Recents in Beach

Ανασχηματισμός “καραμπόλα” … για το Προστασίας του Πολίτη, τη Δόμνα και το “φάγωμα” Κικίλια ! Ποιοι μένουν εκτός και ποιοι “μετακομίζουν” σε άλλα υπουργεία

 


Ανασχηματισμός “πατσαβουρόπιτα”! Στην πραγματικότητα όλα έγιναν για τις αλλαγές στο ΥπΠροΠο όπου ήταν ήδη “φευγάτοι” από καιρό το δίδυμο Οικονόμου (που είχε αντικαταστήσει εν μέσω καύσωνα τον Ν.Μηταράκη) και Κατσαφάδου που κινδύνευε με εκλογικό  “πνιγμό” στα νερά του … Πειραιά, μετά τον Ρέντη! “Διόρθωση” της ανορθογραφίας …  της Δόμνα Μιχαηλίδου, που φιλοδοξούσε να αναβιώσει το “κρυφό σχολειό” για τους μαθητές και επιστροφή σε γνωστά “λημέρια” για τον Άδωνη με σκοπό να προσέξει και το “σύστημα” Λοβέρδου – ΚΙΝΑΛ στην Υγεία! Ε ρε γλέντια … στα νοσοκομεία. Πάντως σαν τρολιά φαίνεται η συνύπαρξη Γεωργιάδη – Αγαπηδάκη και είναι αμφίβολο πόσο θα διαρκέσει. Επίσης οργιάζουν οι φήμες για επικείμενες συλλήψεις “ηθικών αυτουργών” στο Ρέντη, που ήταν απρόθυμη να εκτελέσει η προηγούμενη ηγεσία, ενώ είναι ζήτημα 2ωρων πλέον και το ξήλωμα αξιωματούχων στην ΕΛ.ΑΣ. Τέλος  ο Παύλος Μαρινάκης αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, διατηρώντας παράλληλα και τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου, στέλνοντας και “μήνυμα” στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος τίθεται εκτός πλάνου πλέον λόγω της διαφωνίας του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έγιναν από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Όπως είπε Κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:

Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00

Κυβερνητικές πηγές:

«Ο Πρωθυπουργός, όπως έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν κρίνει, προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Και σε αυτή την περίπτωση έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για να έχουμε ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές μετά τον μίνι ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτό τον τομέα ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος. Επικεφαλής στο Υπουργείο Υγείας, έναν τομέα στον οποίο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση η κυβέρνηση, αναλαμβάνει ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός με μεταρρυθμιστική εμπειρία, προκειμένου να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες. 

Υπουργός Εργασίας, αναλαμβάνει η Δόμνα Μηχαηλίδου, που έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο ενώ υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επίσης στέλεχος από τη νέα γενιά, αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου. Σημειωτέον ότι με τις αλλαγές ακόμη μια γυναίκα αναλαμβάνει υπουργική θέση και άλλη μία προστίθεται στις θέσεις των υφυπουργών, ενώ μπαίνουν στο υπουργικό σχήμα 3 στελέχη της νεότερης γενιάς. 

Ο αριθμός υπουργών και υφυπουργών δεν αυξάνεται, αφού ήδη ο Υφυπουργός Αμυνας Ν.Χαρδαλιάς έχει εκλεγεί Περιφερειάρχης Αττικής και δεν έχει αντικατασταθεί», προσθέτουν.

Πηγή: Τhefaq.gr
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">