Recents in Beach

Ο Μάκης Βορίδης πιέζει τον Μητσοτάκη για το γάμο ομοφύλων (Video)

 


Αποκαλυπτικός στις προθέσεις του και στις επιλογές του ήταν στην πρωινή του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ (8/1/24) ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης το όνομα του οποίου «έπαιξε» πριν το μίνι ανασχηματισμό αλλά τελικά παρέμεινε στη θέση του παρά την πλήρη αντίθεσή του στο γάμο ομοφύλων τον οποίο δεν προτίθεται να υπερψηφίσει, αν και υπουργός.

Το Documento είχε κάνει λόγο για «πίστωση χρόνου» στον πρωθυπουργό τόσο από τον Μάκη Βορίδη όσο και από τον Αλέξη Πατέλη ώστε να πάει ήρεμα ως τις Ευρωεκλογές.

Το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης προσπάθησε να αποφύγει την απάντηση λέγοντας μάλιστα πως επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε κακές ειδήσεις… προσπαθούμε να τις βρούμε!

Προφανώς ο κ. Βορίδης δεν θεωρεί «κακές ειδήσεις» την ακρίβεια, την προσπάθεια υποχώρησης στα εθνικά θέματα, την υπογεννητικότητα, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, την υποβάθμιση του ΕΣΥ και της Παιδείας ή και όλες τις καταστροφές που προκάλεσε στη χώρα η κυβέρνησή του.

Επί του προκειμένου -του γάμου ομοφύλων- παρά την πίεση του παρουσιαστή Δημήτρη Οικονόμου ο Μάκης Βορίδης ανέφερε πως το θέμα ανήκει στον πρωθυπουργό ως προς το περιεχόμενο (του νόμου), το χρόνο, αλλά και τη διαδικασία.

Στο ερώτημα αν  ως υπουργός παραιτηθεί αφού δεν θα τον ψηφίσει ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει επαναλαμβάνοντας ωστόσο «έχω απαντήσει γι αυτά».

Παρά το ότι ο παρουσιαστής του καθιστά σαφές πάλι πως αν ένας υπουργός δεν ψηφίσει νομοσχέδιο, τότε παραιτείται, ο Μάκης Βορίδης, απέφυγε να απαντήσει παραπέμποντας και πάλι σε προηγούμενες δηλώσεις του.

Το μοναδικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι τόσο η πολιτική ανάγκη του Κυριάκου Μητσοτάκη να διατηρεί στη θέση του τον ακροδεξιό Μάκη Βορίδη όσο και η πίεση του τελευταίου να θέσει τετελεσμένα στον πρωθυπουργό.

Και όπως λέγαμε, «πίστωση χρόνου» τους δίνει. Αν ο ίδιος έχει άλλες σκέψεις, άλλα χαρτιά στα χέρια του ή ελπίζει σε άλλη διευθέτηση… θα το μάθουμε οσονούπω…


Πηγή: Documento



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">