Recents in Beach

Η παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Π.Ε Δράμας της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της “Λαϊκής Συσπείρωσης Δράμας” και των περιφερειακών συμβούλων της “Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης” για την Π.Ε. Δράμας.


Στην ομιλία του, ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης, σημείωσε μεταξύ άλλων:


«Δικαιολογημένα σε όλες τις περιοδείες μας στο νομό Δράμας, από τον λαό εδώ της περιοχής ακούμε “μας έχουν ξεχασμένους”, “κανένας δεν ενδιαφέρεται για τη περιοχή μας” και άλλα αντίστοιχα. Και είναι αλήθεια ότι στην ανισόμετρη ανάπτυξη του συστήματος η περιοχή εδώ είναι από τις πιο “ριγμένες”.


Αυτό όμως ισχύει για όλους; Αν παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα θα δούμε τελικά ότι και εδώ μόνο για το λαό και τις ανάγκες του δεν υπάρχει σάλιο. Για τα συμφέροντα των μαρμαράδων, των κορακιών των ΑΠΕ, των βιομηχάνων του οίνου, των τροφίμων η χρηματοδότηση και οι φοροελαφρύνσεις τρέχουν αβέρτα. Τα έργα, η νομοθεσία για τα συμφέροντά τους δεν αμφισβητούνται. Μάλιστα τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρνει νέο νομοσχέδιο καρμανιόλα με 13ωρα και 6ήμερα, με χτύπημα ειδικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις βιομηχανίες τροφίμων. Να σημάνει συναγερμός, να υπάρξει μαζική συμμετοχή την Πέμπτη στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων.


Για αυτό και την ώρα που αρνούνται το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες, το δίνουν μια χαρά στους εφοπλιστές. Την ώρα που δεν δίνουν κατώτατες εγγυημένες τιμές στους παραγωγούς ώστε να μένει ένα εισόδημα να μπορούν να ζήσουν και να συνεχίσουν να καλλιεργούν, μια χαρά δίνουν κατώτατες εγγυημένες τιμές στους επιχειρηματίες των ΑΠΕ. Μετά πώς να μείνουν οι νέοι στα χωριά, πώς να συνεχίζουν τη δουλειά στα χωράφια, πώς να μην μειώνεται ο πληθυσμός και να μαραζώνει ο τόπος;


Και εκτός των άλλων κάθε καλοκαίρι να φοβόμαστε μην καούμε και κάθε φθινόπωρο - χειμώνα μην πλημμυρίσουμε… 


Γιατί βλέπετε το κράτος τσιγκουνεύεται  τα ευρώ για δασοπροστασία, αντιπυρική, αντιπλημμυρική προστασία για να τα δίνει απλόχερα στους μεγαλοεπιχειρηματίες με κάθε μορφή επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών, κ.τ.λ. Τα δίνει απλόχερα για όπλα και άλλες διευκολύνσεις στον Ζελένσκι  που μετατρέπουν την περιοχή μας σε στόχο.

Δεν θέλει αυτό το κράτος να υπάρχει δημόσια υγεία που να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στο λαό, γιατί θέλει να σπρώξει κόσμο στα νύχια των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών. Για αυτό και το δημόσιο νοσοκομείο μένει χρόνια τώρα υποστελεχωμένο. Οι ελλείψεις τραγικές με κόστος σε ανθρώπινες ζωές……καλούμε το λαό της περιοχής με την ψήφο του να αποδυναμώσει τις δυνάμεις που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνει. Δεν χρειαζόμαστε άλλους υπηρέτες όποιας απόχρωσης της πολιτικής που μας έφερε μέχρι εδώ. Δεν χρειαζόμαστε άλλες δυνάμεις που κρύβουν με κάθε τρόπο, ακόμα και με ρατσιστικό μίσος, τις πραγματικές αιτίες της κατάστασης που βιώνουμε. Χρειαζόμαστε περισσότερους εκλεγμένους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, περιφερειάρχες και δημάρχους που θα αγωνίζονται, θα βάζουν στο επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής. Για αυτό να βγουν πολύ ενισχυμένα στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και στην Περιφέρεια ΑΜΘ».Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γιώργος Μήτρου, υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, ο οποίος στάθηκε αρχικά στην παγιωμένη πλέον πολιτική υποχρηματοδότησης των δήμων από την κεντρική διοίκηση και τη λειτουργία τους ως “εισπρακτικών μηχανισμών”, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο Δήμος Δράμας χρηματοδοτείται με μόλις με 8,8 εκ. ευρώ από το κράτος  -ποσό που με το ζόρι φτάνει για την κάλυψη της μισθοδοσίας- την ώρα που τα “ίδια έσοδά” του ανέρχονται στα 9,2 εκ. ευρώ.


Ταυτόχρονα, στηλίτευσε την ανάθεση όλο και περισσότερων τομέων που είναι στην ευθύνη του δήμου σε εργολάβους αντί για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών, πολιτική που ακολούθησε απαρέγκλιτα η απερχόμενη δημοτική αρχή και με την οποία συμφωνούν όλοι οι υπόλοιποι διεκδικητές του δήμου.


Τόνισε ότι απέναντι σε αυτό το ενιαίο αντιλαϊκό μπλοκ που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος, όπως και οι δημοτικές τους παρατάξεις -όσο “ανεξάρτητες κι αν παρουσιάζονται-, με τα προγράμματά τους να μοιάζουν “σαν δυο σταγόνες νερό”, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι της Δράμας πρέπει να στηρίξουν μαζικά τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε δήμο και Περιφέρεια, γιατί είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιπαρατάξει στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο τους αγώνες, τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες του λαού, όπως άλλωστε έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">