Recents in Beach

“Αιχμές” Κασσελάκη κατά Μητσοτάκη στη Ναταλία Γερμανού: “Αν πιστεύεις στη ισότητα δεν σκέφτεσαι κύριε πρωθυπουργέ να το φέρεις μετά τις ευρωεκλογές. Θα φέρουμε εμείς το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αν δεν θέλει ο Μητσοτάκης”

 


Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν καλεσμένος στον Alpha στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την παρουσιάστρια να του μιλάει στον ενικό. «Σκέτο Στέφανος».

Ο κ.Κασσελάκης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλώσει τον τελευταίο μήνα και γι αυτό πιστεύει πως θα κερδίσει τις Ευρωεκλογές. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση τι θα κάνει αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαμηλά ποσοστά είπε πώς θα παραμείνει πρόεδρος τους κόμματος και θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Κασσελάκη:

«Δεν είχα έρθει για διακοπές το καλοκαίρι ήμουν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας και έτρεχα μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα», είπε και τη συνέχεια στην ερώτηση ότι τότε δεν είχε δείξει αρχηγικές διαθέσεις ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε «καλή η εκλογή αλλά τώρα πρέπει να δείξουμε τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο και να ετοιμαστούμε για να κυβερνήσουμε. Ευχάριστη στιγμή η εκλογή αλλά ανήκει στο παρελθόν. Πάμε Μπροστά».

Πιστεύω πως θα κερδίσουμε τις Ευρωεκλογές:

Απαντώντας αν έχει μικρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση στελεχών αλλά και με τη δημιουργία της Νέας Αριστεράς είπε «δεν ισχύει ότι δεν έχει πολύ κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ηδη τα νέα νέα μέλη έχουν αυξηθεί σημαντικά. Το κόμμα έχει μεγαλώσει τον τελευταίο μήνα και γι αυτό πιστεύω πως θα κερδίσουμε τις Ευρωεκλογές».

Για τις αποχωρήσεις είπε πως «ανήκουν στο παρελθόν και ο καθένας θα κριθεί για τις επιλογές του. Η Νέα Αριστερά ανήκει στο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Καλή η καινούργια πνοή αλλά πιστεύω ότι κάνουμε νέες τομές που θα αποδώσουν. Εχω πει ως στο επικρατείας 5 από τα 15 άτομα θα είναι από τη νεολαία μας και θα τα επιλέξει η νεολαία η ίδια».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να έμενε πρόεδρος του κόμματος αν το επιθυμούσε ο ίδιος:

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε «Ο Αλέξης να είστε όλοι σίγουροι πως θα μπορούσε να έμενε πρόεδρος του κόμματος αν το επιθυμούσε ο ίδιος. Πήρε μία θαρραλέα απόφαση, αλλά από την άλλη σου λέει χάσαμε ένα ποσοστό. Ηταν ταπεινοφροσύνη να δώσει την ευκαιρία σε κάτι νεο. Ο Αλέξης δεν είχε σπρώξιμο από κανένα άτομο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει μπροστά και υπάρχουν χαμόγελα. Το σύντροφος δεν είναι μία λέξη που απλά την λες, είναι μία σημαντική λέξη και ο κόσμος πλέον την αισθάνεται βαθιά μέσα του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια:

Για την συνέντευξη του Ιερώνυμου για τα ομόφυλα ζευγάρια που τάσσεται υπέρ της συμβίωσης αλλά όχι της τεκνοθεσίας. «Η ισότητα είναι ισότητα. Να βλέπουμε τον συνάνθρωπο να τον αγκαλιάσουμε και όλοι μαζί να γίνουμε μία καλύτερη κοινωνία. Εδώ πρόκειται για τις ζωές των ανθρώπων και όλοι πρέπει να είναι ισότιμοι μεταξύ τους».
Ημουν από τους πρώτους που ανέφερε το ζήτημα Δημοκρατίας το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Να δούμε είναι η ΝΔ είναι υπέρ ενός σύγχρονου κράτους ή ανήκουν στον προηγούμενο αιώνα. Είμαι θρησκευόμενος».

Για το πότε θα φέρει ο κ.Μητσοτάκης το νομοσχέδιο, αισθάνομαι ότι είναι ντροπή για ένα πρωθυπουργό που έχει σπουδάσει στο εξωτερικό, να εκμεταλλεύεται από το ζήτημα πολιτικά. Ξέρει ο ίδιος γιατί δεν το φέρνει προεκλογικά. Είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται ένα τζάκι πολιτικής οικογένειας και το αποδεικνύει κάθε φορά.

Ας πάμε όπου θέλει έξω στην κοινωνία χωρίς προειδοποίηση να ακούσουμε μαζί τους πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των δικαιωμάτων και της ισότητας και θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. Αν πιστεύεις στη ισότητα δεν σκέφτεσαι κύριε πρωθυπουργέ να το φέρεις μετά τις ευρωεκλογές. Το κάνεις χθες. Αν δεν θέλει να το κάνει αυτός, ας το φέρουμε εμείς προς ψήφιση»

Θα είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός στις επόμενες βουλευτικές εκλογές:

Στην περίπτωση που δεν κερδίσει τις Ευρωεκλογές, θα τεθεί το θέμα ηγεσίας;
«Εμείς βλέπουμε και δημοσκοπικά και εμπειρικά τα χαρακτηριστικά να αλλάζουν υπέρ μας και έχουμε μία δυναμική. Θα είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρωθυπουργός στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «πρέπει να αναδείξουμε θέματα που απασχολούν τον κόσμο, να ετοιμαστούμε για να ξανακυβερνήσουμε», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στις ευρωεκλογές. Ερωτηθείς για την διάσπαση, επισήμανε όλα αυτά «ανήκουν στο παρελθόν, εγώ κοιτάζω μπροστά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει μπροστά, υπάρχουν χαμόγελα στην Κουμουνδούρου, στις νομαρχιακές μας επιτροπές, το κλίμα είναι εξαιρετικό. Είναι ωραίο όταν αποκαλούμε τον άλλον σύντροφο ή συντρόφισσα. Είναι μία σημαντική λέξη. Επιτέλους πιστεύω ότι ο κόσμος αισθάνεται τη λέξη βαθιά μέσα του» επισήμανε σε άλλο σημείο.

Σχετικά με το τι έχει αλλάξει στην καθημερινότητά του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, απάντησε: «Σκέφτομαι όλο και λιγότερο ως Στέφανος και περισσότερο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι ένα λειτούργημα. Αυτός είναι ο ρόλος μου».

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για μία σειρά από δηλώσεις υπουργών (Άδωνις Γεωργιάδης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Νίκη Κεραμέως), λέγοντας: «Δεν ξέρω πού βρίσκουν τον τρόπο να σκέφτονται έτσι. Καλά θα κάνουν να σταματήσουν με την αλαζονεία του 41% που τους έχει κάνει ανάλγητους».

Στο τέλος της συνέντευξης η Ναταλία Γερμανού του ζήτησε να κάνει μία ευχή, ενώ του ευχήθηκε «καλή αντοχή», με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντάει «αντοχή έχω, να ευχηθείτε αντοχή στους άλλους».

Στο τέλος όπως συνηθίζει η Ναταλία Γερμανού με τους καλεσμένους της έκανε δύο δώρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ενα βιβλίο με τους ηγέτες που άλλαξαν την ιστορία «για να πάρεις έμπνευση», όπως του είπε. Και δύο κούπες για εκείνον και τον Τάιλερ με φωτογραφία τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Τάιλερ Μακμπέθ και την Φάρλι.

Πηγή: Thefaq.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">