Recents in Beach

Καλαμάτα / Τελευταίο αντίο στον επισμηναγό Κωστέα - Βαρύ πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

 


Με την ελληνική σημαία καλυμμένο το φέρετρο - Άγημα της Αεροπορίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλης Μαντίνειας για να τιμήσει τον επισμηναγό.

Πλήθος κόσμου αποχαιρετούν, μαζί την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους και τους συναδέλφους του, τον 40χρονο επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που σκοτώθηκε στην τελευταία πτήση της καριέρας του με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 Buckeye.

Βαρύ ήταν το κλίμα στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του ιπτάμενου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλης Μαντίνειας, υπό τον μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα δύο μικρά παιδιά του, μπροστά στα μάτια των οποίων έχασε τη ζωή του ο 40χρονος. 

Με την ελληνική σημαία ήταν καλυμμένο το φέρετρο, ενώ άγημα της Αεροπορίας ήταν στον ιερό ναό για να τιμήσει τον επισμηναγό.

Στην κηδεία, το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Τομεάρχης ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης. 

Νωρίτερα, σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή απόδοσης τιμών στον επισμηναγό, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Η τελετή έγινε κατά την έπαρση της σημαίας σε μεσίστια θέση, λόγω του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον αδικοχαμένο ιπτάμενο Επαμεινώνδα Κωστέα αποδόθηκε τιμητικά ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.

Πηγή: H AYΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">