Recents in Beach

Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας

 


ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Σας γνωρίζουμε ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου) η Περιφερειακή Ενότητας Έβρου- Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:

(α) 1/12/2023 και ώρες 10:00-12:00 -έμπροσθεν του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης  και στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας- δράση πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη AIDS, από τα κλιμάκια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της Υπηρεσίας μας.

(β) Στις 4/12/2023 και 8/12/2023- παρεμβάσεις ενημέρωσης και εκπαίδευση του μαθητικού πληθυσμού με θέμα το AIDS που θα λάβουν χώρα στο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου. Η ενημέρωση διαρθρώνεται σε έξι (6) ομιλίες σε κάθε μαθητικό τμήμα ξεχωριστά και θα πραγματοποιηθεί από τους κατάλληλα πιστοποιημένους υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας. 

(γ) Επίσης, η Υπηρεσία μας θα συμμετέχει στη δράση που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΠΑΜΘ (έδρα) που περιλαμβάνει την επίσκεψη κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ και η οποία θα λάβει χώρα στις 12/12/2023 στην Αλεξανδρούπολη όπως παρακάτω:

10:00π.μ έως 14:00μ.μ - δράση απευθυνόμενη στον φοιτητικό πληθυσμό που περιλαμβάνει δωρεάν και ανώνυμο έλεγχο με την μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) για τον ιό HIV για τις Ηπατίτιδες Β και C και για την σύφιλη. Παράλληλα θα διεξαχθούν ομιλίες στους χώρους των πανεπιστημίου  για τους φοιτητές από πιστοποιημένους ομιλητές.

17:00μ.μ έως 21:00μ.μ - έμπροσθεν του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης- δράση απευθυνόμενη στον γενικό πληθυσμό που περιλαμβάνει δωρεάν και ανώνυμο έλεγχο με την μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) για τον ιό HIV για τις Ηπατίτιδες Β και C και για την σύφιλη. Επίσης, και για τον γενικό πληθυσμό θα πραγματοποιείται συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση σε όποιον από τους εξεταζόμενους το επιθυμεί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">