Recents in Beach

Καταρρίπτει το αφήγημα Χατζηδάκη ο Νίκος Παππάς: Στα κέρδη του χρηματιστηρίου οφείλεται η κατάταξη για την οποία πανηγυρίζει ο Χατζηδάκης

 


«Μόνο στα κέρδη του χρηματιστηρίου οφείλεται η κατάταξη για την οποία πανηγυρίζει ο κ. Χατζηδάκης. Αυτά που πληρώνουν από το υστέρημά τους νοικοκυριά και επιχειρήσεις», σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τομεάρχης Οικονομικών Νίκος Παππάς, απαντώντας στην ανάρτηση του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης στην ανάρτηση του αναφέρει ότι «δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την ψήφιση του Προϋπολογισμού και o Economist δημοσίευσε ανάλυση που κατατάσσει την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας 35 χωρών με την καλύτερη επίδοση στην Οικονομία για το 2023. Και αυτό συνέβη μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά!»

Απαντώντας στον Κωστή Χατζηδάκη, ο Νίκος Παππάς αναφέρει πως «η συγκεκριμένη κατάταξη είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο των κερδών στο χρηματιστήριο».

Όπως εξηγεί ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «οι μετοχές ανέβηκαν κατά 40%, όσο και οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ από το 2021 ως σήμερα, στους άλλους δείκτες η χώρα μας βρίσκεται από τη μέση και κάτω».

«Συνεπώς μαζί με τον κ. Χατζηδάκη μπορούν να πανηγυρίζουν και οι εισηγμένες που είχαν κέρδη 10,5 δισ. ευρώ.
Δηλαδή, οι τράπεζες και οι εταιρείες ενέργειας, οι οποίες ευνοούνται σκανδαλωδώς από τις επιλογές της Ν.Δ. 

Νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις πληρώνουν, απλώς, το τίμημα των κερδών στο χρηματιστήριο», σημειώνει χαρακτηριστικά.


Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη:

Είναι άραγε και ο Economist μέρος της διεθνούς συνωμοσίας υπέρ της Ελλάδας;

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την ψήφιση του Προϋπολογισμού και o Economist δημοσίευσε ανάλυση που κατατάσσει την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας 35 χωρών με την καλύτερη επίδοση στην Οικονομία για το 2023. Και αυτό συνέβη μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά! Ο Economist αναγνωρίζει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και την σημαντική πρόοδο σε βασικούς οικονομικούς δείκτες όπως η αύξηση του ΑΕΠ, η μείωση της ανεργίας, ο πληθωρισμός κλπ. Η ανάλυση αυτή, μάλιστα, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την καταστροφολογία και τον μηδενισμό σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή. Σε μια συζήτηση, που όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βρήκαν τίποτα καλό να πουν για όσα έχουμε πετύχει ως κοινωνία τα τελευταία χρόνια στο οικονομικό πεδίο.

Δεν είναι όμως μόνο ο Economist που αναγνωρίζει τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει. Είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι ο ΟΟΣΑ, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι συνάδελφοι μου στο Eurogroup και το ECOFIN. Είναι όμως πρωτίστως οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες που έδωσαν για δεύτερη φορά ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και που βλέπουν τα εισοδήματά τους να αυξάνονται, όπως αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στη σημαντική ενίσχυση των αποταμιεύσεων, στην ιδιωτική κατανάλωση και στην αύξηση των μισθών τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Τι συνέβη άραγε; Όλοι οι παραπάνω συμμετέχουν σε μια διεθνή συνωμοσία υπέρ της Κυβέρνησης και εναντίον της αντιπολίτευσης; Ή μήπως εμείς στην Κυβέρνηση έχουμε καταφέρει να εξαπατήσουμε τους πάντες, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ; Φυσικά δεν ισχυριστήκαμε ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα του τόπου, όμως την ίδια στιγμή θα πρέπει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιληφθούν ότι δεν αρκεί η τυφλή άρνηση της πραγματικότητας για να ανέβουν τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις. Και πως όταν υπάρχει πρόοδος καλό είναι να αναγνωρίζεται, διότι είναι πρωτίστως κατάκτηση της ίδιας της Ελλάδας. Εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Θα επιτελούμε το πατριωτικό μας καθήκον προκειμένου η ελληνική Οικονομία να ανέβει ακόμα πιο ψηλά! Και αφήνουμε την αντιπολίτευση με τον τοξικό πολιτικό της λόγο να ακολουθεί τη δική της πορεία, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε απομόνωση από την κοινωνία.

Πηγή: Τhefaq.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">