Recents in Beach

Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece


 Για μαθητές/τριες από Δ΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου

 

Σουφλί, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Αλεξανδρούπολη, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

 

10:00 – 13:00

 

 

Την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν συναρπαστικό κόσμο γνώσης έχουν μαθητές και μαθήτριες από το Σουφλί, την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή που θα συμμετάσχουν στην «Ημέρα Γνωριμίας» του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTYGreece του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, από τις 10:00 έως τη 13:00, στο Σουφλί και στην Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα, μαθητές/ήτριες από Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού, και από Α΄ έως Γ΄ Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν έναν συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και νέες εμπειρίες μάθησης που προσφέρει το CTY Greece.

Το Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTYGreece σχεδιάζει και υλοποιεί από το 2013 καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές ικανότητες, βάθος και εύρος σκέψης, καθώς και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Το Κέντρο ξεκίνησε με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Επιστημονικού Οργανισμού European Council of High Ability (ECHA) και του European Talent Support Network. Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.Η εκδήλωση γνωριμίας στο Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη με τα μαθήματα του CTY Greece είναι ανοιχτή και δωρεάν σε όλους τους μαθητές/ήτριες. Σε αυτήν μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά και από άλλες περιοχές, ανεξαρτήτως αν έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece. Προσφέρονται τα παρακάτω μαθήματα:

 

·          «Θέλεις να Γίνεις Επιστήμονας» (Δ΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού)

·          «Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» (Α΄ - Γ΄ Γυμνασίου)

 

Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής στο

https://bit.ly/Soufli03022024 για το Σουφλί

https://bit.ly/Alexandroupoli04022024 για την Αλεξανδρούπολη

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με το CTY Greece: Τηλ.: +30 2310 332625,  +30 2310 398253, email: cty@anatolia.edu.gr.

 

Οι γονείς θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα που προσφέρει το CTY Greece σε μαθητές/ήτριες, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους. Ιδιαίτερος λόγος θα γίνει για τον μεγάλο αριθμό υποτροφιών που είναι διαθέσιμες.

 


Εξετάσεις και υποτροφίες για την περιοχή της Θράκης

 

Οι «Ημέρες Γνωριμίας» πραγματοποιούνται ενόψει των εξετάσεων που θα διενεργήσει το Κέντρο στο Σουφλί, στις 17 Φεβρουαρίου 2024, και στην Αλεξανδρούπολη, στις 18 Φεβρουαρίου 2024, με στόχο την επιλογή των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του CTY Greece (διαδικτυακά, Σαββατοκύριακου και θερινά).

Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY), είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου.

Με την επιτυχία τους στις εξετάσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο μάθησης, να γίνουν μέλη μίας δραστήριας κοινότητας και να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των δωρητών του.

Από το 2013 μέχρι σήμερα περισσότερα από 1.600 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο του 52% σε όλα τα χρόνια του προγράμματος.

 

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, τις ημερομηνίες εγγραφών και δείγματα των τεστ. Αναλυτικές οδηγίες για τον τόπο και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων θα αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους εγγεγραμμένους.

 

Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε η περιοχή του Έβρου από τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι εξετάσεις θα προσφερθούν δωρεάν για όλα τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή. Επιπλέον, το Κέντρο αποφάσισε να διαθέσει αυξημένο αριθμό υποτροφιών σε μαθητές/τριες από την περιοχή σε μία προσπάθεια υποστήριξης των οικογενειών και των μαθητών/τριών.

 

·              Ιδρυτικός δωρητής του CTY Greece είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μεγάλοι δωρητές του Κέντρου είναι η Τράπεζα Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η εταιρία Netcompany-Intrasoft, η εταιρία Star Bulk Carriers Corp., και η Deloitte. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">