Recents in Beach

Στ. Κασσελάκης από Κοζάνη: Το συνέδριο μας είναι το πρώτο βήμα σ’ ένα μακρόπνοο και εμπεριστατωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα


 «Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να βγούμε με ένα πρόγραμμα στο τέλος της ημέρας με το οποίο να ξέρετε πώς αν μας εμπιστευτείτε και θα είμαστε η κυβέρνηση ακριβώς τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα, καμία έκπληξη» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κοζάνη, στο πρώτο από τα περιφερειακά συνέδρια που έχει δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Θέλουμε να υπηρετήσουμε τους πολίτες. Να δημιουργήσουμε μαζί τους το εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο. Ένα σχέδιο που βασίζεται σε μια ισχυρή εξωτερική και αμυντική πολιτική, σε ένα αποδοτικό κράτος και στόχο έχει τη δίκαιη ανάπτυξη για όλους» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανοίγοντας τις εργασίες του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος στην Κοζάνη, ενώ σημειώσε πως η περιοχή μαραζώνει εξαιτίας των άδικων πολιτικών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Σημείωσε επίσης πως «οι καλές ιδέες δεν έχουν κομματικές ταμπέλες. Πρέπει να μπορούμε να τις αντλήσουμε από την κοινωνία. Γι' αυτό είμαστε εδώ, για να ακούσουμε τους πολίτες και να συνδιαμορφώσουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα»

Ανέφερε πως «ο πληθυσμός της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας μέσα σε μια δεκαετία μειώθηκε κατά 30.000 κατοίκους, λόγω της φυγής της νεολαίας. Η βίαιη απολιγνιτοποίηση, το κλείσιμο των πανεπιστημιακών τμημάτων συνέβαλαν στο μαράζωμα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

«Η ανάπτυξη και η ακμή των περιφερειών οφείλει να είναι εθνικό μας στοίχημα. Αποκέντρωση τώρα».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «το σημερινό πρώτο μας περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο αποτελεί το πρώτο βήμα προς τη σύνταξη ενός πλήρως εμπεριστατωμένου αναπτυξιακού κυβερνητικού προγράμματος».

Για το περιφερειακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας είπε ότι είναι το πρώτο βήμα για την κατάρτιση ενός πλήρως έμπερης απωμένου κυβερνητικού σχεδίου. "Πολλές φορές συναντάω νεαρό κόσμο όπου πάω, ναι αδειαμεσολάβητα, σε όλη τη χώρα που μου λένε: Στέφανε εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε πάω. Σε πάω πολύ. Και τους λέω: Συγγνώμη όταν γεννηθήκατε είχατε "Νέα Δημοκρατία" πάνω σας; Ελληνας δεν είσαι; Λέει ναι. Τότε στο παραβάν αποφασίζεις ό,τι θέλεις. Μου λέει, έχεις δίκιο, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα είναι ότι υπάρχουν Ελληνίδες και Ελληνες, οι οποίοι είναι ισότιμοι πολίτες σε μία χώρα με τεράστιες ανισότητες" τόνισε και συνέχισε:"Οι καλές ιδέες δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Νέα Δημοκρατία. Είναι καλές ιδέες και αυτές οι ιδέες πρέπει να αντλούνται από όλη την κοινωνία, όχι μόνο από προεκλογικά προγράμματα κάθε κόμματος.

Και για αυτό είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να βγούμε με ένα πρόγραμμα στο τέλος της ημέρας με το οποίο να ξέρετε πώς αν μας εμπιστευτείτε και θα είμαστε η κυβέρνηση ακριβώς τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα, καμία έκπληξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα, όσον αφορά στη διαφάνεια και στη βούλησή του να πετάξει τη διαπλοκή που μαστίζει τη χώρα. Με τη χρηστή διοίκηση που έκανε η κυβέρνηση του και ο Αλέξης Τσίπρας και τη διευθέτηση του χρέους που μας δίνει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον μία δημοσιονομική σταθερότητα. Ο στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε με όλη μας την ψυχή αυτή τη χώρα και να δημιουργήσουμε ένα εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο, το οποίο βασίζεται σε μία ισχυρή εξωτερική πολιτική και άμυνα, σε μία σύγχρονη κοινωνία, σε ένα κράτος το οποίο αυτή τη στιγμή, όπως μου είπαν και οι δήμαρχοι, σας γράφει τα παλιά από τα παπούτσια. Και, τέλος, με ανάπτυξη και εξέλιξη για όλους. Εμείς είμαστε εδώ να σας ακούσουμε, θα τα κοστολογήσουμε, θα τα προτεραιοποιήσουμε και με τη στήριξη σας θα γίνουν πραγματικότητα Έχει έρθει η στιγμή που ένα παιδί που γεννιέται σε αυτόν εδώ τον τόπο πρέπει να μπορεί να μεγαλώσει εδώ, να διαπρέψει εδώ, να αισθανθεί ισότιμος συμπολίτης εδώ, και να μη γίνει ούτε απόδημος στο εξωτερικό ούτε εγχώριος μετανάστης".

https://left.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">