Recents in Beach

Δούκας: Είπα στον Ανδρουλάκη ότι θα έκανα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο -Τα κόμματα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά είμαι δήμαρχος Αθηναίων.

 


Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως δήμαρχος Αθηναίων παραχώρησε ο Χάρης Δούκας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, o κ. Δούκας δήλωσε ότι πίστευε πως θα έρθει η νίκη του, σχολιάζοντας ότι τον βοήθησε πολύ το ντιμπέιτ.

«Υπήρχε μία εδραιωμένη πεποίθηση ότι υπάρχουν δεδομένοι νικητές και πως όλα είναι προαποφασισμένα και τελικά ότι τίποτα δεν αλλάζει σε αυτή την πόλη. Στον δεύτερο γύρο αισθάνθηκα όμως ότι αυτός ο γυάλινος τοίχος έσπασε και ότι υπήρχαν πια δύο ξεκάθαρες επιλογές. Ή εγώ ή ο κ. Μπακογιάννης. Είχα τη δυνατότητα να παρουσιάσω την εναλλακτική πρόταση», ανέφερε.

«Μετά το ντιμπέιτ, όπου ενισχύθηκε η αναγνωρισιμότητα μου, κατάλαβα ότι οι προτάσεις μας είχαν ευρύτερη απήχηση», επισήμανε ο κ. Δούκας.

Ερωτηθείς για τα σχόλια που ακούστηκαν για το αποτέλεσμα των εκλογών περί αρνητικής ψήφου στον Κώστα Μπακογιάννη, ο Χάρης Δούκας επισήμανε ότι οι δημοτικές εκλογές δεν είναι πολιτικές εκλογές.

«Είναι πολιτικό το μήνυμα, δεν είναι κομματικό», είπε ο Χάρης Δούκας
Αναφορικά με την ανάγνωση του αποτελέσματος, ο κ. Δούκας σχολίασε: «Είχα πει από την αρχή ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι τρίτος γύρος εθνικών εκλογών. Έχω ταχθεί υπέρ μίας άλλης αυτοδιοικητικής κουλτούρας. Είχα πει στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Νίκο Ανδρουλάκη, ότι θα ήθελα να φτιάξω ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλους από την οικολογία, το Βολτ, την Πράσινη Αθήνα, την Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία τήρησα ό,τι είχα πει ευλαβικά. Κάναμε ένα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που πίστεψαν στο πρόγραμμά μας, στις 12 δεσμεύσεις μας. Συζητήσαμε 2 μήνες για τα θέματα που αφορούν στην Αθήνα, που δεν έχουν να κάνουν με χρώματα και κόμματα αλλά είναι κοινά για όλους. Τελικά, το μήνυμα μετά από αυτή τη διαδικασία είναι ότι νίκησε μία ατζέντα για την Αθήνα. Γι’ αυτό λέω ότι νίκησε η Αθήνα. Το πολιτικό μήνυμα, μας λέει ότι εάν έχεις λύσεις στα μικρά ζητήματα που μπορεί να είναι και μεγάλα, όπως το πράσινο, η καθαριότητα, η ασφάλεια, μπορείς να κερδίσεις ακόμα και τον Δήμο της Αθήνας. Τα κόμματα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά εγώ θα είμαι Δήμαρχος όλων των Αθηναίων».

Σχετικά με τα περί συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων με αφορμή τη στήριξη Ζαχαριάδη, ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε τον Κώστα Ζαχαριάδη και την «Ανοικτή Πόλη», επαναλαμβάνοντας ότι ήταν μια αυτοδιοικητική στήριξη. «Είμαστε ανεξάρτητη παράταξη που τη στηρίζουν πολλοί και από την κεντροδεξιά» ανέφερε ο Χάρης Δούκας, μεταξύ άλλων.

Ο Χάρης Δούκας για τις 750 κάμερες στην Αθήνα
Απαντώντας για το ζήτημα της ασφάλειας στην Αθήνα, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων σχολίασε ότι αποτελεί το πρώτο θέμα για τους πολίτες. Σε αυτό το σημείο, σχετικά με τις 750 κάμερες που είχε προαναγγείλει ο Κ. Μπακογιάννης, ο Χ. Δούκας είπε ότι «θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια ζητήματα: «ποιος μαγνητοσκοπεί, ποιος κρατάει το υλικό της καταγραφής, για πόσο διάστημα και που μπαίνουν οι κάμερες». Εάν η Ελληνική Αστυνομία αποφασίσει ότι πρέπει να μπουν σε συγκεκριμένες περιοχές, με συγκεκριμένη διαδικασία και σε συμφωνία με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων να το συζητήσουμε. Π.χ. σε παιδικές χαρές απαγορεύεται».

«Οι κάμερες είναι ένα σημαντικό επικουρικό μέσο και στην πολιτική βάζουμε προτεραιότητες. Η ασφάλεια είναι η αστυνόμευση, αλλά και η κοινωνική ένταξη, η οποία εάν δεν προχωρά δημιουργούνται συνθήκες γκετοποίησης και αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Για αυτό θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε με τους χρήστες, με την αστεγία, με την αόρατη αστεγία. Στον Άγιο Παύλο, υπάρχουν πολλοί χρήστες και δεν μπαίνουν στις δομές, γιατί δεν υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί. Θέλουμε ασφάλεια με ελευθερία και δημοκρατία», πρόσθεσε.

Συνάντηση Δούκα-Μπακογιάννη την Παρασκευή
Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι για όλα τα έργα πρέπει να ερωτώνται οι πολίτες. Για τον σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια, ο κ. Δούκας ανέφερε ότι ότι, εκτός από τον σταθμό, πρέπει να γίνουν συμπληρωματικά έργα στην περιοχή.

«Πρέπει να ρωτάμε τους κατοίκους της περιοχής για όλα τα έργα και αυτή είναι μία διαφορετική προσέγγιση διακυβέρνησης. Είμαι υπέρ του μετρό, είναι ένα φιλολαϊκό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μαζικής μεταφοράς. Το μετρό στα Εξάρχεια είναι μία απόφαση ειλημμένη και θα υλοποιηθεί. Εγώ υποστηρίζω όμως ότι ακόμα και σήμερα θα μπορούν να υπάρξουν κάποιες διευθετήσεις, ώστε οι κάτοικοι στην περιοχή να έχουν και πρόσβαση στον δημόσιο χώρο. Δεν γίνεται να προχωράει έτσι μία δημοτική αρχή. Με τον Μεγάλο περίπατο αλλά και το κλείσιμο της Βασιλίσσης Όλγας είδαμε πως ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος»., είπε ο Χάρης Δούκας.

«Είναι εικόνα αυτή στον λόφο του Στρέφη, ο οποίος είναι παρατημένος εδώ και 2 χρόνια και είναι γεμάτος με μπάζα και χώματα; Φταίνε οι κάτοικοι γι’ αυτό; Αυτό που θέλουν είναι να εισακουστούν 2-3 προτάσεις τους και να αισθανθούν ότι τους λαμβάνουμε υπόψη. Την κατεύθυνση στον δήμο δεν θα τη δίνει ο εργολάβος. Ο εργολάβος θα υλοποιεί αλλά ο δήμος θα σέβεται τις προδιαγραφές και θα ενσωματώνει, όπου μπορεί και είναι εφικτό, βασικές παραμέτρους που ικανοποιούν τους κατοίκους». συμπλήρωσε.

Για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Δούκας απάντησε: «Υπάρχει σχετική νομοθεσία, που θέτει τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται. Βεβαίως υπάρχει δικαίωμα στην διαμαρτυρία και στις πορείες, αλλά πρέπει να λειτουργεί και η πόλη».

Καταλήγοντας, ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι η πρώτη του προτεραιότητα, μόλις αναλάβει τον Δήμο Αθηναίων, είναι τα έργα καθαρισμού των ρεμάτων, ώστε να μην κινδυνέψει η πόλη από πλημμύρες.

Καταλήγοντας, ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι η πρώτη του προτεραιότητα, μόλις αναλάβει τον Δήμο Αθηναίων, είναι τα έργα καθαρισμού των ρεμάτων, ώστε να μην κινδυνέψει η πόλη από πλημμύρες.

Μάλιστα, την Παρασκευή, όπως αποκάλυψε, έχει συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη, «ώστε τους επόμενους τρεις μήνες να μπορέσουμε σε απόλυτη συνεργασία να προχωρήσουμε σε αυτά τα κρίσιμα έργα, για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται».

Πηγή: Iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">