Recents in Beach

ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΗ & ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΛΟΥ ΛΟΓΟΥ»!


 Επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, προς την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, διαβιβάζοντας την επιστολή του σπουδαίου καλλιτέχνη και γνήσιου τέκνου του Διδ/χου, Δημήτρη Ναλμπάντη!!

Στο επίκεντρο αυτής, βρίσκεται η καινοτόμος και ευφυής πρόταση του να καθιερωθεί η 5η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα «Καλού Λόγου»!

Υπογραμμίζοντας, ότι η θεσμοθέτηση μίας τέτοιας ημέρας θα αποτελέσει ένα θετικό έναυσμα για όλους τους ανθρώπους, να υιοθετούν καλύτερη συμπεριφορά έναντι των συνανθρώπων τους, εμπεδώνοντας την κοινωνική ενότητα  και συνοχή!

Παράλληλα, σε μία εποχή πολλαπλών κρίσεων και προκλήσεων, ο καλός λόγος δύναται να αποτελέσει τον «δεσμό» σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των λαών, πετυχαίνοντας σημαντικές συνεργασίες!!

Τονίζοντας δε, ότι οι παγκόσμιες σχέσεις ανθρώπων στηρίχθηκαν στους καλούς λόγους και άλλαξαν την ιστορία του τόπου τους.

Μάλιστα, προτείνεται ο προγραμματισμός μίας κοινής συνάντησης, προκειμένου η Υπουργός να ενημερωθεί πλήρως για την εν λόγω ιδέα, συμβάλλοντας στην δρομολόγηση της υλοποίησης αυτής!

Ακολουθεί αναλυτικά η Επιστολή :


ΠΡΟΣ : Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

ΘΕΜΑ: ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ «ΚΑΛΟΥ ΛΟΓΟΥ» ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!!

Αξιότιμη Υπουργέ,

Σας διαβιβάζω την επιστολή του σπουδαίου Εβρίτη καλλιτέχνη Δημήτρη Ναλμπάντη, στην οποία διατυπώνεται μία πρωτοποριακή και υψηλού συμβολισμού πρόταση!!

Ειδικότερα, ο διεθνούς φήμης ζωγράφος, ο οποίος διακρίνεται για την πολυπολιτισμική του φιλοσοφία, προτείνει να θεσμοθετηθεί η 5η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα «Καλού Λόγου»!

Η καθιέρωση μίας τέτοιας ημέρας θα δώσει σε όλους τους ανθρώπους το έναυσμα, να υιοθετούν καλύτερη συμπεριφορά έναντι των συνανθρώπων τους, ενισχύοντας την κοινωνική ενότητα και συνοχή!!

Συνάμα, σε μία εποχή πολλαπλών κρίσεων, ο καλός λόγος, δύναται να αποτελέσει την «γέφυρα» μεταξύ λαών, καθώς δεν γνωρίζει γεωγραφικά σύνορα ούτε διακρίσεις!

Προτείνεται μάλιστα, να προγραμματιστεί μία κοινή συνάντηση ενημέρωσης-εργασίας, με την συμμετοχή μου καθώς και του Δημήτρη Ναλμπάντη, ώστε να σας «ξεδιπλώσει» τον συλλογισμό του προκειμένου η καινοτόμος αυτή ωραία ιδέα…να μετουσιωθεί σε πράξη!



Ακολουθεί η Επιστολή του Δ. Ναλμπάντη : 

1η Νοεμβρίου Ημέρα του Καλού Λόγου

Είναι μια πρόταση του ζωγράφου Δημήτρη Ναλμπάντη, που τιμήθηκε από τον Ο.Η.Ε. και πολλούς Παγκόσμιους Οργανισμούς και έχει μια πολυπολιτισμική φιλοσοφία που ενώνει τους ανθρώπους και τους λαούς εξυμνώντας τον καλό λόγο.

 

Όλοι οι άνθρωποι και όλοι οι λαοί αξίζουν τον καλό λόγο.

Ένας καλός λόγος σε αυτόν που τον έχει ανάγκη, αξίζει όσο μια καλή πράξη.

          

Με τον καλό λόγο, οι λέξεις γίνονται ισοδύναμες των πράξεων, γιατί το αποτέλεσμά τους το εισπράττουμε άμεσα και το νιώθουμε να μας γεμίζει με ενέργεια και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα της ζωής.

Ο καλός λόγος στις μέρες μας βοηθάει παγκοσμίως και για την ειρήνη των λαών και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους, είναι πάντα η αφετηρία μιας φιλίας. Ένας καλός λόγος ξεπερνά τους γεωγραφικούς χάρτες, ενώνει τα σύνορα και τους ανθρώπους. Ο καλός λόγος όταν εκφράζεται μοιάζει σαν το καράβι με μεγάλα πανιά που πάντα θα έρχεται στη μνήμη μας σαν αιώνιο χαμόγελο. Παγκόσμιες σχέσεις ανθρώπων στηρίχτηκαν στους καλούς λόγους και αλλάξανε την ιστορία του τόπου τους.

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">