Recents in Beach

Ικανοποιημένος για την άμεση απάντηση της ΤΙΕΔΑ δηλώνει ο Σταύρος Σταυράκογλου ο οποίος ζητά επιπλέον διευκρινήσεις

 


Μετά τις πρώτες διευκρινήσεις που ζήτησε από την ΤΙΕΔΑ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Σταυράκογλου -  Διευκρινήσεις από την ΤΙΕΔΑ ΑΕ για την συναυλία της Γωγώς Τσάμπα ζητάει η παράταξη του Σταύρου Σταυράκογλου -  και την απάντηση που πήρε, επανέρχεται με δελτίο τύπου ζητώντας επιπλέον διευκρινήσεις.

Το νέο ΔΤ 


Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΡΧΗ, επιθυμώ να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την άμεση ανταπόκριση της διοίκησης της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. στην επιστολή μας σχετικά με την απευθείας ανάθεση μιας συναυλίας που δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά πληρώθηκε.

Η ανταπόκριση της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. καταδεικνύει την αναγκαία ευαισθησία απέναντι σε ζητήματα διαφάνειας και λογοδοσίας. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ουσία της υπόθεσης, η οποία μας επιτρέπει να χαρακτηρίσουμε, επιεικώς, ως μη ορθή την διαχείριση του θέματος, καθώς η απευθείας ανάθεση και η εν μέρει πληρωμή για μια μη πραγματοποιηθείσα εκδήλωση, αποτελούν πρακτικές που πρέπει να αναθεωρηθούν.

Κατόπιν της δημοσιοποίησης του θέματος, προκύπτουν ερωτήματα για την εν γένει διαχείριση της εν λόγω συναυλίας από την ΤΙΕΔΑ Α.Ε., καθώς η ίδια η αγαπητή καλλιτέχνιδα Γωγώ Τσαμπά, με την ευαισθησία που την διακρίνει, δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα πως με δική της πρωτοβουλία ματαιώθηκε η παρουσία της στην εκδήλωση, λόγω του σεβασμού της απέναντι στους πληγέντες συμπολίτες μας από τις φωτιές και τις πλημμύρες. Επιπλέον, ανέφερε πως δεν έχει υπογράψει κανένα συμφωνητικό και πως δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ ως προκαταβολή!

Είναι αυτονόητο πως αναμένουμε απαντήσεις εκ μέρους της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. για όσα ισχυρίζεται η κ. Τσαμπά σε ότι αφορά την εκδήλωση.

Εκτός αυτού όμως, λογικά γεννάται η απορία, γιατί η εν λόγω συναυλία, εφόσον πληρώθηκε κατά το ήμισυ και οφείλουμε το υπόλοιπο, δεν πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, έστω τρεις μήνες αργότερα, αλλά χρειάστηκε να δαπανηθούν επιπλέον 33.000€ δημοτικά χρήματα για μία άλλη συναυλία, με άλλον καλλιτέχνη (STAN).

Παρακαλούμε και προτρέπουμε την διοίκηση της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. να διασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι παρόμοια γεγονότα δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον, αλλά και να λάβει εις το εξής κάθε απαραίτητο μέτρο που θα εγγυάται την πλήρη διαφάνεια και την ορθή διαχείριση των δημοσίων πόρων.

Αποτελεί καθήκον όλων μας ως δημόσιοι λειτουργοί να προασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίζουμε την ακεραιότητα σε κάθε δημοτική ενέργεια, για το καλό όλων των πολιτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.



Σταύρος Σταυράκογλου

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΡΧΗ


Η απάντηση της ΤΙΕΔΑ


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣΗ 

ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΙΕΔΑ ΑΕ 

Τηλ : 25510 88340-28735 

E.mail : tourismaxd@hotmail.comΑλεξανδρούπολη 22_12_2023 Αριθμ. Πρωτ : 13_09_01_2024 

 ΠΡΟΣ 

Τον κ Σταύρο Σταυράκογλου  

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΡΧΗ»  

 Αλεξ/πόλη 09/1/2024  

 Kυριε Σταύρακογλου  

 Εις απάντηση της από 28/12/2023 επιστολής σας με την ιδιότητα σας  ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΡΧΗ , σας γνωρίζουμε τα κάτωθι   Δυνάμει του από με αριθμό πρωτοκόλλου 350/01-09-2023  ιδιωτικού συμφωνητικού είχε συμφωνηθεί η διοργάνωση και εκτέλεση  συναυλίας εκ μέρους της επιχείρησης μας στον χώρο του Πάρκου  Κυκλοφοριακής Αγωγής Αλεξ/πολης ,πλην όμως εκ των υστέρων για λόγους  ανωτέρας βίας μη δυναμένους να προβλεφθούν κατά την σύναψη της  συμφωνίας,ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ η προγραμματισμένη για την 9/9/2023 συναυλία.  Λόγω της υπαναχωρήσεως μας κατά τους Όρους του ανωτέρω ιδ.  συμφωνητικού καταβλήθηκε εκ μέρους μας και έναντι του συμφωνηθέντος  ποσού της συνολικής αμοιβής( 15.500 ευρώ ) , το ήμισυ της συνολικώς  συμφωνηθείσης αμοιβής ήτοι το ποσό των 7.750 €.- 

 Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή σας,η έγκριση της σχετικής  δαπάνης πληρωμής του ανωτέρω ποσού,ητοι πληρωμής του υπ αριθ.  302/7-9-2023 τιμολογίου (το οποίο και βεβαίως έχει καταχωρηθεί εις τα  λογιστικά μας βιβλία),αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο «Διαύγεια» με  αριθμό πρωτοκόλλου 357/08-09-2023 και αφορά την εξόφληση του 50% του  συνολικού συμφωνηθέντος ποσού ήτοι ποσό (7.750 € ),πλην όμως η  ανάρτηση στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» εξαιτίας τεχνικού προβλήματος του συστήματος  δημοσιεύτηκε-αναρτήθηκε δυο φορές με διαφορετικό ΑΔΑ αλλά όπως  ευχερώς διαπιστώνεται από το περιεχόμενο των δυο αναρτήσεων αφορά την  πληρωμής της ιδίας δαπάνης και του ίδιου τιμολόγιου.  

 Επισης ομοίως , ως ορθώς επισημαίνετε και εσείς στην ανάρτηση σας, η προγραμματισθείσα και μη πραγματοποιηθείσα συναυλία δεν ματαιώθηκε αλλά η διοργανώτρια εταιρία αλλά και η καλλιτέχνης αντιλαμβανόμενοι τους  λόγους ανωτέρας βίας που δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της ,  συμφώνησαν και έγινε αποδεκτό ότι η συναυλία αναβάλλεται και θα  πραγματοποιηθεί την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν, οπότε τότε με την  πραγματοποίηση της συναυλίας θα γίνει η εξόφληση του συνολικού συμφωνηθέντος ποσού στο πλαίσιο της ιδίας συμφωνίας ( 350/01-09- 2023 ιδιωτικού συμφωνητικού)χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση της 

επιχειρήσεως αφού θα συνυπολογισθει το ήδη καταβληθέν ποσό ως  προκαταβολή .- 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΕΔΑ ΑΕ  

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ  

Σεραφειμίδης Αναστάσιος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">