Recents in Beach

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο Χρήστος Δούκας

 


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 χρονών σήμερα το πρωί ο πολιτικός μηχανικός Χρήστος Δούκας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε με  την υγεία του.

Ο εκλιπών ήταν μια ισχυρή προσωπικότητα, με σημαντική παρουσία στο γίγνεσθαι του Έβρου, ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία. Η πολιτική του ιστορία ξεκινάει  από τα νεανικά του χρόνια όταν φυλακίστηκε από την χούντα για την δράση του , μετέπειτα υπήρχε στέλεχος της ανανεωτικής  αριστεράς και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ εσωτερικού. Την δεκαετία του 80 διετέλεσε αντιδήμαρχος με τον αείμνηστο δήμαρχο Τάσο Σουλακάκη, με την αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε και μετά , συγκεκριμένα το 2014 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Μορφίδη . Διετέλεσε Συντονιστής της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου από όπου παραιτήθηκε για να αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), χωρίς να υπάρχει ασυμβίβαστο.

Ο Χρήστος Δούκας δεν έπαψε να ασχολείται με την πολιτική ακόμη και όταν η υγεία του δεν το επέτρεπε.

Καλό ταξίδι Χρήστο. Συλλυπητήρια στους οικείους του.




Η πρώην βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά έγραψε για το θάνατο του Δούκα στο προφιλ της στο facebook :

Ήσουν σπάνιος άνθρωπος. Ατίθαση καρδιά, φωτεινό βλέμμα, ιδιαίτερο μυαλό, που πάντα έψαχνε τον άλλο δρόμο. Βαθιά Αριστερός. Ο σύμβουλος, ο φίλος, το στήριγμα, το λιμάνι μας, η ανατρεπτική ματιά. Μοναδική η προσφορά σου! Θα μας λείψεις πολύ Χρήστο. Το αποτύπωμά σου μένει ανεξίτηλο.... Σου χρωστάμε..


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">