Recents in Beach

Τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου; - Γράφει ο Λάμπρος Παπαδής

 


Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία παιδιών από αυτά, φαίνεται πως πηγαίνει στις ''καλένδες'' δεδομένου ότι ήδη για τις αρχές του 2024 υπάρχει για την κυβέρνηση το crash test των ιδιωτικών πανεπιστημίων... Βέβαια η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήθελε να τελειώσει νομικά το ζήτημα μέσα στις γιορτές αλλά λίγο η φανερή κ΄ κρυφή συμφωνία με την Τουρκία με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, λίγο το νομοσχέδιο για την μετανάστευση και τους ξένους εργάτες γης, λίγο και η ευθεία τοποθέτηση της Εκκλησίας της Ελλάδος - της Ιεράς συνόδου και του ιδίου του Αρχιεπισκόπου σε σχέση με την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, όλα αυτά λοιπόν παρά ήταν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που δοκίμασε τα ιδεολογικά νεύρα των Πατριωτικών εσωκομματικών πυρήνων της ΝΔ, την στιγμή μάλιστα που οι Βουλευτές της έθεσαν το ρητορικό ερώτημα στην κυβέρνηση: ''Kαι πως θα πάμε στις εκλογικές μας περιφέρειες τώρα τα Χριστούγεννα και με τι θάρρος θα μπορούμε να βγούμε Selfie κάτω από τις ελληνικές σημαίες και μαζί με τους τοπικούς εκκλησιαστικούς ιεράρχες, όταν μαζί με όλα αυτά θα έχουμε ψηφίσει και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια;''.

Έτσι το νομοσχέδιο παραμένει στο συρτάρι μέχρι νεωτέρας και το πιθανότερο να ανιχνευτεί ξανά το πεδίο της κοινής γνώμης, μετά τις ευρωεκλογές αλλά με το πρόβλημα στα Δεξιά της ΝΔ να παραμένει και να βρίσκεται δύσκολα λύση, ακόμα και στο πολύ μακρινό πολιτικό μέλλον.

Τι κι αν προσπάθησε ο Εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης κ. Παύλος Μαρινάκης να εξισορροπήσει τα διεστώτα και να διαχωρίσει το έργο της Ιεράς Συνόδου με την κυβερνητική πολιτική, τι κι αν προσπάθησε και ο ίδιος ο Υπουργός εργασίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης να δώσει μια φιλολογική νότα στην όλη ένταση του διαλόγου, λέγοντας το ''Τα του Καίσαρος το Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.'' σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ... Όλα αυτά φαίνεται να μην επαρκούν και να μην μπορούν πλέον να απομακρύνουν την φράση ''Κωλοτούμπα'' ή ''Μπιφτεκάς'' όπως λέμε στην Θεσσαλονίκη...

Στη Ν.Δ. βέβαια κάποιοι σκέφτονται πως αν η νομοθετική ρύθμιση δεν δίνει στα παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα της τεκνοθεσίας, τότε το νομοσχέδιο θα μπορούσε να περάσει πιο μαλακά από την Κ.Ο. και να μην δώσει το ''πάτημα'' στην Εκκλησία...Το πρόβλημα όμως θα ήταν πως αυτό το νομοθετικό μπάλωμα θα εμπεριείχε μέσα κινδύνους αντι-συνταγματικότητας καθώς είτε αρέσει στην Εκκλησία και στην Ιερά Σύνοδο είτε όχι, ήδη ομόφυλα άτομα μεγαλώνουν παιδιά και αυτά τα παιδιά δεν έχουν ίσα δικαιώματα.

Τι σκοπεύει να κάνει λοιπόν η Ν.Δ. από εδώ και στο εξής πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα; μιας και δείχνει να βρίσκεται ανάμεσα σε πολιτικές ''συμπληγάδες'' από την μία η δεξιά συντηρητική ατζέντα με το ακροατήριο της και από την άλλη η ευκαιρία για την κυβέρνηση να δείξει ένα φιλελεύθερο - κεντρώο προφίλ χωρίς να υποχωρεί επικοινωνιακά στις αξιώσεις και στις υποβολιμαίες απειλές της Εκκλησίας και των Ιεραρχών, την ώρα που η Ε.Ε. και τα ευρωπαϊκά όργανα θα πιέσουν την νυν και όποια επόμενη κυβέρνηση, να κάνει το αυτονόητο βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, να εντάξει δηλαδή τον συγκεκριμένο μέτρο στην ελληνική έννομη τάξη της χώρας, ως μέλους της Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Τέλος υπάρχει και αυτό που έλεγε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης ότι: ''H Εκκλησία είναι μαγαζί γωνία.'' και από τότε η Εκκλησία της Ελλάδος μέχρι σήμερα, βγήκε νικήτρια με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο από τις συγκρούσεις της με πολιτεία.

Υ.Γ. Άραγε που να πήγε εκείνο το ''Εντολὴν καινὴν δίδωμι ὑμῖν ἵνα ἀγαπᾶτε ἀλλήλους, καθὼς ἠγάπησα ὑμᾶς ἵνα καὶ ὑμεῖς ἀγαπᾶτε ἀλλήλους.'' που έγραψε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης;








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">