Recents in Beach

Στο στόχαστρο τα αυτογκόλ της Νέας Δημοκρατίας...


 Η κυβέρνηση, λίγους μήνες μετά τις εκλογές φαίνεται πως διανύει δύσκολες μέρες εσωστρέφειας, αλληλοκαρφωμάτων, σκανδάλων ...και συγκρούσεων με κοινωνικές ομάδες. Και αυτή η χαώδης κατάσταση αποτελεί μέγιστη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ να πλήξει πολιτικά και επικοινωνιακά τη ΝΔ.

Ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης έχει δηλώσει σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο, ότι «η μείωση κατά περίπου 20% στην καταβολή της βασικής ενίσχυσης των αγροτών, είναι προϊόν διαπραγμάτευσης της ηγεσίας του υπουργείου το 2021», όπου φυσικά κυβερνούσε η ΝΔ με αρμόδιο υπουργό τον Σπήλιο Λιβανό. Και μόλις προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι έκανε ο ίδιος τις σχετικές διαπραγματεύσεις!

«Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και ο υπουργός του λέει ότι τα προβλήματα έχουν προκύψει από την κακή διαπραγμάτευση» τόνισε ο Νίκος Παππάς.

«Συγχαρητήρια στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που είπε την αλήθεια αντικρούοντας τα fake news του κυβερνητικού εκπροσώπου και των στελεχών της ΝΔ που μέχρι τώρα έριχναν την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συγχαρητήρια και στον πρωθυπουργό για την ανάληψη- επιτέλους- της ευθύνης που οδήγησε σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο της χώρας» είπε από τη μεριά της η Δώρα Αυγέρη.

Γαλάζια ρουσφέτια

Ισχυρό πλήγμα για τη ΝΔ αποτελεί η κατάθεση του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι στον Οργανισμό γίνονταν προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, με μπλοκάκι. Μετά από ερωτήσεις του Βασίλη Κόκκαλη, ο κ. Πατέρας τόνισε πως πρόκειται για 210 άτομα!

Μάλιστα, σύμφωνα με τον βουλευτή, η πλειοψηφία των ρουσφετιών φαίνεται να είναι από τις Σέρρες, την εκλογική περιφέρεια του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Η παραπάνω ομολογία αποτελεί ένα από τα κομμάτια του παζλ των κυβερνητικών ευθυνών για την κατάσταση του σιδηρόδρομου, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να ενώσει για να αποδείξει πως όντως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.

«Αυτά ξεσκεπάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική. Αυτά θα σκεπάσει η ΝΔ κάτω από το τσιμέντο της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του.

Δίωξη σε Αγοραστό

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη έρχεται ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, καθώς σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το «μπάζωμα» στα Τέμπη.

Στην Εξεταστική, η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού κατέθεσε ότι ο Κώστας Αγοραστός της είπε σε ιδιωτική συνομιλία ότι προχώρησε στο μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας μετά από εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού. Μένει να δούμε τι θα ισχυριστεί στη Δικαιοσύνη…

Διχασμένη και φοβική η ΝΔ

Στις τρεις Επιτροπές που συζητούν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο μετέχουν περισσότεροι από 150 βουλευτές, με τους περισσότερους να ανήκουν στη ΝΔ. Ωστόσο, τη Δευτέρα τα γαλάζια έδρανα ήταν σχεδόν άδεια, αποτυπώνοντας την απροθυμία των κυβερνητικών βουλευτών να υπερασπιστούν το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση τους!

Μόνο ο βουλευτής Επικρατείας, Γιώργος Σταμάτης, πήρε τον λόγο και τόλμησε να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο, εκφράζοντας την άποψη πως θα έπρεπε να περιλαμβάνεται σε αυτό και η παρένθετη μητρότητα. Ο βουλευτής μάλιστα είχε έναν έντονο διάλογο με τον ομόσταυλό του, Βασίλη Γιόγιακα!

Πολλές θα είναι οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών (αλλά και κορυφαίων υπουργών) για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κάτι που θα εκμεταλλευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα. Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.

Βόζεμπεργκ vs Παπαδημητρίου

Εσωκομματική κόντρα ξέσπασε στη ΝΔ μεταξύ του πρώην βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου και της Ελίζας Βόζεμπεργκ μετά από -κάπως αόριστο- σχόλιο του πρώτου.


Η Ελίζα Βόζεμπεργκ προφανώς κατάλαβε τι εννοεί ο κ. Παπαδημητρίου και απειλεί με μηνύσεις. «Κανένα απολύτως θέμα δεν είχα ποτέ, ούτε έχω εγώ! Αντιθέτως θέμα έχει ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου που αυθαίρετα κ απρόκλητα μου επιτίθεται θίγοντας την υπόληψη μου την οποία θα προστατέψω με κάθε νόμιμο τρόπο! Οφείλει να ανακαλέσει άμεσα δημόσια» έγραψε σε ανάρτησή της η ευρωβουλευτής.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει το ζήτημα, αλλά προφανώς και θα αποτελέσει σημείο αντιπαράθεσης μόλις βγουν στο φως και άλλες λεπτομέρειες…

Η Υγεία στο προσκήνιο

«Η κυβέρνηση δίνει αυξήσεις στους διοικητές των νοσοκομείων, τη στιγμή που καθηλώνει τους μισθούς των εργαζομένων. Ειδικά στους γιατρούς δίνει εξευτελιστικούς μισθούς με αποτέλεσμα να αποχωρούν σωρηδόν από το ΕΣΥ» λένε από την Κουμουνδούρου, την ώρα που ο Άδωνης Γεωργιάδης αφενός νομιμοποιεί το φακελάκι στα απογευματινά ιατρεία και αφετέρου απολύει χιλιάδες συμβασιούχους για να φέρει στα νοσοκομεία εργολαβικές εταιρείες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Υγείας, έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί σε πλατιά στρώματα της κοινωνίας, τα οποία δεν είναι απαραίτητα κοντά στην Αριστερά. Και βεβαίως με την πολιτική που ασκεί (υπέρ των εργαζόμενων, κατά των απολύσεων και κατά των εργολάβων) επιθυμεί να προασπίσει τα δικαιώματα όλων των υγειονομικών, ανεξαρτήτως πολιτικού φρονήματος και συνδικαλιστικής δράσης.

Σηκώνει το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Παύλος Πολάκης ζήτησε από τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, να τον καλέσουν να καταθέσει.

«Εμένα που κατέθεσα τη μηνυτήρια αναφορά για αυτήν την υπόθεση το 2016, γιατί δεν με καλείτε να καταθέσω; Έχω να συνεισφέρω πολλά, τόσο σε αυτή την υπόθεση, όσο και στην επόμενη με τους 74 παράνομους διορισμούς για τους οποίους η ζημιά υπολογίζεται στα 1,4 εκατ. € για τον οργανισμό» είπε χαρακτηριστικά ο Κρητικός βουλευτής.

Ο Παύλος Πολάκης κάνει λόγο για «συμμορία του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ» η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον «υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ, προσωπικό φίλο του Άδωνη Γεωργιάδη και συνεργάτη του στο Υπουργείο Εργασίας, Σταμάτη Πουλή» και «τη σύζυγο του Πουλή και συνεργάτη του Άδωνη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου».

«Για ποιον λόγο ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) απέσυρε την παράσταση πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο αυτό; Σχετίζεται η αλλαγή στάσης του ΕΟΔΥ με την μετακίνηση του κ. Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας;» αναρωτιέται ο Παύλος Πολάκης.

Η ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης με αγρότες και φοιτητές, αποτελούν τη μεγάλη ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ να πλήξει ακόμα περισσότερο το -ήδη τραυματισμένο δημοσκοπικά- προφίλ της ΝΔ.

Αν προσθέσουμε και τη δυσφορία των ελευθέρων επαγγελματιών λόγω του πρόσφατου φορολογικού νομοσχεδίου (για το οποίο πολλά γαλάζια στελέχη με έρισμα στην κοινωνία αντέδρασαν), τη δυσαρέσκεια του κόσμου για την ακρίβεια και το αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας που αποτυπώνεται στις τελευταίες μετρήσεις, βλέπουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοιχτό πεδίο να ασκήσει μάχιμη και αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Και βεβαίως, σήμερα Τετάρτη αναμένεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισμα – κόλαφος για την κυβέρνηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα…

Χρήστος Κυμπιζής

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">