Recents in Beach

Μόνο συγνώμη δεν μας έβαλε να ζητήσουμε ο Καραμανλής για τα Τέμπη: «Δεν μπορεί να σταθεί εναντίον μου κάποια κατηγορία»!


Σε ένα κρεσέντο αλαζονείας επιδόθηκε από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, πλέκοντας το εγκώμιό του για τους λόγους παραίτησής του μετά το έγκλημα στα Τέμπη, ενώ λίγο έλειψε να μας βάλει να ζητήσουμε και…. συγνώμη, καθώς εμφανίστηκε θιγμένος διότι -κατά τα λεγόμενα του- δέχτηκε αμέτρητες επιθέσεις και επέλεξε να σιωπήσει. Πέταξε κάθε ευθύνη από πάνω του, σαν να μην ήταν εκείνος υπουργός Μεταφορών όταν συντελέστηκε το έγκλημα ή λες και το κόμμα του δεν βρισκόταν στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας για δεκαετίες, με τακτικές ρουσφετολογίας και ανευθυνότητας και στον σιδηρόδρομο.

«Δεν μπορεί να σταθεί εναντίον μου κάποια κατηγορία» έκρινε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, κατά τη συζήτηση της πρότασης για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για τη τραγωδία στα Τέμπη.

Κατά τη συζήτηση επί των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση Προανακριτικής αναφορικά με τη σύμβαση 717 στα τρένα, ο κ. Καραμανλής παρουσιάστηκε και θιγμένος διότι -κατά τα λεγόμενα του- δέχτηκε όλο αυτό το διάστημα αμέτρητες επιθέσεις και επέλεξε να σιωπήσει. Επίσης, αυτοεπαινέθηκε γιατί παραιτήθηκε -αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη- μετά το δυστύχημα κι αυτό «αποτελεί εξαιρετικά σπάνιο γεγονός για τα πολιτικά ήθη της χώρας».

Κλείνοντας, ανέφερε πως είναι στη διάθεση της Εξεταστικής για να καταθέσει όσα στοιχεία παρέθεσε στην Ολομέλεια και κάλεσε την εθνική αντιπροσωπεία να μη συνηγορήσει στην πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας.

Φοβούνται την Προανακριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την αμαρτωλή σύμβαση
Νωρίτερα, οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπαν πως δεν συναινούν στην υπερψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει και τα δικά τους πεπραγμένα στο υπουργείο Μεταφορών σε σχέση με τη σύμβαση 717 για τα τρένα.

Σύμφωνα με τα υπομνήματα που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ισχυρίζεται πως δεν αντιλαμβάνεται από πού προκύπτει εμπλοκή του στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για μια «σουρεαλιστική πολιτική πράξη» από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Υγείας, ο οποίος σημειώνει ότι «είναι ακατανόητη πολιτικά και πραγματολογικά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: Τhefaq.gr


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">