Recents in Beach

Αλεξανδρούπολη / Μετά τη φωτιά οι πλημμύρες - Σοβαρά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση

 


Τεράστιες ποσότητες νερού και φερτών υλικών κατέβαιναν από το βουνό, απόρροια της καταστροφής των δασικών εκτάσεων μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου

Μετά τη φωτιά οι πλημμύρες… Αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά χθες στην Αλεξανδρούπολη, όπου η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Τεράστιες ποσότητες νερού και φερτών υλικών κατέβαιναν από το βουνό, απόρροια της καταστροφής των δασικών εκτάσεων μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου και προκαλούσαν πλημμύρες σε πολλά σημεία της πόλης. 

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο οδικό δίκτυο. Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Δαστερίδης μιλώντας στο Ράδιο Έβρος, σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές και δημιουργήθηκαν ρήγματα σε σημεία του δρόμου που ενώνει τα Δίκελλα με την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Όπως ανέφερε ο ίδιος, υπήρξε ένας απεγκλωβισμός ατόμου που κινδύνευε, από την Πυροσβεστική. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για να αντλήσει νερά σε υπόγεια σπιτιών.

Στην περιοχή Απαλού έγινε μια τιτάνια προσπάθεια να επιχωματώσουν το βόρειο τμήμα της κοινότητας ώστε να μην πλημμυρίσουν σπίτια σε μια περιοχή όπου πριν 2 χρόνια περίπου είχε πνιγεί ένας πυροσβέστης από τα ορμητικά νερά.

Ζημίες σημειώθηκαν επίσης και στις περιοχές Άβαντα, Παλαγίας Μεσημβρίας αλλά και στα ορεινά της Χηλής. 

Σήμερα καταγράφεται το ύψος των ζημιών για την έγκαιρη αποκατάσταση τους, γίνονται παρεμβάσεις σε όλες τις ιρλανδικές διαβάσεις που επλήγησαν, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την επικείμενη κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την περιοχή από το βράδυ της Παρασκευής.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">