Recents in Beach

Αναστάσιος Δημοσχάκης: Εθνικοί & κοινωνικοί λόγοι, επιτάσσουν την ενίσχυση και στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Διδ/χου!!

 


Σε συνέχεια κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς την προηγούμενη ηγεσία του Υπ. Υγείας (Βλ. αναλυτικά εδώ : https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12420975.pdf ), ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, ΑνΔημοσχάκης, επανέρχεται με νέα Γραπτή Ερώτηση προς την νέα ηγεσία του Υπ. Υγείας, διεκδικώντας την στήριξη & ενίσχυση του Γ.Ν.Διδ/χου!!

Ειδικότερα, αναφέρει ότι το εν λόγω Νοσοκομείο συνιστά «υπερταξιαρχία» πλησίον των συνόρων και χρήζει στήριξης και εξέτασης μίας σειράς αιτημάτων όπως ο ίδιος αναδεικνύει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου κι όχι μόνον, σε συνέχεια συναντήσεων με το Διοικητή Χρ.Καπετανίδη, όσο & με το Προεδρείο του ΔΣ των εργαζομένων!

Τονίζει ότι το σχετικό Π.Δ. που προβλέπει κίνητρα σε γιατρούς, υγειονομικούς κλπ επιστήμονες όλων των κατηγοριών που υπηρετούν σε νοσοκομεία με το χαρακτηρισμό «ΑΓΟΝΑ ΤΥΠΟΥ Α’», έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και κρίνεται σκόπιμο όπως επικαιροποιηθεί & εναρμονιστεί στα σημερινά δεδομένα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις γεωγραφικές και εθνικές ιδιαιτερότητες του Νομού, ζητά να θωρακιστεί με προσωπικό το Νοσοκομείο, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας συμβάλλοντας συνάμα στην αποτροπή του πληθυσμιακού μαρασμού της περιοχής!

Ακολουθεί αναλυτικά η Γραπτή Ερώτηση :  

ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ!!

H κυβέρνηση έχει «αγκαλιάσει» με περίσσια φροντίδα και ευαισθησία τις δομές υγείας του ακριτικού Έβρου, ειδικά κατά την δυσμενή χρονική περίοδο της πανδημίας!!

Το Γενικό Νοσοκομείο Διδ/χου, συνιστά μία πραγματική «υπερταξιαρχία» πλησίον των συνόρων και χρήζει στήριξης και εξέτασης μίας σειράς αιτημάτων όπως  έχω αναδείξει κατά καιρούς μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου σε συνέχεια ενημερωτικών συναντήσεών μου με το Διοικητή Χρ.Καπετανίδη, όσο & με το Προεδρείο του ΔΣ των εργαζομένων, δίδοντας «αναπτυξιακή ανάσα» στην εν λόγω υγειονομική μονάδα!!

Η αυτοτέλεια του, κατά την Κυβερνητική περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσε βασικό κοινοβουλευτικό μου στόχο &  σε συνδυασμό με το χαρακτηρισμό του σε « ΑΓΟΝΟ ΤΥΠΟΥ Α’» (βάση του Ν. 4683/2020), υποστήριζα ότι θα καθίστατο σε ουσιαστικό εργασιακό προορισμό, με στόχο την πραγματική αναβάθμιση του, μέσα από την αυτονομία του σε σχέση, με το ΠΓΝΑ.

Ωστόσο, το σχετικό Π.Δ που προβλέπει κίνητρα σε γιατρούς, υγειονομικούς κλπ επιστήμονες όλων των κατηγοριών που υπηρετούν σε νοσοκομεία με το χαρακτηρισμό «άγονα τύπου Α», έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του!

Κρίνεται σκόπιμο και χρήσιμο, όπως επικαιροποιηθεί & εναρμονιστεί στα σημερινά δεδομένα ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες διευκολύνσεις σε όλο το στελεχιακό δυναμικό των εν λόγω νοσοκομείων, δίνοντας και μισθολογικά κίνητρα…

Παρακινώντας κατ’αυτόν τον τρόπο και ευαισθητοποιώντας μεγαλύτερο αριθμό ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, προκειμένου να εγκατασταθεί και να εργαστεί σε αυτά τα νοσοκομεία, όπως είναι μεταξύ αυτών και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Συνάμα, το Νοσοκομείο βρίσκεται σε αλληλένδετη σχέση επί 17 χρόνια με την τοπική Νοσηλευτική, καθώς πρόκειται για δύο ιδρύματα τα οποία είναι ταυτισμένα και συνυφασμένα, αποτελώντας ένα ποιοτικό εκπαιδευτικό πεδίο για τους σπουδαστές, αλλά και ένα ισχυρό οχυρό για την ακριτική περιοχή.

Μαζί δε με τα Κ.Υ Δικαίων, Ν.Ορεστιάδας, Σουφλίου και με το Στρατιωτικό Νοσοκομείο, το γνωστό ΚΙΧΝΕ της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, εξυπηρετούν τους κατοίκους και τα στελέχη του Στρατεύματος στον κεντρικό και βόρειο Έβρο.

  • Λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα γεωγραφικά και εθνικά χαρακτηριστικά της περιοχής ερωτάσθε :

-Προτίθεστε να εξετάσετε την επικαιροποίηση και εναρμόνιση του προβλεπόμενου Π.Δ., προκειμένου να δοθούν σημαντικά κίνητρα στο υγειονομικό προσωπικό ώστε να εγκατασταθεί και να εργαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο  Διδ/χου, εξυπηρετώντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας; 

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">