Recents in Beach

Ευρωβουλευτής ευκαιρίας … μιας θητείας! Πέτρος Κόκκαλης : Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 


Για όσους γνώριζαν δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Ήταν πάντα … ευκαιριακή σχέση: μιας θητείας !

Την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣανακοίνωσε ο Πέτρος Κόκκαλης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ Κόκκαλης είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της κ Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά ο Πέτρος Κόκκαλης αναφέρει στην σχετική δήλωση τα εξής:

«Η αποδοχή της τιμητικής πρόσκλησης του Αλέξη να συμμετέχουμε ως κίνηση ΚΟΣΜΟΣ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές του 2019 και η εμπιστοσύνη των πολιτών μας έδωσαν τη δυνατότητα και την ευθύνη να αγωνιστούμε για την ενίσχυση τη πολιτικής δράσης για το κλίμα και την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

«Έχω μιλήσει με Τσίπρα»
«Βεβαίως έχω μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας καταλαβαίνει αυτό το αφήγημα, είναι κάτι που το έχει αναγνωρίσει», ανέφερε.

Σήμερα, με την αποχώρησή μου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ.

Τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου.

Θα συμμετάσχω στη κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό πού υπάρχει.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να συνθέσουμε και να βάλουμε τις βάσεις για ένα ανθρώπινο αύριο, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους, με όρους κοινωνικής και κλιματικής δικαιοσύνης.

Υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει προοπτική στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας πορείας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα, όπως και στην ευρωομάδα και στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Ελπίζω πως με τη δουλειά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαιώσαμε την επιλογή τους. Είμαι βέβαιος πως θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες για έναν βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους».

Ερωτηθείς αν του ζήτησε να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ για να παλέψει από μέσα τόνισε: «Όχι, δεν ήταν αυτή η κουβέντα που κάναμε. Και ξέρετε κάτι; Εγώ θεωρώ ότι εξακολουθώ να βρίσκομαι σε αυτό το χώρο. Τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

«Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω για το λόγο για τον οποίο είχα την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσω να επιτελώ την αποστολή για την ενίσχυση της κλιματικής δράσης και της επίτευξης των στόχων των Ηνωμένων Εθνών», είπε αρχικά ο Πέτρος Κόκκαλης στην ΕΡΤ.

«Η ηγεσία και η ηγετική θέση δεν είναι στο δικό μου μυαλό και στη δικιά μου πολιτική κουλτούρα κάτι το οποίο κάποιος αποφασίζει για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί ή θέλει να κάνει. Εγώ υπηρετώ αυτή την υπόθεση της κλιματικής πολιτικής αν θέλετε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Γιατί πιστεύω ότι έχουμε την ευθύνη να το κάνουμε όσοι καταλαβαίνουμε τι γίνετε. Έχουμε την ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους μας και απέναντι στη συνείδησή μας. Έχω και άλλα πράγματα τα οποία μπορώ να κάνω. Όμως, κάνω αυτό τα τελευταία αρκετά χρόνια ως αιρετός στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως αιρετός στην Ευρωβουλή και θα συνεχίσω να το κάνω και στο μέλλον», ανέφερε σε σχέση με το νέο κόμμα.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής τόνισε πως υπάρχει πολιτικό κενό και υπογράμμισε πως χρειάζεται αναδιάταξη στο χώρο αριστερά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πέτρος Κόκκαλης, περιγράφοντας τον νέο φορέα τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει αυτόνομα και ξεκάθαρα εκείνη η πολιτική φωνή που θα βάζει πρώτα από όλα τον άνθρωπο μέσα από την κλιματική αλλαγή».

«Στη νέα διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χωρά η έννοια «κλιματική κρίση» Ήταν προσβλητικές οι αναφορές περί «5ης Φάλαγγας» […] Θεωρώ το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ συγγενείς χώρους».

Κατηγόρησε επίσης τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για αυταρχική συμπεριφορά ωστόσο επεσήμανε ότι θα ήθελε να κρατήσει δυνάμεις το κόμμα.

«Η άποψή μου για το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ είναι αντιδιαμετρικά αντίθεση με αυτήν του κ. Κασσελάκη», πρόσθεσε.

«Η «Ομπρέλα» έχει τη δική της πορεία, αυτό για το οποίο μιλώ εγώ είναι κάτι πιο σύγχρονο», ανέφερε απαντώντας σε ερώτημα αν θα μπορούσε η ομάδα του κ. Τσακαλώτου να ενσωματωθεί στο νέο πολιτικό σχηματισμό.

Πηγή: avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">