Recents in Beach

Πρώτο “όχι” της νεολαίας στα “fund της παιδείας”


 Πορεία κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη φοιτητικών συλλόγων αλλά και μαθητές, στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή την ώρα οι μαθητές και οι φοιτητές πηγαίνουν προς την Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1000 άτομα.

Ενδεικτικά υπό κατάληψη τελούν στην Αθήνα το ΕΜΠ (στο 100%), το ΕΚΠΑ (άνω του 80%), το ΠΑΔΑ, το Πάντειο, η ΑΣΟΕΕ, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Στη Θεσσαλονίκη υπό κατάληψη βρίσκεται η πλειοψηφία των τμημάτων του ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ.

Ομοίως και δεκάδες ακόμα σχολές και πανεπιστήμια σε όλη την επικράτεια.

Στον αγώνα και οι εκπαιδετικοί

Παράλληλα η ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στο Προπύλαια.

Το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από πλευράς του αναφέρει πως «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων».

ΠΗΓΗ: 1voice.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">