Recents in Beach

Σπύρος Δέδογλου : Ξοδέψαμε Αλόγιστα το Κεφάλαιο Τσίπρας.




 Ο τρόπος που έφυγε ο Τσίπρας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ τον αδικεί. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει χαρακτηριστικά ιδρυτή, ο οποίος πήρε ένα κόμμα των συνιστωσών και κατάφερε να το κάνει ενιαίο, να το φέρει στην κυβέρνηση, έφυγε ηττημένος και προδομένος από τους ευεργετηθέντες.

Η ιστορία είναι βέβαιο ότι θα του αποδώσει αυτά που του ανήκουν, γιατί όταν τον κάλεσε να αναλάβει την ευθύνη της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια,το έκανε  με την κοινωνία όρθια. Όταν τον κάλεσε να λύσει ένα εθνικό θέμα που ταλαιπώρησε τη χώρα για πολλά χρόνια, τα κατάφερε με την συμφωνία των Πρεσπών.


Γιατί όμως εμείς ξοδέψαμε αλόγιστα το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα; Η απάντηση είναι πολύ εύκολη και γίνεται ευκολότερη μετά την αποχώρηση του. Η κατάσταση που δημιουργούν στο κόμμα, πιθανόν οι ίδιοι που ήταν κρεμασμένοι στους ώμους του, όταν κουβαλούσε το βάρος της χώρας και αυτούς μαζί.

Αυτοί που κατανάλωναν το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα, όταν τον ανάγκασαν να το προσφέρει για να λύνονται ζήτημα, που είτε δημιουργούσαν αυτοί, είτε αδυνατούσαν να τα αντιμετωπίσουν οι ίδιοι.

Σήμερα , μετά την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ , η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα είναι εκεί , αλλά οι αδυναμίες του κόμματος εμφανείς, οργανωτικά και πολιτικά. Δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας εδώ για να καλύπτονται, είναι πλέον ορατές από όλους.

Είναι εμφανής και οι γύμνια αυτών που ήταν κρεμασμένοι στους ώμους του ηγέτη, ο οποίος έχει παραμερίσει δίνοντας πολιτικό χώρο για την ανασυγκρότηση.


Οι πολίτες αποδεικνύουν συνεχώς ότι έχουν κρίση και ανοίγουν νέους δρόμους. Το έκαναν όταν 150.000 έστειλαν μήνυμα με την συμμετοχή στις εσωκομματικές ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ. Το έκαναν όταν επέλεξαν ένα νέο άφθαρτο με μεγάλη μόρφωση, τον Στέφανο Κασελάκη, με την εντολή να τα αλλάξει όλα.

Το έκαναν όταν πήραν πρωτοβουλίες και πέτυχαν συνεργασίες στην αυτοδιοίκηση, όταν λειτούργησαν ως ενιαίος προοδευτικός χώρος, με τα γνωστά επιτυχή αποτελέσματα.

Οι πολίτες είναι είναι ένα βήμα μπροστά κι αυτό πρέπει να το δεχτούμε αν θέλουμε την εμπιστοσύνη τους.


Το βάρος πέφτει στον νέο πρόεδρο, ο οποίος έχει την κύρια ευθύνη να εκτελέσει την εντολή της βάσης, βεβαίως με την δική μας στήριξη, για να έχουμε το νέο σύγχρονο αριστερό - προοδευτικό κόμμα.


Πρέπει όλες οι παθογένειες του παρελθόντος να μείνουν πίσω. Η προσυνεδριακη διαδικασία θα πρέπει να ενεργοποιήσει όλα τα μέλη ώστε τα φτάσουμε στο έκτακτο συνέδριο έτοιμοι για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται, πολιτικές και οργανωτικές.

Ο Στέφανος Κασελάκης έφερε φρέσκο αέρα στο κόμμα και πέτυχε την πρώτη επικοινωνιακή νίκη, με την δυνατότητα που έχει να παράγει γεγονότα και να τα καλύπτει με τα δικά του μέσα στα social media, αναγκάζοντας τα ΜΜΕ να τον ακολουθούν.


Η σύνθεση της νεανικής ορμής με την σοφία των παλαιών, θα φέρει αποτέλεσμα.

Να μη ξεχνάμε επίσης, ότι το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα ανανεώνεται και αποτελεί εγγύηση για το κόμμα, παρόλο που σήμερα παραμένει "αυτοπαραμερισμένος" 


ΥΓ Ενότητα με το ζόρι, η οποία εκ των πραγμάτων θα είναι εύθραυστη, δεν μπορεί να υπάρχει. Πολλές φορές τα διαζύγια, παρόλο που είναι επώδυνα στην αρχή, είναι λυτρωτικά.

1 Νοέμβρη 2023

Σπύρος Δέδογλου

πρ. συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

πρ. υποψήφιος βουλευτής 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">