Recents in Beach

Μαίνεται ο πόλεμος Κυβέρνησης – Ολυμπιακού! Στοχοποίηση του συλλόγου βλέπει η ΠΑΕ πίσω από τα μέτρα

 


Βαθαίνει η κόντρα μεταξύ της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της κυβέρνησης με την ομάδα του Πειραιά να εκδίδει νέα ανακοίνωση με την οποία απαντά στις «πηγές» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και του Αθλητισμού.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση ο Ολυμπιακός προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη (ελληνική και ευρωπαϊκή) σε βάρος τριών υπουργών.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Είναι θέμα Δημοκρατίας και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα υπερασπίσει τα δικαιώματά του προσφεύγοντας στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη σε βάρος των Υπουργών κκ Οικονόμου, Κατσαφάδου και Βρούτση που πήραν αυτές τις αποφάσεις και έκαναν απαράδεκτες διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες πολίτες».

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η απάντηση που διέρρευσε από τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού προφανώς δεν είναι απάντηση και δεν απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Λέτε πως είναι «κυριαρχικό σας δικαίωμα» να κλείνετε κάθε γήπεδο λόγω υψηλής επικινδυνότητας.

Σας ρωτάμε ξανά: Γιατί δεν κλείσατε το γήπεδο βόλεϊ χθες στο οποίο έγινε ευρωπαϊκό ματς με παρουσία φιλάθλων και γιατί δεν κλείσατε το γήπεδο μπάσκετ για την Παρασκευή (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ); Γιατί δεν κλείνετε τα άλλα ποδοσφαιρικά γήπεδα αύριο (Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα και ΠΑΟΚ – Ελσίνκι);

Έχετε κάποιο στοιχείο ότι η «υψηλή επικινδυνότητα» υπάρχει μόνο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ; Αν έχετε, βγάλτε το στο φως. Όλα στο φως.

Θα μας απαντήσετε για τους εμπορικούς χώρους (σουίτες, εστιατόρια) που δεν έχουν σχέση με τις εξέδρες αν θα μείνουν ανοιχτοί;

Θα απαντήσετε στα ερωτήματα των εκατομμυρίων φιλάθλων μας και στα δικά μας ή θα μείνετε στο «κυριαρχικό σας δικαίωμα» που το ασκείτε κάνοντας σαφέστατη διάκριση σε βάρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και του κόσμου του;

Είναι θέμα Δημοκρατίας και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα υπερασπίσει τα δικαιώματά του προσφεύγοντας στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη σε βάρος των Υπουργών κκ Οικονόμου, Κατσαφάδου και Βρούτση που πήραν αυτές τις αποφάσεις και έκαναν απαράδεκτες διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες πολίτες.

Σας καλούμε έστω και την ύστατη ώρα να απαντήσετε και να ανακαλέσετε την απόφασή σας».

Ο Ολυμπιακός καταγγέλλει «στοχοποίηση» – Τι απαντά η κυβέρνηση
Αιχμηρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε, την Τετάρτη (13/12), η ΠΑΕ Ολυμπιακός, διερωτώμενη αν οι φίλαθλοι της ομάδας αντιμετωπίζονται ως «πολίτες περιορισμένων δικαιωμάτων». Φυσικά, ο πειραϊκός σύλλογος το αυριανό (14/12) παιχνίδι με τη σερβική Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League να γίνει με φιλάθλους στις εξέδρες του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα (13/12), η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τόσο το αυριανό (14/12) ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού κόντρα στη σερβική Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League όσο και τα παιχνίδια της Super League 1 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας. Την ίδια ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη (14/12), οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού κόντρα στην ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα και του ΠΑΟΚ κόντρα στη φινλανδική Ελσίνκι για το Europa League και το Conference League, αντίστοιχα, θα γίνουν με φιλάθλους στις εξέδρες.

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν μετά τα άγρια που σημειώθηκαν, την Πέμπτη (07/12), στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στον Ρέντη, εν μέσω του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό, που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα.

Ως εκ τούτου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής: «Υπάρχει κάποια εξήγηση για την φωτογραφική στοχοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού από τη στιγμή, μάλιστα, που το ατυχές επεισόδιο συνέβη σε άλλο γήπεδο και σε άλλο άθλημα;! Υπάρχει εξήγηση γιατί Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να παρακολουθήσουν έναν ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας τους επειδή είναι φίλαθλοι της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού; Μα είναι οι ίδιοι φίλαθλοι σε όλα τα σπορ! Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει του φιλάθλους του Ολυμπιακού ως πολίτες περιορισμένων δικαιωμάτων;».

Στη συνέχεια, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αναφέρει: «Τόσο εμείς όσο και όλοι οι φίλαθλοί μας – πολίτες αυτής της χώρας που χωρίς καμία απολύτως εξήγηση γίνονται αντικείμενο διακριτικής μεταχείρισης – περιμένουμε από αυτούς που έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις, τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, να τις αιτιολογήσουν και να τις εξηγήσουν. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συνολικά θα εξετάσει κάθε νόμιμο μέσο για να διαφυλάξει τους φιλάθλους μας και την ομάδα μας απο τις αποφάσεις αυτές. Από τους μόνους από τους οποίους δεν περιμένουμε καμία εξήγηση είναι οι βουλευτές του Πειραιά, που παραμένουν εκκωφαντικά σιωπηλοί. Ας μη κάνουν το κόπο στο μέλλον να συνδέσουν το όνομά τους με τον Ολυμπιακό: Η στάση τους θα θεωρηθεί – και θα είναι – υποκριτική. Ειδικά, ο υφυπουργός κ. Κατσαφάδος, ο οποίος εκλέγεται από Πειραιώτες, καθημερινά με τις δηλώσεις του και τις πράξεις του, εκθέτει και προσβάλει τον κόσμο του Ολυμπιακού. Σας καλούμε άμεσα να μας απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα ώστε να μη διασυρόμαστε διεθνώς. Σας καλούμε να αλλάξετε άμεσα την άδικη και παράλογη απόφασή σας για το αυριανό (14/12) κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός
«H ΠΑΕ Ολυμπιακός διατηρεί απαρέγκλιτα μια σταθερή στάση έναντι κάθε μορφής βίας, την οποία επιβεβαιώνει με πράξεις, όχι στα λόγια.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε πρωτοβουλία που κατατείνει στην εξάλειψη οποιασδήποτε ακραίας συμπεριφοράς από τα γήπεδα είναι καλοδεχούμενη και ελπίζουμε να είναι αποτελεσματική. Για να συμβεί, όμως, αυτό θα πρέπει η πρωτοβουλία αυτή να είναι και επαρκώς αιτιολογημένη και να διέπεται από σοβαρότητα.

Έπειτα από το πρόσφατο τραγικό συμβάν και τον τραυματισμό του άτυχου αστυνομικού, για τον οποίο ευχόμαστε όλοι στην οικογένεια του Ολυμπιακού να βγει νικητής στην κρίσιμη μάχη που δίνει, ανακοινώθηκαν (για άλλη μια φορά…) από την Ελληνική Κυβέρνηση κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας.

Με αφορμή τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την ΚΥΑ που εκδόθηκε από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κατσαφάδο και Αθλητισμού κ. Βρούτση, με την οποία απαγορεύεται η είσοδος των φιλάθλων μας όσο και των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας Μπάτσκα Τόπολα στο γήπεδο “Καραϊσκάκη” στον αυριανό (14/12) αγώνα για το Europa League, και λόγω των επαναλαμβανόμενων ερωτημάτων που δεχόμαστε από τους φιλάθλους μας αλλά και την UEFA αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής του αγώνα, ζητάμε δημοσίως από την Ελληνική Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς κ.κ. Βρούτση, Οικονόμου και Κατσαφάδο, μια ξεκάθαρη απάντηση στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει τιμωρηθεί από την UEFA ούτε και από οποιοδήποτε πειθαρχικό όργανο για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα χωρίς φιλάθλους. Παρ’ όλα αυτά, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων που μια ομάδα θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό αγώνα χωρίς φιλάθλους με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Οικονόμου (υπουργού Προστασίας του Πολίτη), Κατσαφάδου (υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη) και Βρούτση (υφυπουργού Αθλητισμού).

Επειδή ουδείς νοήμων άνθρωπος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο αλλά και κανείς από τους αξιωματούχους της UEFA με τους οποίους συνομιλούμε για τη διεξαγωγή του αγώνα, αντιλαμβάνεται τη λογική πίσω από την απόφαση αυτή, παρακαλούμε όπως εξηγήσετε δημοσίως το σκεπτικό αυτής για να καταστεί κατανοητό από οποιονδήποτε. Η σιωπή δεν μπορεί να εκληφθεί ως απάντηση, αλλά ως ομολογία έλλειψης οποιασδήποτε εξήγησης.

2. Πέρα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που, χωρίς καμία εξήγηση υποχρεούνται να μείνουν εκτός γηπέδου, η φιλοξενούμενη ομάδα της Μπάτσκα Τόπολα έχει εδώ και αρκετές ημέρες προμηθευτεί εισιτήρια τα οποία έχει διαθέσει στους φιλάθλους της για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Κάποιοι εκ των φιλάθλων αυτών βρίσκονται στη χώρα μας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και ξαφνικά χωρίς κανείς να μπορεί να τους εξηγήσει το γιατί θα μείνουν εκτός γηπέδου. Ποιος θα αποζημιώσει τους ανθρώπους αυτούς και με ποια διαδικασία;

3. Την ίδια ώρα με τον δικό μας αγώνα, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο “Καραϊσκάκη”, διεξάγεται κανονικά και με παρουσία φιλάθλων ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα. Σε αυτόν θα παραβρεθούν κανονικά και οι φίλαθλοι της ισραηλινής ομάδας. Δηλαδή οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και οι φίλαθλοι που έχουν έρθει στην Ελλάδα από μια εμπόλεμη χώρα, μπορούν να παρακολουθήσουν κανονικά τον αγώνα της ομάδας τους χωρίς να θεωρείται ότι κινδυνεύουν από οτιδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, ενώ οι φίλαθλοι της ομάδας μας και όσοι έχουν έρθει από τη Σερβία, δεν μπορούν να μπουν στο γήπεδο.

Υπάρχει κάποια εξήγηση για τη φωτογραφική στοχοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού από τη στιγμή, μάλιστα, που το ατυχές επεισόδιο συνέβη σε άλλο γήπεδο και σε άλλο άθλημα;!

Υπάρχει εξήγηση γιατί Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να παρακολουθήσουν έναν ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας τους επειδή είναι φίλαθλοι της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού; Μα είναι οι ίδιοι φίλαθλοι σε όλα τα σπορ!

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει του φιλάθλους του Ολυμπιακού ως πολίτες περιορισμένων δικαιωμάτων;

4. Χθες (12/12), στο κλειστό γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη”, λίγα μέτρα από το σημείο όπου έγινε το αποτρόπαιο συμβάν με τον τραυματισμό του άτυχου αστυνομικού, που προκάλεσε τα μέτρα της κυβέρνησης, διεξήχθη κανονικά ένας αγώνας βόλεϊ της ομάδας του Ολυμπιακού στο πλαίσιο του Champions League ανδρών. Ο αγώνας έγινε κανονικά με την παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων της ομάδας μας. Την προσεχή Παρασκευή (15/12) θα διεξαχθεί (δίπλα στο κλειστό αύριο [14/12] γήπεδο “Καραϊσκάκη”) ο αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού και της Βαλένθια για τη Euroleague, με την παρουσία χιλιάδων φιλάθλων της ομάδας μας.

Ωστόσο, ο αγώνας ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους! Οι ίδιοι άνθρωποι που πήγαν χθες (12/12) στο “Μελίνα Μερκούρη» και θα πάνε μεθαύριο (15/12) στο ΣΕΦ, για την ελληνική κυβέρνηση είναι επικίνδυνοι αν βρεθούν αύριο (14/12) στο γήπεδο “Καραϊσκάκη”, ως εάν αναλόγως του αθλήματος που παρακολουθούν έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Τόσο εμείς ως ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και οι χιλιάδες των φιλάθλων μας που αποκλείονται από τον αγώνα της ομάδας μας, ρωτάμε να μάθουμε ποιος είναι αυτός που κάνει την διάκριση και με ποιο κριτήριο;

5. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης κάνουν λόγο για είσοδο στις εξέδρες του γηπέδου έως 10 εκπροσώπων κάθε ομάδας (μελών διοίκησης ή διευθυντικών στελεχών). Δεν αναφέρεστε, όμως, καθόλου τι θα συμβεί με τους εμπορικούς χώρους (σουΐτες, εστιατόρια) που ουδεμία επαφή έχουν με τις εξέδρες του γηπέδου. Τι θα συμβεί με αυτούς τους χώρους; Τι θα κάνουν οι άνθρωποι που έχουν εκμισθώσει τις σουίτες του γηπέδου και τις χρησιμοποιούν ακόμα και για επαγγελματικούς σκοπούς; Τους επιτρέπεται η πρόσβαση, ναι ή όχι; Σκέφτηκε κανείς από την κυβέρνηση τους ανθρώπους που εργάζονται στους χώρους αυτούς, που θα απωλέσουν το μεροκάματό τους χωρίς κανείς να μπορεί να τους εξηγήσει το γιατί; Υπάρχει κάποια απάντηση σ’ αυτό; Μόνον σε ολοκληρωτικά καθεστώτα απαγορεύεται σε εργαζόμενους να τελέσουν την εργασία τους, σε επιχειρήσεις να κλείνουν χωρίς λόγο!

Τόσο εμείς όσο και όλοι οι φίλαθλοί μας – πολίτες αυτής της χώρας που χωρίς καμία απολύτως εξήγηση γίνονται αντικείμενο διακριτικής μεταχείρισης – περιμένουμε από αυτούς που έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις, τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, να τις αιτιολογήσουν και να τις εξηγήσουν.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συνολικά θα εξετάσει κάθε νόμιμο μέσο για να διαφυλάξει τους φιλάθλους μας και την ομάδα μας απο τις αποφάσεις αυτές.

Από τους μόνους από τους οποίους δεν περιμένουμε καμία εξήγηση είναι οι βουλευτές του Πειραιά, που παραμένουν εκκωφαντικά σιωπηλοί. Ας μην κάνουν τον κόπο στο μέλλον να συνδέσουν το όνομά τους με τον Ολυμπιακό: Η στάση τους θα θεωρηθεί – και θα είναι – υποκριτική. Ειδικά, ο υφυπουργός κ. Κατσαφάδος, ο οποίος εκλέγεται από Πειραιώτες, καθημερινά με τις δηλώσεις του και τις πράξεις του, εκθέτει και προσβάλει τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Σας καλούμε άμεσα να μας απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα ώστε να μην διασυρόμαστε διεθνώς.

Σας καλούμε να αλλάξετε άμεσα την άδικη και παράλογη απόφασή σας για το αυριανό (14/12) κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας μας».

«Στην κρίση της Πολιτείας να αποφασίζει τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών»
Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αθλητισμού απάντησαν, την Τετάρτη (13/12), στην ΠΑΕ Ολυμπιακός που κατήγγειλε στοχοποίηση από την ελληνική κυβέρνηση και τόνισαν ότι είναι «στην κρίση της Πολιτείας να αποφασίζει τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών».

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αθλητισμού ανέφεραν: «Είναι στην κυριαρχική κρίση της ελληνικής Πολιτείας να αποφασίζει τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όταν αυτοί μάλιστα αξιολογούνται ως υψηλής επικινδυνότητας».

Ακόμα, επισημάνθηκε το εξής: «Τα όσα προηγήθηκαν – ειδικά με τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών για την οποία έχει υπάρξει ομολογία – δικαιολογούν εν προκειμένω απολύτως το μέτρο αυτό».

Πηγή: ieidiseis.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">