Recents in Beach

Συνέντευξη της Υποψήφιας Tοπικής Συμβούλου Πολίχνης κ. Βανέσσας Ιγνατιάδου στο Faros24.gr

 


Η Βανέσσα Ιγνατιάδου μίλησε στο Faros24.gr ως Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Πολίχνης με την δημοτική παράταξη ''Ευ Πόλις'' του δημάρχου ''Παύλου Μελά'' κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη...

Μας μίλησε για το όραμα της για την τοπική αυτοδιοίκηση, την αγάπη της για την παράδοση και τον εθελοντισμό αλλά και για τα κίνητρα που την παρακίνησαν να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά.

1. Πες μας δυο λόγια για σένα για τα παιδικά σου χρόνια, τις σπουδές και την αγάπη σου για την ποντιακή παράδοση...

Β.Ι. Ονομάζομαι Βανέσσα Ιγνατιάδου και παρόλο που το βαφτιστικό μου όνομα είναι Βαρβάρα(έτσι έλεγαν την Πόντια γιαγιά μου), από μικρή, όλοι με φωνάζουν Βανέσσα. Φαίνεται πως το Βανέσσα αποτέλεσε τότε, την απάντηση της μητέρας μου, στην επιμονή του πατέρα μου να δώσει και στα δυο του παιδιά τα ονόματα των γονιών του. Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη όπου και πέρασα το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών μου χρόνων. Είμαι απόφοιτη του τμήματος τεχνολογίας υδάτινου περιβάλλοντος και το μεταπτυχιακό μου αφορά την περιβαλλοντική διαχείριση και συγκεκριμένα την διαχείριση αποβλήτων. Από το 2010 εργάζομαι στην εταιρεία Αειφορική Α.Ε., αντικείμενο της οποίας είναι οι συμβουλευτικές υπηρεσίες στον ευρύτερο αγροπεριβαλλοντικό τομέα, ενώ παράλληλα έχω παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών προγραμμάτων με θέμα την περιβαλλοντική διαχείριση.

2. Ήσουν πάντα ενεργή στην τοπική αυτοδιοίκηση;; και τι είναι αυτό που σε ώθησε στο να είσαι υποψήφια σε αυτές τις δημοτικές εκλογές με την Ευ Πόλις;

Β.Ι. Ενεργή υπό την έννοια της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης ήμουν πάντα. Παρόλα αυτά, σε πιο μικρή ηλικία ήμουν περισσότερο επικεντρωμένη στα δικά μου θέματα και δεν ήταν ακόμα ξεκάθαρο στο μυαλό μου το πώς θα μπορούσα να βοηθήσω τους συνάνθρωπους μου και να φανώ χρήσιμη στην τοπική κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα από τότε που γέννησα το παιδί μου, αυτές οι σκέψεις των προηγούμενων ετών, έγιναν συγκεκριμένες και απέκτησαν νόημα. Έτσι μπήκε στην ζωή μου, πιο ενεργά ο εθελοντισμός, η συμμετοχή στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου όπου είναι μαθητής ο γιός μου, και μια σειρά από δράσεις και ενέργειες που σχετίζονται με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Συνέχεια όλων των παραπάνω αποτελεί η προσπάθεια για την ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση και η υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό ευ πόλις και τον δήμαρχο μας, Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

3. Τι ήταν αυτό το οποίο σε κέρδισε ως πολίτη και επέλεξες την κάθοδο σου στις δημοτικές εκλογές με την δημοτική παράταξη του Δημάρχου κ. Δεμουρτζίδη;

Β.Ι. Όταν πλέον η ιδέα της ενασχόλησης μου με την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν ξεκάθαρη, καθορισμένη και συγκεκριμένη, επεδίωξα να γνωρίσω καλύτερα το προφίλ και το έργο των ανθρώπων που εκπροσωπούν τον Δήμο μας. Ήμουν ήδη θετικά προδιατεθειμένη με την ισχύουσα δημοτική παράταξη του κ. Δεμουρτζίδη καθώς τα έργα που έχουν γίνει στον δήμο μας, τα τελευταία χρόνια, είναι πολλά και σημαντικά αλλά η προδιάθεση μου αυτή, ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο όταν γνώρισα και προσωπικά τον Δήμαρχο μας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο αξιόλογο, αξιοπρεπή, δυναμικό, τίμιο και πολύ εργατικό που δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια και προτιμάει να μιλάει με τις πράξεις και τα έργα του.



4. Πιστεύεις πως μπορούν να συνδυαστούν όλα όπως παιδιά, οικογένεια, εργασία και ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Β.Ι. Πιστεύω πως όταν υπάρχει ξεκάθαρος στόχος, πρόγραμμα και μεθοδικότητα, υπάρχει πάντα και ο τρόπος. Αυτό δεν σημαίνει πως η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολη υπόθεση. Αντίθετα, απαιτεί θυσίες σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι ο άνθρωπος που επιδιώκει να είναι μέρος της επερχόμενης αλλαγής και θέλει να διαθέσει τον εαυτό του για το κοινό καλό, θα βρει τον τρόπο να τα συνδυάσει με τον καλύτερο τρόπο, επιδιώκοντας πάντα, το βέλτιστο αποτέλεσμα. Έχω μάθει στην ζωή μου να δουλεύω, να αγωνίζομαι, να διεκδικώ και όχι να μένω άπραγη, σχολιάζοντας απλώς τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν γύρω μου. Το σίγουρο είναι πως αν δεν κάνουμε κάτι πρώτα εμείς για εμάς, τότε κανείς δεν θα το κάνει.

5. Μίλησε μας λίγο για την δράση σου γύρω από τα πολιτιστικά και την εθελοντική προσφορά σου στα ποντιακά πολιτιστικά σωματεία.

Β.Ι. Όπως ανέφερα και παραπάνω η συμμετοχή μου σε εθελοντικές δράσεις αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Στο πλαίσιο αυτό, και ούσα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, είμαι ενεργό μέλος και γραμματέας στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 14 ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης, η δράση του οποίου είναι ιδιαίτερα ισχυρή σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την προσφορά. Παράλληλα είμαι μέλος της ένωσης Ποντίων Πολίχνης, όπου συμμετέχω στο χορευτικό τμήμα. Η συμμετοχή μου στον, εν λόγω, σύλλογο σχετίζεται με την αγάπη μου για την ποντιακή παράδοση και μουσική και ενισχύεται από την έντονη εθελοντική και ανθρωπιστική του δράση. Τέλος, είμαι εγγεγραμμένη εθελόντρια στο μητρώο του Δήμου Παύλου Μελά, ο οποίος είναι ένας ιδιαίτερα ενεργός Δήμος σε πολιτιστικές, ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές εθελοντικές δράσεις και ενέργειες.

6. Πιστεύεις ότι οι νέοι επιστρέφουν στην παράδοση;

Β.Ι. Πιστεύω ότι οι νέοι αγαπάνε οτιδήποτε είναι αυθεντικό. Η παράδοση είναι κάτι που πρέπει να μεταδίδεται από γενιά σε γενιά με έναν τρόπο δημιουργικό, διαδραστικό και προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα και όχι με τρόπο στάσιμο και στατικό. Θεωρώ λοιπόν πως οι νέοι έρχονται όλο και πιο κοντά στις παραδόσεις και στις ρίζες τους γιατί εκεί βρίσκουν την σύνδεση με την αλήθεια των προγόνων τους και την ιστορία του τόπου τους.

7. Τι θα ήταν αυτό το οποίο θα επεδίωκες να υλοποιήσεις την επόμενη ημέρα της εκλογής σου ως δημοτική τοπική σύμβουλος;

Β.Ι. Σκοπός της υποψηφιότητας μου είναι να διαθέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί και υπάρχει ανάγκη. Για μένα, η ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση έχει εθελοντικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Είναι όπως όταν πηγαίνεις για εθελοντική εργασία, όπου δεν απαιτείς να μπεις σε όποιο πόστο σου αρέσει και είναι πιο ξεκούραστο, αλλά πηγαίνεις, επί της ουσίας, για να καλύψεις ανάγκες και να βοηθήσεις όπου χρειάζεται. Θεωρώ ότι οι σπουδές μου, η επαγγελματική διαδρομή μου, οι γνώσεις και οι ικανότητες μου, αλλά πολύ περισσότερο, η όρεξη μου για προσφορά και δημιουργία, μπορεί να φανούν χρήσιμες για τον τόπο μου. Αν είμαι χρήσιμη λοιπόν και μπορώ να βοηθήσω, θα ήθελα να το κάνω. Παρόλα αυτά, θέματα που αφορούν την καθημερινότητα, τα παιδιά, τα αδέσποτα ζώα, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον, θεωρώ ότι μας απασχολούν όλους και αξίζει να επενδύσουμε χρόνο και δουλειά για την επίλυση τους.

8. Κάνεις γενικότερα σχέδια για το μέλλον;

Β.Ι. Τα μελλοντικά μου σχέδια χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Είναι τα σχέδια- στόχοι που αφορούν το κοντινό μέλλον και είναι και τα σχέδια- όνειρα, που είναι πιο μακροπρόθεσμα και έχουν έναν πιο εξιδανικευμένο χαρακτήρα. Γενικά σαν άνθρωπος λειτουργώ με στοχο-προσήλωση, θέτοντας στόχους και προσπαθώντας για την επίτευξη τους ουσιαστικά, οι μικροί στόχοι είναι αυτοί που βήμα βήμα μας οδηγούν στους μεγάλους μας στόχους και στα όνειρα μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι να αναλάβουμε δράση.

9. Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που λείπει από τον Δήμο ''Παύλου Μελά'';

Β.Ι. Ελλείψεις και θέματα που χρήσουν βελτίωσης αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι μας, καθώς ο Δήμος είναι ένα ζωντανό σύστημα που μεταβάλλεται, διαμορφώνεται και εξελίσσεται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και συγκυρίες. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι ο Δήμος μας προσπαθεί και αφουγκράζεται τις ανάγκες των δημοτών και ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό, με επιτυχία, σε προβλήματα και ελλείψεις που μπορεί να προκύψουν.

10. Και τέλος θα ήθελα να κλείσουμε με έναν δικό σου επίλογο ένα δικό σου μήνυμα... 

Β.Ι. Το δικό μου μήνυμα είναι ότι ο καθένας από εμάς αποτελεί κομμάτι του τόπου μας. Όλοι μαζί θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Με σεβασμό στον άνθρωπο, στα ζώα και στην φύση αλλά και με πολύ δουλειά, συνέπεια και ευθύνη, θα διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες και να χαράξουμε νέους δρόμους. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, και θα έρθουν μόνο αν εμείς τα φέρουμε.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">