Recents in Beach

Βουλγαρία / Τραυματίστηκαν 8 Έλληνες σε τροχαίο - Λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό

 


Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης

Τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη (2/1) μεταξύ φορτηγού και τουριστικού λεωφορείου στην περιοχή Μπόροβο της Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 10 άνθρωποι, εκ των οποίων 8 Έλληνες. 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα ρουμανικό λεωφορείο, το οποίο οδηγούσε 36χρονος και κατευθυνόταν προς την πόλη Byala, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό με τουρκικές πινακίδες, που κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση και το οποίο οδηγούσε ένας 50χρονος. Μετά τη σύγκρουση, το λεωφορείο έφυγε από το δρόμο προς τα δεξιά στην κατεύθυνση της πορείας του. Το ατύχημα συνέβη  λίγο μετά το μεσημέρι στον δρόμο Ρούσε - Μπιάλα.

Σύμφωνα με την Δημόσια Βουλγαρική Τηλεόραση οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου «Kanev» στη Ρούσε. Πρόκειται για δέκα άτομα -8 Έλληνες και δύο Ρουμάνους- ανάμεσά τους και ο οδηγός του λεωφορείου.  Έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες τραυματίστηκαν. Ο μικρότερος είναι 18 και ο μεγαλύτερος 63, βάσει των ίδιων πληροφοριών. Η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται μια 62χρονη που τραυματίστηκε στο κεφάλι και η οποία αναμένεται να χειρουργηθεί, ωστόσο δεν κινδυνεύει, δήλωσε η Στέλλα Κράστεβα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρούσε.

Τα υπόλοιπα εννέα άτομα φέρουν διάφορα τραύματα και κοψίματα, ενώ δύο από αυτούς αρνήθηκαν να νοσηλευτούν. 

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία με τον οδηγό του λεωφορείου, τους επιβάτες και τις βουλγαρικές αρχές, έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε συνδρομή χρειαστεί. Τα αίτια του συμβάντος ερευνώνται, όπως αναφέρει το ΒΤΑ. Εν τω μεταξύ οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν με άλλο λεωφορείο στη Σόφια.

Πηγή: Η ΑΥΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">