Recents in Beach

Η παρουσίαση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Ορεστιάδα για τον δήμο και την περιφέρεια

 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Ορεστιάδα. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος Δήμαρχος Ορεστιάδας, Κώστας Ζαλουφλής, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διονύσης Κλάδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Κώστας Ζαλουφλής μεταξύ άλλων τόνισε:

«Φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη δημιουργία της Νέας Ορεστιάδας, μιας προσφυγούπολης, που με θυσίες και λαϊκούς αγώνες έγινε αυτό που έγινε, μπορούμε να κάνουμε το άλμα. Δυναμώνουμε την εργατική-λαϊκή αντίσταση! Ανατρέπουμε τους σημερινούς αρνητικούς συσχετισμούς. Ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση". Για δημοτική αρχή σύμμαχο του λαού και όχι εχθρό του.

Γιατί η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι εγγυημένα η μαχητική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός απέναντι στην περιφέρεια, την κυβέρνηση και το κράτος».


Αναφέρθηκε παράλληλα στα προβλήματα που βιώνει ο λαός της Ορεστιάδας που μαζί με την ακρίβεια, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, την φοροαφαίμαξη των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, έχει να αντιμετωπίσει «τις ανύπαρκτες ή απαρχαιωμένες υποδομές (βλέπε οδικό δίκτυο, αγροτική οδοποιία, άρδευση, ύδρευση, αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία, διαχείριση απορριμμάτων, πολεοδόμηση, φυσικό περιβάλλον, διοικητικές υπηρεσίες και άλλα)», που «δημιουργούν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και ποιότητας ζωής. Ταυτόχρονα και οι  κοινωνικές υποδομές στον Δήμο της Ορεστιάδας βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη κατάσταση (υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση, αθλητισμός, καλλιτεχνική δραστηριότητα, δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πρωτογενής πρόληψη και άλλες). 


Η εγκατάλειψη αποτυπώνεται στις τάσεις μείωσης του πληθυσμού. Από το 2011 εώς το 2021 η μείωση του πληθυσμού να φτάνει σε ποσοστό 13%, κάτι που συνδυαστικά με τη μείωση του 2022, μεταφράζεται σε πάνω από 6000 ανθρώπους».


Παράλληλα ανέδειξε τις ευθύνες της δημοτικής αρχής που «όλα αυτά τα χρόνια στήριξε, τους αντιλαϊκούς νόμους της κυβέρνησης, την αυτοχρηματοδότηση και υποστελέχωση των Δήμων, την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες και ΣΔΙΤ, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων κρατώντας σε ομηρία χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους, με μισοδουλειά και πετσοκομμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέσω προγραμμάτων» αλλά και των υπολοίπων παρατάξεων που «κάνοντας κριτική μόνο στη διαχείριση της δημοτικής αρχής, αφήνουν στο απυρόβλητο την κεντρική εξουσία. Άλλωστε η συμπόρευση τους αποτυπώνεται και από τις μετακινήσεις από παράταξη σε παράταξη, τις αλληλοκατηγορίες, υποψηφίων που ζητούν ψήφο ενάντια σε συνδυασμούς που υπηρέτησαν από σημαντικές θέσεις στο παρελθόν».


Τέλος ανέδειξε τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για κρίσιμους τομείς για τη ζωή του λαού και κάλεσε σε υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της σε Δήμο και Περιφέρεια για να συνεχιστεί η μαχητική συμπόρευση που αποτυπώθηκε με τη «συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων στο ψηφοδέλτιο, (αρκετών για πρώτη φορά) συνδικαλιστών, εργαζομένων, αγροτών, επιστημόνων, επαγγελματιών, φοιτητών, ανθρώπων του πολιτισμού, απόμαχων της δουλειάς, ανθρώπων που συνολικά έχουν αγωνιστεί για τα δίκια του λαού μας, με σημαντική παρουσία στην κοινωνία της Ορεστιάδας», η οποία «μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον».


Στην κεντρική ομιλία ο Διονύσης Κλάδης αναφέρθηκε αρχικά στη «σημερινή μαύρη επέτειο  όπου κλείνουν 10 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της φασιστικής – ναζιστικής Χρυσής Αυγής» και στην ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!


Μιλώντας για την κατάσταση που βιώνει ο λαός της Ορεστιάδας υπογράμμισε πως «η αγροτική παραγωγή που είναι η βασική ασχολία του πληθυσμού της ελέω ΚΑΠ, ΕΕ , κυβερνήσεων πάει από το κακό στο χειρότερο. Έκλεισε η ΕΒΖ, καλλιέργειες εγκαταλείπονται, το κόστος παραγωγής είναι υπέρογκο. Σχολεία κλείνουν, η μεταφορά των μικρών μαθητών γίνεται βάσανο για τους γονείς, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, Νοσοκομείο Διδυμοτείχου υποστελεχωμένα.


Και εκτός όλων  των άλλων κάθε καλοκαίρι να φοβόμαστε μην καούμε και κάθε φθινόπωρο και χειμώνα μην πλημμυρίσουμε. Η καταστροφή είναι τεράστια. Μιλάμε για προδιαγραμμένο έγκλημα γιατί είχαμε προειδοποιήσει για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό και χρηματοδότηση στα δασαρχεία, στην Πυροσβεστική, στην Περιφέρεια και στους Δήμους, για την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας των δασών, για τον αντεπιστημονικό διαχωρισμό της πρόληψης από την καταστολή των πυρκαγιών».


Παράλληλα ανέδειξε τη δυνατότητα «να πούμε ένα μεγάλο «ως εδώ»! Φτάνει με την πολιτική του «πάμε και όπου βγει»! Ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς.


Περισσότεροι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ σημαίνει περισσότεροι σύμβουλοι που θα υπερασπίζονται τα δίκια των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, της νεολαίας. Σημαίνουν ότι θα είναι ακόμη πιο ισχυρή η 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε ένα μπλοκ δυνάμεων που είναι ταγμένο να στηρίζει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και για αυτό είναι απέναντι από τις λαϊκές ανάγκες.


Πάμε λοιπόν δυνατά, να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για να υπάρχουν περισσότεροι  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι,  που θα είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του λαού μέσα στο περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο. Να ακυρώσουμε στην πράξη με εκατοντάδες νέες ψήφους στην Λαϊκή Συσπείρωση τον άδικο και καλπονοθευτικό νόμο της ΝΔ, που κλέβει έδρες από τον συνδυασμό μας για τις δώσει σε αυτόν που θα βγει πρώτος.


Να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τις έδρες της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια και Δήμο Ορεστιάδας.»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">