Recents in Beach

“Βόμβα” στην αυλή των Δημοκρατικών στην τελευταία στροφη πριν τις προεδρικές στις ΗΠΑ: «Άνδρας αρ. 36» στις καταγραφές όσων πετούσαν στο «νησί της παιδεραστίας» του Έπσταιν στην Καραιβική ο Μπιλ Κλίντον!

 


Μια “βόμβα” που ενδεχομένως να κρίνει ορστικά την έκβαση της ερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης για το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σοβαρές αναταράξεις σε κυβερνήσεις, εταιρικά και κομματικά επιτελεία, αλλά και στα τμήματα επικοινωνίας πλουσίων και διάσημων προκαλεί η όγδοη κατά σειρά δημοσιοποίηση στοιχείων και κυρίως ονομάτων που σχετίζονται με τον νεκρό πλέον Τζέφρι Επστάιν και το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων που λειτουργούσε για τον ίδιο η φυλακισμένη για την ίδια υπόθεση Γκισλέιν Μάξγουελ.

Οι μεγαλύτεροι κλυδωνισμοί αφορούν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, τους Δημοκρατικούς στους οποίους ανήκει, καθώς και δευτερευόντως την σύζυγό του Χίλαρι που είχε διεκδικήσει την προεδρία για να χάσει τελικά από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Κλίντον έγινε γνωστό ότι σχετιζόταν με τον Έπσταϊν το 2002, όταν αποκαλύφθηκε ότι συμμετείχε σε περιοδεία σε αφρικανικές χώρες με το αεροσκάφος του πολυεκατομμυριούχου επενδυτή. Εκείνη την περίοδο η θέση του Κλίντον για τον Έπσταϊν ήταν ότι «εκτίμησε ειδικά την οπτική και τη γεναιοδωρία του κατά την περιοδεία στην Αφρική, για την προώθηση του εκδημοκρατισμού, την ενίσχυση των φτωχότερων, την προσφορά κοινωνικού έργου και την αντιμετώπιση του HIV/AIDS».

Όταν αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο Έπσταϊν λειτουργούσε κύκλωμα με το οποίο κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, αρχικά ο Κλίντον υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα και είχε διακόψει σχέσεις από το 2005. Ωστόσο, δικηγόρος του Έπσταϊν έχει καταγραφεί να περιγράφει τον πελάτη του στους εισαγγελείς ως «μέλος της αρχικής ομάδας που δημιούργησε το Clinton Global Initiative». Τελικά, ο Έπσταϊν συνελήφθη για κύκλωμα παιδεραστίας το 2019, με την εκπρόσωπο του Κλίντον να υποστηρίζει ότι ο πρώην πρόεδρος «δεν γνωρίζει τίποτα» για εγκλήματα, «δεν έχει μιλήσει με τον Έπσταϊν για πάνω από 10 χρόνια» και «ποτέ δεν βρέθηκε ούτε στο νησί του ούτε στο ράντσο του στο Μεξικό ούτε στην κατοικία του στη Φλόριντα».

Εκατοντάδες καταχωρίσεις εγγράφων και στοιχείων για το κύκλωμα του Έπσταϊν είχαν χαρακτηριστεί απόρρητες, στην υπόθεση της Βιρτζίνια Γκιουφρέ που είχε καταγγείλει τους Έπστάιν και Μάξγουελ μεταξύ άλλων ότι ως ανήλικη την ανάγκασαν να έχει ερωτικές επαφές με σειρά διασήμων, μεταξύ άλλων με τον Αμερικανό πρώην επικεφαλής της Γερουσίας Τζορτζ Μίτσελ, τον Βρετανό πρίγκιπα Άντριου και άλλους. Οι καταγραφές αυτές αφορούν άτομα που είναι γνωστό ότι σχετίζονταν με τον Έπσταϊν, χρησιμοποιούσαν τα αεροσκάφη του και φιλοξενούντο σε κατοικίες του, ακόμη και στο ιδιωτικό του νησί.

Ένας από τους πιλότους αεροσκάφους του Έπσταϊν κράτησε τις λίστες επιβαινόντων κατά τις πτήσεις και σε αυτές φέρονται να καταγράφονται επανειλημμένα ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και μέλη της συνοδείας του. Συνολικά, φέρονται να υπάρχουν στα στοιχεία που δημοσιοποιούνται πάνω από 50 εγγραφές που αφορούν τον Κλίντον, ο οποίος στα δικαστικά έγγραφα περιγράφεται ως «Άνδρας αρ. 36».

Μέχρι σήμερα η Γκιουφρέ δεν έχει αναφέρει κάτι επιλήψιμο για τον Κλίντον, ωστόσο στα νέα στοιχεία αναμένεται να περιλαμβάνονται εκτενείς αναφορές γεγονότων και προσώπων από άλλη μάρτυρα, την «Γυναίκα αρ. 162», που φέρεται να βρισκόταν μεταξύ άλλων μαζί με τον πρίγκιπα Άντριου, την Μάξγουέλ και την Γκιουφρέ όταν ήταν ανήλικη, σε πολυτελή κατοικία στη Νέα Υόρκη το 2001. Πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις στις οποίες η τελευταία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον Βρετανό γαλαζοαίματο (που τελικά προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί της παρά τις δηλώσεις του ότι δεν είχε καμία εμπλοκή).

Έχει ωστόσο «τοποθετήσει» και τον Κλίντον στο «χώρο του εγκλήματος» και συγκεκριμένα στο νησί του Έπστάιν στην Καραϊβική, κάτι που ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μέχρι σήμερα αρνείται, ενώ την ίδια θέση διατύπωσε και η καταδικασμένη Μάξγουέλ. Αν η δήλωση της Γκιουφρέ ότι γνώρισε τον Κλίντον στο «Μικρό Σεντ Τζέιμς» στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους επιβεβαιωθεί από τα νέα στοιχεία, το πολιτικό πλήγμα για τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα είναι σοβαρό, καθώς ήδη αντιμετωπίζουν το σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά τον γιο του νυν Δημοκρατικού προέδρου, Χάντερ Μπάιντεν.

Σημειώνεται ότι το 2016, λίγες ημέρες αφού η Χίλαρι Κλίντον είχε κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για να είναι υποψήφια πρόεδρος στις εκλογές του Νοεμβρίου, η νομική ομάδα της Γκιουφρέ είχε ζητήσει περισσότερα στοιχεία για την εμπλοκή του πρώην προέδρου. Η απάντηση από την πλευρά του ήταν ότι δεν μπορεί να βοηθήσει γιατί δεν βρέθηκε ποτέ στο νησί, θέση που δέχθηκε η Δικαιοσύνη.

Ο Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός στο κελί του το 2019 στη Νέα Υόρκη, το πρωί μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων στοιχείων. Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι αυτοκτόνησε με απαγχονισμό.

Πηγή: avgi.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">