Recents in Beach

Από μια δωρεά, συνήθεια και θεσμός η σούβλα μόσχου στις Φέρες.... (φωτό)


Για 24 ώρες έψηναν τον Μόσχο στη σούβλα εθελοντές κτηνοτρόφοι στις Φέρες για να απολαύσουν οι επισκέπτες.
Η πρώτη σούβλα στήθηκε στις Φέρες πριν 7 χρόνια όταν έκανε δωρεά  ένα μοσχάρι ο αείμνηστος κτηνοτρόφος Γιώργος Ζαφειρόπουλος. Τότε μια παρέα κτηνοτρόφων και γεωργών των Φερών επινόησαν την σούβλα την οποία κατασκεύασαν οι ίδιοι, δεν είναι εύκολο να βάλει στην σούβλα 300-400 κιλά, ήταν ένα στοίχημα που το κέρδισαν. 
Στην συνέχεια, ενεπλάκησαν σύλλογοι και ο δήμος, ο οποίος στηρίζει την εκδήλωση που πραγματοποιείται λίγο πριν την έλευση του νέου έτους κάθε  χρόνο.


Φέτος ο αντιδήμαρχος Φερών Κολγιώνης Δημήτρης, κατάλαβε ότι αυτή η γιορτή μπορεί να αξιοποιηθεί για την προώθηση του μοναδικού μοσχαρίσιου κρέατος της περιοχής . Σε 1η φάση έγινε διήμερο φεστιβάλ, την πρώτη ημέρα ( Πέμπτη 28-12-23), τοπικοί σεφ μαγείρεψαν με διάφορους τρόπους το κρέας και την 2η, χθες Παρασκευή είχε ολοκληρωθεί το ψήσιμο δια μέσω της σούβλας.
Το 2ημερο Φεστιβάλ Μόσχου στις Φέρες μπορεί να δημιουργήσει  brand name  για το μοναδικό κρέας  των ζώων που εκτρέφονται στο ΔΕΛΤΑ του Έβρου.
Παρών στην εκδήλωση και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης 


 Το μήνυμα του αντιδημάρχου : " Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους ανθρώπους που αδιάκοπα 24 ώρες φρόντισαν για το ψήσιμο του μοσχαριού, τους επαγγελματίες οι οποίοι συνέβαλαν με την προσφορά των προϊόντων τους, τους δύο chef οι οποίοι μαγείρεψαν το ντόπιο βόειο κρέας και τον "Λαογραφικό Μορφωτικό Όμιλο Ορφέα" που μερίμνησε για την διανομή του.
Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία!!!"





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">