτική.

Γεωργιάδης Παναγιώτης 

Πυροσβέστης (Υπαρχιπυροσβέστης). Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης. από τα νεανικά του χρόνια  και με ολοκληρωμένες σπουδές στο τμήμα Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών του Τομέα Οικονομικών Διοικητικών Υπηρεσιών αλλά και με  θητεία  στις ειδικές δυνάμεις, καταδρομών στο μεγάλο Πεύκο και στην 5η μοίρα καταδρομέων, πλούσια εθελοντική δράση πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου σήμερα υπηρετεί τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου ως στέλεχος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας

 


Γκόντιας Χρήστος 

ΑΓΡΟΤΗΣ και σίγουρα ένα σύγχρονος συγγραφέας που δεν γράφει απλά αλλά ζωγραφίζει με τις λέξεις καμβάδες αληθινής ζωής που αναδύει την μυρωφιά της βρεγμένης καρποφόρας γης Χρήστο μην σταματάς να οργώνεις την γη και ταυτόχρονα να μας δίνεις την ευκαιρία να απολαμβάνουμε όσα η φτιαχτή πρόοδος μας στερεί όλο και περισσότερο.

Καλαϊτζή Σωφρονία (Σοφία) 

Ιδιοκτήτρια Κομμωτηρίου. Γέννημα θρέμμα της Δραμινής γης του Καλαμπακίου δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από το να δώσει αυτή την δυναμική και με ότι ως τα τώρα ασχολείται
 Εθελόντρια πρώτης γραμμής  στον πολιτιστικό κοινωνικό τομέα πρόεδρος σχολικών επιτροπών και συλλόγων γονέων των εκπαιδευτικών μονάδων πετυχημένη επιχειρηματίας με έντονη συνδικαλιστική δράση και παρουσία σε πανελλαδικά και διεθνή φόρα ,φεστιβάλ και επιτροπές του κλάδου της κομματικής   και με την ιδιότητα του πρόεδρου του συλλόγου κομμωτών και κουρέων Ν. Δράμας αλλά και ως Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Δράμας 

Κιοσσές Χρήστος 

Ελεύθερος Επαγγελματίας. Παιδί μεταναστών στην Γερμανία ανδρώθηκε στον Ξηροπόταμο Δράμας μάτωσε τα γόνατα στα γήπεδα αγωνιζόμενος με την δική μας μοναδική  Δόξα Δράμας και πλέον ως προπονητής δίνει όλο του το είναι στην νέα γενιά. 

Ξέρει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον με την εμπειρία που απέκτησε ως δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Δράμας από ‘όταν πρώτο εκλέχθηκε το 2010 μέχρι και σήμερα ενώ δραστηριοποιείται και ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης


Κιουρκτσή Ευαγγελία

Πτυχιούχος Μηχανικός Έργων Υποδομής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης" με καταγωγή από την Προσοτσάνη Δράμας όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

Κόντος Δ. Κωνσταντίνος 

Δικηγόρος Κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών στον Κλάδο «Διεθνών Σπουδών» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας Νομικός σύμβουλος φιλανθρωπικών, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων Μέλος Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Εκπαιδευτής Ενηλίκων Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Λαζαρίδου Μαριάνθη

Αρχαιολόγος – Συγγραφέας με ερευνητικά ενδιαφέροντα στην λαογραφία και τη θρησκειολογία και πλούσιο συγγραφικό έργο και σκηνοθετικό έργο
Απασχολείται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια σε φεστιβάλ όπως και  την καλλιτεχνική διεύθυνση της ΑΜΚΕ Μέθεξις και της ομάδας «ντραματεγιες», τακτικό Μέλος στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ενεργή εθελόντρια  σε πολιτιστικούς συλλόγους συλλόγους και ομάδες υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες και  δράσεις για παιδιά σε όλον τον Νομό Δράμας &και ναι είναι αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας  μεγαλώνοντας μια κόρη 6 ετών

Μουρβετίδης Μιχάλης

Ελεύθερος Επαγγελματίας Καθηγητής Μουσικής. Πρώην Αντιδήμαρχος Δ. Δράμας υπεύθυνος πολιτικής προστασίας

Μπαλαντινάκης Εμμανουήλ (Μάνος) 

Γεννημένος στην Δράμα το 1994, με καταγωγή από την Κρήτη, ο Εμμανουήλ Μπαλαντινάκης μαθαίνει να πατά στα βήματα του πολιτισμού και των παραδοσιακών χορών από μικρό παιδί. Μεγαλώνοντας στην Δράμα, παρατηρεί τα λαϊκά δρώμενα του δωδεκαημέρου και μυείται στο ρυθμό των πνευστών, εγχόρδων και κρουστών. Ως μέλος Πολιτιστικών Συλλόγων μαθαίνει για την ελληνική παράδοση ,την μουσική και τον χορό των τόπων και συμμετέχει σε στιγμές οργανωμένης αναβίωσης. Αυτά τα ερεθίσματα τον οδηγούν σε μια συστηματική μελέτη της παράδοσης.  

Το 2017 κατεβαίνει στην Αθήνα για σπουδές στον χορό. Το ίδιο διάστημα γίνεται εισηγητής σε οργανωμένα σεμιναρίου χορού διδάσκοντας χορούς της Δράμας.  

Σήμερα έχει επιστρέψει στην γενέτειρα και διδάσκει παραδοσιακούς χορούς σε ποικίλες ομάδες στην ευρύτερη περιοχή. 

Μπουγούδη– Κιοσσέ Παντελία 

Μια ακόμη νέα γυναίκα στην παράταξή μας απόφοιτη του κλάδου Οικονομίας και Διοίκησης καθώς και της Κομμωτικής – Αισθητικής. η Παντελία έχει εκπαιδευτεί σε σεμινάρια μουλτιμίντια καθώς και στην χρήση υπολογιστικών φύλλων μέσα από  επιμορφωτικά σεμινάρια  και ενεργό συμμετοχή στο τμήμα μεταφράσεων στα Αγγλικά και  Βουλγάρικα στο «Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους» της Δράμας

 Παναγιωτίδης Αλέξανδρος (Αλέξης)

Γενικός Ιατρός στα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Αντιδήμαρχος της Κοινωνικής  Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας τα από το 2019 έως το 2022 επί σειρά ετών  Πρόεδρος Νομικού προσώπου του Δήμου Δράμας (ΚΑΠΗ, ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΚΗΦΗ) και εντεταλμένος σύμβουλος Υγείας από το 2022 έως και σήμερα

Παπαγεωργίου Έλλη 

Ιατρός με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο τμήμα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας του τμήματος Δ.Π.Θ πολύχρονη εμπειρία σε όλο το εύρος της περιφέρειας μας  με υπηρεσία σε δομές μεταναστών ,στο Γ.Ν Δράμας και  ως επιμελητήρια Β στο Κέντρο Υγείας του Κάτω  Νευροκοπίου και σήμερα πλέον προσωπική Ιατρός 2000 ατόμων στην 1η ΤΟΜΥ Δράμας.

Πατακάκης Ανάργυρος 

Ελεύθερος Επαγγελματίας. Με σπουδές στη Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και κάτοχος 3 μεταπτυχιακών τίτλων:
του Εθνικού  και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών, και του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.
ο νεότερος Περιφερειακός Σύμβουλος, σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε Τομεάρχης στην Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου  των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών ενός Συμβουλίου που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη με κύρια πεδία δράσης την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, τη χρήση των νέων τεχνολογιών, και την αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας.

Σιδηροπούλου Σοφία

Με καταγωγή από το Κάτω Νευροκόπι  δραστηριοποιείται  επαγγελματικά  στον Νομό της Δράμας , ως Ασφαλιστικός Πράκτορας  και  Επιθεωρήτρια Πωλήσεων Ενέργειας και επί σειρά ετών έχει ασχοληθεί ως ραδιοφωνικός παραγωγός και διοργάνωση παρουσίαση εκδηλώσεων κοινωνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στόχευση και διάθεση σκληρής δουλειάς στον κοινωνικό τομέα με πίστη  στην ισοδύναμη μεταχείριση όλων.

Τσαύλος Νικόλαος 

Ελεύθερος Επαγγελματίας. Πρόεδρος Σωματείου Δασεργατών Π.Ε. Δράμας  
Πρόεδρος ΔΑΣ Σκαλωτής  Άγιος Ιωάννης 

Διετέλεσε,  Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ και  Τομεάρχης Αγροτικού Τομέα Δράμας.  
Είναι ιδρυτικό μέλος του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλαρίου  Δ. Δοξάτου,   «Άγιος Παντελεήμων» 
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">