Recents in Beach

Πρόκληση: Αυξάνουν τον μισθό εξωκοινοβουλευτικών υπουργών ενώ δίνουν «ψίχουλα» στους υγειονομικούς

 


Μετά την τροπολογία για την «εκπαραθύρωση» του Χάρη Δούκα, η πλειοψηφία κατέθεσε μία ακόμα προκλητική ρύθμιση στο ερανιστικό νομοσχέδιο, δρομολογώντας αύξηση στον μισθό των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

Κατά τη ρύθμιση, οι αποδοχές των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, που δεν φέρουν βουλευτική ιδιότητα, βρίσκονται σε αναλογία με τις από 01/01/2024 αυξημένες αποδοχές των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Συνεπώς, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και αναπληρωτών υπουργών θα φτάσουν σε ποσοστό 90% τις μικτές μηνιαίες αποδοχές και επιδόματα του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, οι αποδοχές των εξωκοινοβουλευτικών υφυπουργών θα φτάνει στο 80% των αποδοχών του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Όπως αναγράφεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η ετήσια δαπάνη επί του κρατικού προϋπολογισμού θα φτάσει τις 408.000 ευρώ για τους 19 εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Έτσι, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δίνει ψίχουλα στο υγειονομικό προσωπικό με αύξηση μόλις 20% στην αποζημίωση των εφημεριών, προσφέρει περί τα 1.700 ευρώ μικτά στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Πηγή: Documento


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">