Recents in Beach

Υπόθεση Μπελέρη / Μία ακόμη προσπάθεια να δικαστεί σήμερα - Αμετακίνητος δηλώνει ο Ράμα

 


Η απόφαση ίσως δρομολογήσει εξελίξεις στην διπλωματική αντιπαράθεση Αθήνας-Τιράνων που έχει προκαλέσει έμφραγμα στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ

Μία ακόμη σελίδα στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη στην Χειμάρρα της Αλβανίας, που έχει εξελιχθεί σε διπλωματικό θρίλερ στις Βρυξέλλες με σκληρή αντιπαράθεση Αθήνας-Τιράνων, ίσως γραφτεί σήμερα με την δίκη του εκλεγμένου δημάρχου που παραμένει κρατούμενος. 

Σημειώνεται ότι η δίκη έχει αναβληθεί πολλές φορές, καθώς δεν εμφανίζονται οι κρίσιμοι μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση που αφορά εξαγορά ψήφων.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα επέμεινε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στην στάση των Τιράνων και ότι θα περιμένει η Δικαιοσύνη να κρίνει, μιλώντας στα μέλη της εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης με την Ε.Ε.

Ωστόσο, οι πιέσεις και στο εσωτερικό της Αλβανίας δείχνουν να εντείνονται μετά το «μπλόκο» της Ελλάδας στην έκδοση κειμένου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ενταξιακή διαδικασία της χώρας στην ΕΕ.

Η Αθήνα έχει θέσει ως όρους να προχωρήσει η ορκωμοσία του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, να έχει μία δίκαιη δίκη και να γίνει σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας όσο δεν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη από δικαστήριο.

Πηγή: Η ΑΥΓΗ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">