Recents in Beach

Κασσελάκης από Κερατσίνι: Το αριστερόμετρο είναι δεξιά πρακτική.

 


Στην Πλατεία Λαού στο Κερατσίνι, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας αλλά άφησε και αιχμές για όσους του ασκούν κριτική.

«Ελάτε να δείξουμε ότι η σύγχρονη αριστερά παράγει αποδοτική ανθρωποκεντρική πολιτική. Αυτό θα κάνουμε και έτσι θα κερδίσουμε» τόνισε.

«Ήρθε η ώρα η σύγχρονη Αριστερά να σταματήσει να ασχολείται με χαζομάρες και να κερδίσει», ανέφερε και πρόσθεσε: «Έχουμε ευθύνη να βρούμε τον βηματισμό μας και να κάνουμε όχι μόνο αντιπολίτευση αλλά να βρούμε πολιτικές από την βάση προς τα πάνω που θα πείθουν».

Σχετικά και με την πολυσυζητημένη ομιλία του στο ΣΕΒ ανέφερε «Οι εποχές έχουν αλλάξει, είμαστε στο 2023. Είπα προχθές στον ΣΕΒ ότι το κεφάλαιο είναι ένα εργαλείο για να μειώσουμε τις ανισότητες. Ο ρόλος της σύγχρονης αριστεράς είναι να ξέρει που ζούμε σε ποιον κόσμο ζούμε, και να πείσουμε ότι θα δώσουμε ευκαιρίες, στέγη και μικροπιστώσεις σε όλους και κυρίως στους νέους. Αγωνίζομαι για όλους αλλά κυρίως για τους νέους».

Αναφερόμενος στην πρόσκληση να γραφτούν στον isyriza νέα μέλη είπε με νόημα: «Μετά την πρόσκληση που έκανα γράφτηκαν 500 νέα μέλη στο ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τα παλαιότερα στελέχη που ασκούν κριτική: «Πότε εσείς φέρατε 500 νέα μέλη σε μία μέρα; Πρέπει να προσκαλέσουμε τους πολίτες».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Εσείς μου δώσατε την ευκαιρία, τώρα δώστε την ευκαιρία σε νέα μέλη. Οι αξίες της αριστεράς είναι ανεκτικότητα και κοινό καλό. Πώς το πετυχαίνουμε αυτό; Μόνο με ιδιωτικοποιήσεις; Έρχεται η ΝΔ και θέλει να τα ιδιωτικοποιήσει όλα. Τα πανεπιστήμια, την υγεία, τα δημόσια αγαθά. Το αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ είναι η επιδείνωση σε όλους τους τομείς. Πόσους μήνες χρειάζεται για να κλείσετε ένα ραντεβού στα νοσοκομεία; Εμείς θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας. Στην καμπάνια μου το μεγαλύτερο χειροκρότημα το έπαιρνα όταν έλεγα ότι δεν έχουμε γεννηθεί για να είμαστε ραγιάδες. Στον Βόλο, φοβούνται να ψηφίσουν ελεύθερα γιατί φοβούνται τα αντίποινα. Είναι δυνατόν το 2023 να συγκρούονται δύο τραίνα από πολιτική επιλογή και όχι από φυσική καταστροφή; Είναι δυνατόν στην Ρόδο να μαίνονται πυρκαγιές για 11 μέρες. Ποιος πληρώνει το κόστος; Η νέα γενιά. Προχθές στον ΣΕΒ είπα για την ψωροκώσταινα, να πάμε μπροστά επιτέλους να γίνουμε σύγχρονη Ευρώπη. Είμαι εδώ για να τα αλλάξουμε όλα, αλλά δεν μπορώ μόνος σας θέλω μαζί μου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως για να αλλάξει η χώρα μας θα «πρέπει να σπάσουμε τους μηχανισμούς των συμφερόντων», σημειώνοντας πως οι βαρονίες Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη δεν λύνουν τα προβλήματα. «Εσείς μπορείτε να το λύσετε. Θα το κάνουμε μαζί» είπε.

«Ελάτε να δείξουμε ότι η σύγχρονη αριστερά παράγει αποδοτική ανθρωποκεντρική πολιτική. Αυτό θα κάνουμε και έτσι θα κερδίσουμε» υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε επίσης στα εθνικά θέματα λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα εγγυάται την άμυνα του τόπου αλλά δεν θα εμπλέκεται σε περιπέτειες της Αμερικής» και πρόσθεσε: «Λένε ότι είμαι φυτευτός. Εγώ δεν έχω πόθεν έσχες να κρύψω, δεν είμαι φυτευτός, άλλοι έχουν πόθεν έσχες να κρύψουν».

Αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές και είπε ότι θα σεβαστεί τα παλαιότερα στελέχη ωστόσο «ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει και νέα στελέχη στην Ευρωβουλή, αυτή είναι η εντολή που πήρα και θα την τιμήσω. Αυτό που κάνουμε εδώ, τις συναντήσεις με τους πολίτες, θα το συνεχίσουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές και στην συνέχεια. Πρέπει να σπάσουμε τους μηχανισμούς των συμφερόντων».

Για τα εσωκομματικά ανέφερε: «Η εκλογή μου σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας θέλει να κυβερνήσουμε ξανά, άρα να δώσουμε έμπρακτες λύσεις. Το να βγάλεις όμως αριστερόμετρο και να το βάλεις σε κάποιον άλλο είναι δεξιά πρακτική. Αριστερά είναι να τους αγκαλιάσεις όλους, αν θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας». Σημείωσε ότι «πρώτα θα κάνουμε ρήξεις και μετά από κάτω προς τα πάνω θα χτίσουμε πολιτική».

Προανήγγειλε ακόμη ότι στις επόμενες εκλογές «5 από τις 15 θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι από τους νέους που θα τους επιλέξουν οι ίδιοι οι νέοι».

Για το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Δεν θα είναι συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών θα είναι συνέδριο για την κοινωνία». Απαντώντας σε παρατήρηση πολίτη είπε: «Υπάρχει δικαιοσύνη αλλά δουλεύει για τους πολύ λίγους».

Κλείνοντας επιτέθηκε στην κυβέρνηση: «Έχουμε κυβέρνηση με επικίνδυνη πολιτική και με εθνικά επικίνδυνη πολιτική, ακόμη και με αποστρατικοποίηση των νησιών».

Πηγή: ΤVXS


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">