Recents in Beach

Άρθρο – παρέμβαση του Νίκου Νικολόπουλου: «Οι Έλληνες ΧριστιανοΔημοκράτες στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών, ο Κ. Μητσοτάκης ό,τι έσπειρε θερίζει!»

 


Η παρέμβασή μου, για τους αγρότες, θα γινόταν ούτως ή άλλως ελέω των ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ τους. 

Ωστόσο, η εικόνα που αντίκρισα σήμερα το πρωί από το σπίτι μου, με το κομβόι των τρακτέρ να κατεβαίνει την Πατρών – Κλάους για την μεγάλη πορεία των Αχαιών αγροτών στην Πάτρα, με ωθεί με περίσσια συγκίνηση αλλά και με οργή να μιλήσω για τον αγώνα τους! Κυρίως με ωθεί το ότι είδα τις Ελληνικές Σημαίες πάνω στα αγροτικά οχήματα και πολύ περισσότερο, το ότι η πλειονότητα των διαδηλωτών αγροτών ήταν ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Αυτό και μόνο πρέπει να μας κάνει όλους ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ και συνάμα ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΥΣ. Διότι η νέα γενιά αγωνίζεται για να σταθεί όρθια σε αυτή τη χώρα. Οι αγρότες που διαμαρτύρονται, είναι πολλοί από αυτούς τα παιδιά μας! Είναι παιδιά με όνειρα, βιοπαλαιστές, επαγγελματίες, νέοι άνθρωποι του μόχθου.

Κρατούν τις Ελληνικές Σημαίες, όχι τις κομματικές…! Δεν υποκινούνται από κόμματα!!

«Δεν μπορώ εγώ να καταστρέφομαι και ο υπουργός να λέει ότι παρακινούμαι από την Αριστερά» δήλωσε ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΗΣ κ. Σιδερόπουλος και εμφαντικά δήλωσε δημόσια: « Εμείς θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα στις ευρωεκλογές. Ο κόσμος δεν είναι βλάκας. Δεν είναι πρόβατο. Τα πρόβατα τελείωσαν…»

Η οργή, λοιπόν, των αγροτών έχει φουντώσει, το ίδιο και η δική μας οργή!! 

Οι αγρότες έχουν τις μηχανές των τρακτέρ κι είναι αποφασισμένοι να «κόψουν» την Ελλάδα στα «δυο» στήνοντας μπλόκα.  

Είμαστε, και ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε, ΜΑΖΙ τους!

Αυτά που διεκδικούν ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ. Μας αφορά η έλλειψη προϊόντων, μας αφορά η ακρίβεια, μας αφορά η αισχροκέρδεια που γίνεται μετά την παράδοση των προϊόντων από τους αγρότες, ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΕΣ!!

Οι αγρότες διαμαρτύρονται και διεκδικούν παρεμβάσεις για χαμηλότερο κόστος παραγωγής και τροποποίηση της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), η οποία φέτος προβλέπει μείωση κατά 20% της ενιαίας, βασικής ενίσχυσής τους. Απαντούν στην κοροϊδία των νέων υποσχέσεων με μεγάλο παναγροτικο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και μπλόκα στην Εθνική.

Οι αγρότες αυτή τη φορά είναι εξοργισμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης κι όταν οι κινητοποιήσεις είναι αυθόρμητες και ξεκινούν απ’ το Λαό, αυτός ήταν ανέκαθεν ο φόβος κι ο τρόμος των κυβερνήσεων. 

Στις υποσχέσεις του Κ. Μητσοτάκη απάντησαν με αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Ο Μητσοτάκης έσπειρε αδιαφορία, τώρα θερίζει θύελλες!!

Ο δε, χειρότερος, υπουργός, αφού ξεσήκωσε με την προκλητικότητα του τους αγρότες, τώρα εμφανίζεται «γυμνός», όπως συνέβη και μ’ όλα τα υπουργεία απ’ τα οποία πέρασε… Σκόρπισε παντού τον όλεθρο!

Ναι, ο Αυγενάκης εξόργισε ακόμα και τους «γαλάζιους» αγρότες. 

Όταν  υποχρέωσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να πληρώσουν το «μάρμαρο» ακόμα και για τις φυσικές καταστροφές που συνιστούν πλέον όχι μόνον οικονομικό, αλλά, εθνικό, κίνδυνο μετά την τραγωδία στη Θεσσαλία, τώρα εξήγγειλε 19 μέτρα από τα οποία τα 12 είναι παλιά 

Το «πακέτο» ΔΕΝ δίνει λύσεις στα προβλήματα και ΔΕΝ είναι αρκετό για να κρατήσει όρθιο τον αγροτικό τομέα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ο ανεκδιήγητος υπουργός, που καθύβριζε και εξόργιζε τους αγρότες, ήδη βλέπει την πόρτα της εξόδου από την ώρα που η στάση του προκάλεσε την οργή του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος αναγκάζεται να μπει «μπροστά» προκειμένου να κατευνάσει την δικαιολογημένη αντίδραση που μετατρέπεται σε ξεσηκωμό… ως προάγγελος μεγάλης πολιτικής ανατροπής!

Αλλά όσο κι αν ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να ξεγελάσει τους αγρότες, με εξαγγελίες για «πρόσθετη αρωγή ύψους 5-10.000 ευρώ», κι οι δεξιοί ακόμα αγρότες  - συνδικαλιστές του γυρνούν την πλάτη και τον απειλούν με «μαύρο» ενόψει των Ευρωεκλογών.

Διότι η μέθοδος παλιά και η τακτική είναι γνωστή: Η κυβέρνηση δίνει «τυράκια», αλλά οι αγρότες δεν «τσιμπάνε».

Αυτή τη φορά, τα «ψίχουλα» του «ηγεμόνα» φουντώνουν την οργή των αγροτών και των κτηνοτρόφων που έχουν καταστραφεί από την κακοκαιρία Daniel.

Το επιτελικό κράτος των Α(χ)ΡΙΣΤΩΝ δεν είχε μεριμνήσει  προκειμένου να μην κόβεται το ρεύμα στους πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφους…

Έπρεπε να βγουν στους δρόμους για να αναληφθεί η πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε μόλις πριν λίγα 24 ώρα…

Και τώρα , αναγκάστηκε να κάνει την «Κομανέτσι»… αφού δεν κατάφερε να διεκδικήσει - και πόσο μάλλον να κερδίσει - το παραμικρό για τους Έλληνες σκληρά εργαζόμενους της υπαίθρου.

Παρά μόνον κατάφερε να τους βάλει απέναντι, με αποτέλεσμα να πέφτουν η μία πίσω απ’ την άλλη οι τηλεοπτικές «βόμβες» από τους «γαλάζιους» αγρότες: «Μας καταστρέφουν για τα… μάτια της Ουκρανίας»!!

Δεν τόλμησε να πάει ούτε στα μπλόκα των αγροτών για να ζητήσει συγγνώμη αλλά διάλεξε το «φιλικό» του κανάλι για να ομολογήσει την έμπρακτη αδιαφορία της κυβέρνησής του («Ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για την καθυστέρηση στην κατάθεση της τροπολογίας για το ρεύμα»).


Οι αγρότες διεκδικούν:

  • Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος

  • 100% αποζημιώσεις για τις ζημιές

  • Μείωση κόστους παραγωγής

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές

Οι αγρότες διατρανώνουν ότι ο αγώνας τους είναι θέμα επιβίωσης. Οι Έλληνες αγρότες έχουν κυριολεκτικά εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση που η μοναδική της φροντίδα είναι ο… γάμος των ομοφυλοφίλων. 

Αιχμή του δόρατος η Θεσσαλία, που δεν έχει ακόμη συνέλθει μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που επέφεραν ζημιές πάνω από 5 δις, ενώ το δημόσιο στηρίζει «για τα μάτια του κόσμου» με ένα ελάχιστο ποσόν της τάξης των 600 εκ. €! .


Ο δικός τους αφανισμός 

θα σημάνει (και) τη δική μας πείνα» ... 

Δεν ξεχνάμε πως  οι αγρότες είναι αυτοί που με τον ιδρώτα τους παράγουν τα τρόφιμα και για τούτο η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ μας αποτελεί ΚΑΘΗΚΟΝ μας. Είναι δίκαιη και επιβεβλημένη προς τους Έλληνες αγρότες που αισθάνονται ξεχασμένοι, προδομένοι ή ανίκανοι να θρέψουν τις οικογένειές τους!

Οι ΈΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ προσυπογράφουμε τα αιτήματα των αγωνιζόμενων στα μπλόκα αγροτών που είναι μεταξύ άλλων η μείωση του κόστους παραγωγής με επιβολή πλαφόν στα 7 λεπτά / Kwh για το αγροτικό ρεύμα, η καταβολή αποζημιώσεων που δικαιούνται από τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν από τις πλημμύρες, η ανασύσταση και ορθολογική τεκμηριωμένη χρέωση ΕΛΓΑ / καλλιέργεια, ζωικό είδος και συχνότητα καταβολής αποζημιώσεων, η αναπλήρωση του εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες, η κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, η μείωση του κόστους παραγωγής, δημοπρατήριο εμπορευμάτων σε επίπεδο περιφέρειας κ.α..

Ο κύριος Μητσοτάκης διάλεξε την λάθος πλευρά  και τώρα βρίσκεται απέναντι σε «σκληρά» κοινωνικά μέτωπα!!!

Ό,τι έσπειρε η κυβέρνησή του θερίζει!!!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">