Recents in Beach

Δούκας: Ο Μητσοτάκης εκδικείται του δημότες που δεν ψήφισαν υποψήφιους της ΝΔ

 


Για εκδικητική προσέγγιση, προσκόμματα και τετελεσμένα έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια δυσκολία. Μου κάνει εντύπωση που και σε περίοδο μετάβασης δημιουργούνται προσκόμματα και τετελεσμένα. Χαίρομαι όμως που πολλά που έχω πει έχουν ανταπόκριση στον κόσμο αλλά και περνούν από το ΣτΕ», είπε μιλώντας στο Mega. «Η κυβέρνηση συγκεντρώνει τους οργανισμούς και θέλει το Κράτος να ελέγχει όλες τις δραστηριότητες των Δήμων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χάρης Δούκας.

Σχετικά με την οδό βασιλίσσης Όλγας σημείωσε ότι «είναι ένας δρόμος που ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο, είναι δέσμευσή μου είναι ότι αν μου αποδοθεί, θα την ανοίξω. Υπάρχει μια συνθήκη με αρχαία, μας έχει πει η κ. Μενδώνη ότι υπάρχει μία βίλα με λουτρά, που αν είναι όντως έτσι τα πράγματα πρέπει να αποδοθούν. Δεν φάνηκε η αποκάλυψη από τα έργα που έχουν γίνει στον δρόμο. Τώρα καταλαβαίνω ότι θα ψάξουν να βρουν κάποια άλλα αρχαία, δεν ξέρω αυτό είναι θέμα με τους αρχαιολόγους. Αν όντως όμως μου αποδοθεί ο δρόμος, τότε θα δοθεί με μία ήπια κυκλοφορία για αμάξια για λόγους ασφάλειας και κυκλοφοριακής συμφόρησης». 

Σχετικά με την καταγγελία για τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4 τόνισε ότι «ελπίζω να μην ισχύουν αυτά που ακούγονται. Η Περιφέρεια θέλει να τον πάρει και μετά ιδιώτες και νομίζω θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω. Δεν πρέπει να φιμώνονται οι πολίτες πρέπει να έχουν φωνή».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ο ίδιος θεωρεί ότι αν ήταν ο κ. Μπακογιάννης θα υπήρχε αυτή η αντιμετώπιση, απάντησε: «Μου κάνει εντύπωση και υπάρχει μια προσέγγιση από την κυβέρνηση ότι υπάρχει κάπου πρόβλημα, νομίζω δεν πρέπει να λειτουργούμε εκδικητικά. Πιστεύω ότι πολλές αλλαγές έγιναν όταν άλλαξε ο δήμαρχος, όπως και με την «Ανάπλαση ΑΕ» που είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας και οργανισμός και ο κ. Μπακογιάννης είναι πρόεδρος. Είναι μια προσέγγιση της κυβέρνησης στη λάθος κατεύθυνση ότι δηλαδή «μαζεύω τους οργανισμούς συγκεντρωτικά και να ελέγχει το κράτος όλες τις δραστηριότητες που γίνονται στους Δήμους». Αυτό είναι μία οπισθοδρόμηση. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει δύναμη. Θέλω να ενώσω και όχι να διχάσω, θέλω να «συγκρουστώ» με όρους συνομιλητή ή επαίτη. Υπάρχουν Δήμοι που έχον το ίδιο πρόβλημα και ασφυκτιούν. Υπάρχει ένας φόβος “μην πούμε κάτι άσχημο, μην είμαστε πολύ διεκδικητικοί γιατί θα σταματήσουν τα χρήματα γιατί θα παγώσουν τα έργα”. Οι δήμαρχοι να μην φοβούνται, να σηκώνουν ανάστημα».

Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς και την κριτική που δέχθηκε, ο κ. Δούκας υπογράμμισε πως «δέθηκα κριτική είναι αλήθεια, σηκώθηκα με την κόρη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Νάσου Γαλακτερού, και ντροπή τους σε όσους είπαν ό,τι είπαν. Είπαν ότι έφερα την εκπρόσωπο της Eurovision, Μαρίνα Σάττι, η οποία είπε πολυπολιτισμικά τραγούδια, και τρίτον είπαν ότι σηκώθηκε η σημαία της Παλαιστίνης. Υπήρχε ένα συλλαλητήριο νωρίτερα που πολύς κόσμος δεν ήξερε και μπήκαν μετά μέσα στον κόσμο και άρχισαν να σηκώνουν σημαίες. Είναι δημόσιος χώρος ελεύθερης πρόσβασης, τι να έκανα, να έλεγα να κατέβουν οι σημαίες με πολλές χιλιάδες κόσμου και να γίνει το Σύνταγμα πεδίο μάχης; Είναι φωνές που έκαναν θόρυβο είναι όμως λίγες. Η Αθήνα της αλληλεγγύης έδωσε τη δική της απάντηση».

«Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, και άλλαξε και ο υπουργός. Και για την κυβέρνηση και για εμένα είναι σε απόλυτη προτεραιότητα. Προεκλογικά έλεγα πως πρέπει να ενισχύσουμε και την δημοτική αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ. να μπουν πολύ περισσότερα φώτα σε δύσκολες περιοχές. Υπάρχει το πρόβλημα της μικροεγκληματικότητα στο κέντρο. Να υπάρχουν κοινές περιπολίες δημοτικής αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. Τέλος Ιανουαρίου θα ανοίξει οριστικά η Πανεπιστημίου», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Δούκας.

Πηγή: Documento


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">