Recents in Beach

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ / Στόχος του Στέφανου Κασσελάκη «να ισιάξει το κράτος»

 


Τη φράση της γιαγιάς που χάρισε ένα ασθενοφόρο κάνει σήμα κατατεθέν στην επιχείρηση αντιμετώπισης των «ανισοτήτων εκτός ορίων» που δημιουργεί η κυβέρνηση

Με αισιοδοξία ετοιμάζονται να υποδεχθούν το νέο έτος στις τάξεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα μπει σύντομα σε τροχιά ανάκαμψης. Όπως επισημαίνουν, η ατζέντα του κόμματος αγγίζει την καθημερινότητα των πολιτών και αυτό γίνεται εμφανές και από τις περιοδείες του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίες μετά τις γιορτές, τόσο ενόψει Συνεδρίου όσο και ενόψει ευρωεκλογών, είναι δεδομένο ότι θα ενταθούν με σκοπό «να σπάσει το φράγμα με τον κόσμο». Ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους πριν από λίγες ημέρες δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες έχουν επί της ουσίας ανοιχτές τις αντένες τους αναφορικά με τις θέσεις του κόμματος. Ο ίδιος ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εγγραφεί περίπου 10.000 νέα μέλη.

Τη δημιουργία «ανισοτήτων εκτός ορίων» καταλογίζει η Κουμουνδούρου στη Νέα Δημοκρατία, επιμένοντας πως η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη διατηρεί από τις πιο ακριβές τιμές τόσο στα τρόφιμα όσο και στα καύσιμα. Στην πράξη, λένε, αυτό σημαίνει ότι «η αγορά δεν δουλεύει» και οι λίγοι κερδίζουν, ενώ ο πληθωρισμός έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Καθόλου τυχαία δεν ήταν, άλλωστε, η επιμονή Κασσελάκη στη φράση της Αθηνάς Παπαχρήστου «να ισιάξει το κράτος». Πρόκειται για την ηλικιωμένη γυναίκα που συνάντησε στην Αιτωλοακαρνανία και κατά το παρελθόν είχε δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ. Η φράση, λοιπόν, αυτή, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., θα αποτελέσει τη βασική φιλοσοφία με την οποία θα κινηθεί το κόμμα στο εγγύς μέλλον.

Με τα οικονομικά αδιέξοδα να πολλαπλασιάζονται για την πλειονότητα των πολιτών, το επόμενο διάστημα η Κουμουνδούρου αναμένεται να οργανώσει δύο κεντρικές καμπάνιες. Η πρώτη, την οποία επεξεργάζονται οι Νίκος Σκορίνης, Θεοδώρα Τζάκρη, Λεωνίδας Μπεχράκης, Γιάννης Παυλιδάκης και Οδυσσέας Τζανετής, αφορά το ζήτημα της ακρίβειας. Το πρέσινγκ στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί για το ζήτημα και μετά τις γιορτές. Άλλωστε, τα πρώτα δείγματα γραφής δόθηκαν στις κοινοβουλευτικές μάχες για φορολογικό και προϋπολογισμό. Η δεύτερη καμπάνια σχετίζεται με το ζήτημα της στέγασης, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους ανθρώπους. Υπενθυμίζεται ότι υπεύθυνοι της καμπάνιας έχουν οριστεί από την Πολιτική Γραμματεία η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, ο Θέμης Μπάκας και η Έλενα Κονομόδη. Μετά τις εορταστικές ημέρες οι συγκρούσεις με την κυβέρνηση θα ενταθούν τόσο για το ζήτημα της ακρίβειας και συνολικά της οικονομίας όσο όμως και για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει να αναδεικνύει τις κωλοτούμπες της Ν.Δ. Χαρακτηριστική είναι η κριτική του Στέφανου Κασσελάκη τόσο για τα λεγόμενα εθνικά θέματα όσο και για την υπόθεση των 500.000 εργατών από το Πακιστάν.

Παρά την ανάπαυλα των Χριστουγέννων, οι Επιτροπές του Συνεδρίου εργάζονται πυρετωδώς. Ήδη έχουν συνεδριάσει από μία φορά τόσο η Επιτροπή Θέσεων όσο και η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή. Η πρώτη αναμένεται να συγκληθεί εκ νέου μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καθώς τα χρονοδιαγράμματα προβλέπουν την κατανομή χρεώσεων για τη συγγραφή του κειμένου έως την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως συγκροτήθηκε τετραμελές Συντονιστικό, απαρτιζόμενο από τον Νίκο Παππά, τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τη Ρένα Δούρου και τον Γιώργο Τσίπρα, που έχει επωμιστεί την οργάνωση της συγγραφής του σχεδίου πολιτικής απόφασης.

Με την Κεντρική Επιτροπή να συνεδριάζει βάσει απόφασης στις 13 και 14 Ιανουαρίου, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς. Το κείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα είναι μακροσκελές, ωστόσο θα επικεντρώνεται, αφενός, στην πολιτική ανάγνωση των εξελίξεων στη χώρα και διεθνώς και, αφετέρου, στα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στόχος του κειμένου, όπως σημειώνουν πηγές, είναι, μεταξύ άλλων, η επανεπιβεβαίωση των διακηρυκτικών αρχών του κόμματος. Παράλληλα, φιλοδοξούν να αποτελέσει «το πολιτικό εφαλτήριο για την πολιτική αντεπίθεση».

Κύκλοι από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη ξεκαθαρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργανωτική φόρμουλα θα συζητηθεί στα πολιτικά όργανα του κόμματος, το οποίο θα προσέλθει στις κάλπες έχοντας επενδύσει σε μία διακριτή ευρωπαϊκή ατζέντα. Οι πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι θα δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να αιτηθούν τη συμμετοχή τους στο ευρωψηφοδέλτιο. Οι ίδιες πηγές, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι το να είναι κάποιος μέλος αποτελεί προϋπόθεση για να κατέβει στο ευρωψηφοδέλτιο. Επιπλέον, η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναμένεται να καταστήσει σαφές προς όλες τις πλευρές ότι τα προσταυρωμένα ψηφοδέλτια είναι κόκκινη γραμμή και δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά.

Πηγή: Η ΑΥΓΗΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">