Recents in Beach

Την άνοιξη φαντάρος ο Κασσελάκης – Τον Φεβρουάριο το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ


Την Τετάρτη, εκτός απροόπτου, η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία – Η ηγετική ομάδα εκτιμά πως διαθέτει πλέον την πλειοψηφία στο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να ντυθεί φαντάρος την άνοιξη, αμέσως μετά το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ταξίδι στις ΗΠΑ, μάλιστα, φέρεται να δίνει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να ανανεώσει το εξάμηνο εντός του οποίου πρέπει να αναθεωρήσει τη θητεία του. Το εξάμηνο, με βάση τον νόμο, θα ξεκινά αμέσως μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες και, συνεπώς, μπορεί να υπηρετήσει το εικοσαήμερο της θητείας του μέχρι τον Απρίλιο.

Την Τετάρτη, αν δεν υπάρχει κάποιο απρόοπτο (αλλιώς θα γίνει μια ή δυο μέρες μετά), αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, με τον πρόεδρο του κόμματος να συνδέεται διαδικτυακά με την Κουμουνδούρου από τις ΗΠΑ. Το κεντρικό σε πολιτική σημασία θέμα είναι η αναβολή του Συνεδρίου από τον Νοέμβριο, που έχει αποφασιστεί, πιθανότατα για τον Φεβρουάριο του νέου έτους. Η εσωκομματική αντιπολίτευση είναι σύσσωμη απέναντι, ο πρόεδρος ωστόσο εκτιμά ότι διαθέτει πλέον την πλειοψηφία – αλλιώς δεν θα συγκαλούσε τώρα την Πολιτική Γραμματεία. Η δε αναβολή του Συνεδρίου θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα εξελίξεων όσον αφορά στις σχέσεις της «Ομπρέλας» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πολιτική Γραμματεία, επίσης, θα ορίσει την επιτροπή και τον επικεφαλής της που θα διαμορφώσουν τα κείμενα επί των οποίων θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή: Την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στις δυο βουλευτικές εκλογές και στις κάλπες για την αυτοδιοίκηση, καθώς και το σχέδιο δράσης του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα.

Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">