Recents in Beach

Μιλάει ο Χαρίτσης που ήταν “εξαφανισμένος” τα προηγούμενα χρόνια για την “αποτυχημένη αντιπολιτευτική τακτική” του Κασσελάκη και υιοθετεί τη θέση Γεωργιάδη για fake news με τους 500.000 από το Πακιστάν!

 


Εξαφανισμένος σχεδόν τα προηγούμενα χρόνια επί Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέξης Χαρίτσης που δεν παρέδωσε την έδρα που κέρδισε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την στέρησε από το κόμμα του διασπώντας το, υιοθέτησε και το αφήγημα του Άδωνη Γεωργιάδη περί fake news του ΣΥΡΙΖΑ για deal με το Πακιστάν για 500.000 εργάτες γης και οικοδομώ στην Ελλάδα!

Όσα είπε ο Αλέξης Χαρίτσης στην εφημερίδα «το Βήμα» και τον δημοσιογράφο Άρη Ραβανό για τον στόχο της Νέας Αριστεράς στις ευρωεκλογές και την «αποτυχημένη αντιπολιτευτική τακτική» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η χώρα μας έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πορείας. Χρειάζεται σύγκρουση με τον ιδεολογικό πυρήνα της Δεξιάς», δηλώνει ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «το Βήμα» και τον δημοσιογράφο Άρη Ραβανό.

«Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε μια οριστική μετάλλαξη που οδηγεί στην απαξίωση της Αριστεράς στη χώρα. Υπερψήφισε τους εξοπλισμούς, εμφανίζεται αμφίθυμος στο ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο πρόεδρός του τις προάλλες κατήγγειλε -με όρους fake news – την έλευση 500.000 ξένων εργατών στη χώρα μας. Αυτή δεν είναι ούτε αριστερή και συχνά ούτε σοβαρή πολιτική. Ο καθένας από εδώ και πέρα ας κάνει τις επιλογές που του υπαγορεύουν η συνείδηση και οι αρχές του», τονίζει ο Α. Χαρίτσης ασκώντας σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης και η νέα ηγετική ομάδα δεν μετακινούν τον ΣΥΡΙΖΑ προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Εκφράζουν μια αποτυχημένη αντιπολιτευτική τακτική που στηρίζεται σε γενικόλογες και συχνά αντιφατικές θέσεις. Η αμφισβήτηση της ηγεμονίας του κ. Μητσοτάκη απαιτεί κάτι περισσότερο από τη μερική υιοθέτηση της ατζέντας του και το περίφημο “ελληνικό όνειρο”. Χρειάζεται ριζική σύγκρουση με τον ιδεολογικό πυρήνα της Δεξιάς και ταυτόχρονα πειστικό σχέδιο που στηρίζεται σε επεξεργασμένες θέσεις πάνω στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας. Αυτό ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή ηγεσία του δεν μπορεί να το κάνει», ξεκαθαρίζει.

Για τις δημοσκοπήσεις:

«Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους -το 25%- δηλώνει ότι θα μπορούσε να στηρίξει το εγχείρημά μας. Αυτή είναι μια καλή βάση εκκίνησης για τον δρόμο αντοχής που έχουμε μπροστά μας. Η δικιά μας δουλειά είναι να μετατρέψουμε αυτή τη δυνατότητα σε πραγματικότητα», επισημαίνει αναφορικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα.

«Η Δεξιά έχει επιβάλλει την ατζέντα της»

«Το σχέδιό μας είναι να συνδέσουμε τους μεγάλους στόχους της εποχής μας, την κλιματική δικαιοσύνη, την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ανάγκη για επανεκκίνηση της Δημοκρατίας μας, με απτά βήματα που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων στο σήμερα». Αναφέρει ακόμα ότι «η Δεξιά έχει επιβάλλει την ατζέντα της. Χτίζει όρους ηγεμονίας στην ελληνική κοινωνία. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και να μας ενεργοποιήσει».

«Η Νέα Αριστερά μιλά για την ανάγκη να βάλουμε μπροστά το περιεχόμενο της πολιτικής. Με τεκμηρίωση, μαχητικότητα και σύγχρονες απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα. Αυτή είναι η πολιτική μας ταυτότητα», λέει ο κ. Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι η αποφασιστική επαναφορά της αριστεράς και του προοδευτικού χώρου συνολικά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς τονίζει ότι «απαιτείται ένα αποφασιστικό σχέδιο για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ένα νέο, βιώσιμο και συμπεριληπτικό, παραγωγικό μοντέλο, κοινωνική και παραγωγική αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και δημόσιες πολιτικές προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων», προαναγγέλλοντας ότι από τον Ιανουάριο θα προχωρήσουν στην κατάθεση νομοθετικών παρεμβάσεων.

Ο στόχος στις ευρωεκλογές:

«Η Νέα Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος της είναι στις Ευρωεκλογές να εμφανιστεί ένα ανοιχτό ψηφοδέλτιο που θα εκφράζει τις πιο δημιουργικές και ανήσυχες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών. Αλλά έχουμε και μεγάλη πίστη στις δυνατότητες του εγχειρήματός μας», αναφέρει.

Τέλος, σε ερώτημα για τη μελλοντική προεδρία του κόμματος -όταν δημιουργηθεί επισήμως-, ο Α. Χαρίτσης σχολίασε: «είμαι επικεφαλής, αλλά λειτουργούμε συλλογικά. Δίχως μεσσίες και αρχηγισμούς. Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση των συντρόφων μου και είμαι εδώ για να δώσω όλη μου τη δύναμη και τη δημιουργικότητά μου στην κοινή μας υπόθεση. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών. Αλλά έχουμε και μεγάλη πίστη στις δυνατότητες του εγχειρήματός μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Thefaq.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">