Recents in Beach

Σε συνέδριο χαρακωμάτων οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ - Κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΓ τη Δευτέρα

 


Ο Κασσελάκης επιμένει από το Λονδίνο: «Να ακουστεί η φωνή της βάσης» - Οξύτατες αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη..

Ένας ιδιότυπος διάλογος μεταξύ προέδρου και κορυφαίων στελεχών του κόμματος. Από την Αθήνα έφυγε το μήνυμα μπροστά στην επιμονή Κασσελάκη για το ερωτηματολόγιο-άτυπο ηλεκτρονικό δημοψήφισμα. Αίτημα να συνεδριάσει εκτάκτως την Δευτέρα η Πολιτική Γραμματεία κατέθεσαν τα 17 από τα 24 μέλη που μετέχουν προκειμένου να συζητηθούν οι πρωτοβουλίες και οι κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως έγινε γνωστό, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει στις 12:00 μ.μ της Δευτέρας (19/2) και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του κ. Κασσελάκη στην εκδήλωση του London School of Economics, ενώ νωρίτερα έχει προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με επενδυτικούς και επιχειρηματικούς φορείς. «Η φωνή των μελών πάνω από την δικιά μου» ήταν η χαρακτηριστική, πάντως, φράση, που αποτυπώθηκε σε βίντεο, ως ένα μήνυμα από το Λονδίνο στην Αθήνα, του Στέφανου Κασσελάκη στην pub «The Perseverance» νωρίτερα την Κυριακή σε συνάντηση που είχε με απόδημους Έλληνες στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το αίτημα για την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπογράφουν οι: Παναγιώτη Αράπη-Μπελώνη, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Μαρία Κουβέλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Διονύσης Τεμπονέρας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Εμφύλιος στην Κουμουνδούρου

siriza_1_cc09e.jpg

Σε κλίμα εμφύλιας σύρραξης, με άγνωστες συνέπειες, για την ώρα, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ πέντε ημέρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου. Το φυτίλι για το εκρηκτικό κλίμα που διαμορφώνεται εντός του κόμματος άναψε με την αιφνιδιαστική απόφαση, και επιμονή σήμερα παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών, του Στέφανου Κασσελάκη για ένα άτυπο ηλεκτρονικό δημοψήφισμα. Ένα ερωτηματολόγιο που εμπεριέχει ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα όπως αλλαγής ονόματος, λογότυπου ενώ καλεί τα μέλη να απαντήσουν αν θέλουν το κόμμα να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερά ή κεντροαριστερά.

Απέναντι στην επιλογή αυτή έδειξε να στέκεται η πλειοψηφία του κόμματος, κορυφαίων στελεχών, αλλά και μελών του κόμματος, εκτός από τα μέλη του στενού «προεδρικού πυρήνα» της ηγεσίας της Κουμουνδούρου. Και ενώ οι αντιδράσεις κορυφώνονταν ο Στέφανος Κασσελάκης με νεότερη του ανάρτηση του επέμεινε στο ερωτηματολόγιο. Παρότρυνε μάλιστα τα μέλη να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο λέγοντας πως οι αποφάσεις θα είναι «αρωγός για μένα και τα όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας».

Ενδεικτική του κλίματος, για ένα κόμμα που πλέον «βράζει», είναι η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη που έκανε λόγο για «κίνδυνο διάλυσης», ζητώντας την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής πριν την διεξαγωγή του συνεδρίου. Ο Νίκος Παππάς έδειξε να κρατά αποστάσεις με τον τρόπο του δηλώνοντας (στην Εφ.Συν), μεταξύ άλλων, πως «το καταστατικό μας δεσμεύει όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο». Στον αντίποδα, η Θεοδώρα Τζάκρη, στενή συνεργάτιδα του Στέφανου Κασσελάκη δήλωσε πως «δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων».

Το καταστατικό

Οι πληροφορίες μάλιστα φέρουν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που αντιδρούν στο ερωτηματολόγιο Κασσελάκη να συντονίζονται ως προς τις κινήσεις τους, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για προετοιμασία κειμένου που θα ζητά από τον πρόεδρο την απόσυρση του ερωτηματολογίου. Στο ορατό, πάντως, ενδεχόμενο να μην δεχθεί την σύγκληση των οργάνων ο πρόεδρος του κόμματος το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει την υποχρεωτική σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής κατόπιν αιτήματος του 25% των μελών της. «Η Κεντρική Επιτροπή συνέρχεται τακτικά, δια ζώσης ή, όταν απαιτείται με υβριδικό ή ψηφιακό τρόπο, κάθε 3 μήνες με ευθύνη της Πολιτικής Γραμματείας και εντός 15 ημερών όταν το ζητήσει το 1/4 των μελών της» αναφέρει το άρθρο 16, παρ.7 του καταστατικού.

Επιμονή Κασσελάκη

kasselakis_1_dc6a2.jpg

«Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη. Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία. Το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει ο Στέφανος Κασσελάκης. «Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας» προσθέτει ο ίδιος.

Αναλυτικά στην ανάρτηση του αναφέρει:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη.

Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία.

Το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει «αλλάξτε τα όλα».

Παροτρύνω όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο isyriza.gr/preconference_… . Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας.

Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου».

Διευκρινίσεις Κουμουνδούρου

Μπροστά στις ηχηρές αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος στελέχη της Κουμουνδούρου διευκρίνιζαν για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη πως «δεν είναι κάτι που θα συζητηθεί στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα ερωτηματολόγιο, το δεύτερο που έχει υποβληθεί στα μέλη. Στο Συνέδριο θα συζητηθούν μόνο τα κείμενα που έχει εγκρίνει η επιτροπή Θέσεων».

Αποστάσεις από τον Νίκο Παππά

_c97f2.jpg

Με σαφή τρόπο κράτησε αποστάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη και το ερωτηματολόγιο ο Νίκος Παππάς. «Οι αλλαγές του καταστατικού στο συνέδριο το 2022 επιτρέπουν και υποβάλλουν τη συμμετοχή των μελών στη λήψη αποφάσεων. Για αυτό άλλωστε και η ηγεσία μας και η κεντρική επιτροπή έχουν εκλεγεί από τη βάση. Αυτό προβλέπει το καταστατικό, το οποίο μας δεσμεύει όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο» αναφέρει στην δήλωση του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Νίκος Παππάς.

Σφοδρή αντίδραση Γεροβασίλη

gerovasili_c3304.jpg

Την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε με δήλωση της η Όλγα Γεροβασίλη πριν την διεξαγωγή του συνεδρίου. «Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος» σημειώνει η Όλγα Γεροβασίλη.

«Θα περίμενα, επομένως, από τον πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω» τονίζει χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη.

«Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ' όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν από τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί de facto σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σπίρτζης: Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

spirtzis_b9a83.jpg

Με την σειρά του ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε πως δεν πρόκειται να απαντήσει στο ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη. «Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το τι είδους κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λήξει στο προηγούμενο συνέδριο. Τα ταυτοτικά ζητήματα δεν λήγουν ανάλογα με το ποιος είναι πρόεδρος, αλλά στο συνέδριο» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να βγάζει ερωτηματολόγιο με πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Τόνισε, δε, πως «όταν ο πρόεδρος ενός κόμματος δεν γνωρίζει ποιες είναι οι διαδικασίες που ο ίδιος εισηγήθηκε, κάτι δεν πάει καλά» Ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για οργανωτικό χάος στον ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να το βγάλει από πάνω του και μίλησε για κατάρρευση του κόμματος.

Ρήγας: Ο πρόεδρος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση

rigas_24def.jpg

Από την πλευρά του ο Πάνος Ρήγας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και ο οποίος είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στην εσωκομματική κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, σημειώνει πως «η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιου για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε. Ο πρόεδρος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση».

Ειδικότερα, στη δήλωση του ο Πάνος Ρήγας αναφέρει:

«Πέντε ημέρες πριν την κορυφαία διαδικασία του 4ου Συνεδρίου του κόμματος μας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ εμφανίζονται πρωτόγνωρες καταστάσεις και διαδικασίες. Είναι αλήθεια πως μετά την αποχώρηση από την ηγεσία του κόμματος, του Αλέξη Τσίπρα, κάποιοι μη σεβόμενοι δημοκρατικές διαδικασίες αποχώρησαν λοιδωρώντας τον πρόεδρο Στέφανο Κασελάκη. Άλλοι λίγες μέρες πριν το συνέδριο ανοίγουν συζήτηση για συμμαχίες και θέματα στρατηγικής που θα έπρεπε να τεθούν στο συνέδριο.

Ο πρόεδρος θα έπρεπε να διαμορφώσει συνθήκες σύνθεσης και συλλογικής λειτουργίας. Η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιου για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε.

Ο πρόεδρος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση.

Σήμερα μάλιστα που η πολιτική της ΝΔ καταστρέφει την κοινωνία, που με αυταρχικές μεθόδους αντιμετωπίζει αγρότες και φοιτητές , που παραβιάζει το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα. ΥΓ. Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ το 1989. Όπως πάντα έτσι και τώρα θα στηρίξω την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις αγωνίες των χιλιάδων συντρόφων μακριά από προσωπικές στρατηγικές».

Υπέρ του προέδρου η Τζάκρη και η Κασιμάτη

Στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη πάντως τάχθηκαν τόσο η στενή συνεργάτιδα του προέδρου και γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη όσο και η βουλευτής του κόμματος, Νίνα Κασιμάτη.

Με δήλωση της στην ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής» η Θεοδώρα Τζάκρη, σε ιδιαίτερα αιχμηρό λόγο, έκανε λόγο για «φιλοδοξίες αρχηγίσκων». Ειδικότερα η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

«Δεν έχουν περάσει ούτε έξι (6) μήνες από την εντολή των πολλών κι απλών στις 24 Σεπτεμβρίου 2023: "ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ!”.

Η επιταγή αυτή μορφοποίησε το βοών αίτημα ενός χώρου περήφανου που πάντοτε επωμίστηκε τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας.

Ενός χώρου που συχνά αντιμετώπισε την εχθρότητα του πλέον οπισθοδρομικού κατεστημένου με προσπάθειες εξόντωσης.

Μιλώ για την δημοκρατική παράταξη και τη δεξιά!

Εμείς που μάθαμε τον τελευταίο μισό αιώνα να θεωρούμε φυσική θέση της δεξιάς το χρονοντούλαπο, βρίσκουμε τελείως αφύσικο το σημερινό τοπίο δεξιάς κυριαρχίας, απότοκο μιας διαδρομής συνεχούς επταετούς πτώσης.

Στην προσπάθεια της αναζωογόνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες, να καταβάλουμε το κόστος, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων γιατί ποτέ δεν επαρκούσε στην ιστορία η απλή εναλλαγή προσώπων.

Κάνω λοιπόν έκκληση προς όλες κι όλους:

Ας μην εμποδίζουμε τη συζήτηση να μπει στην ουσία. Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται. Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων».

Από την πλευρά της η Νίνα Κασιμάτη σημειώνει σε ανάρτηση της:

«Για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί και ο Πρόεδρος σ. Στέφανος Κασσελάκης δικαιούται να προσκαλεί τα Μέλη να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε αυτήν την πορεία και μέσω #iSYRIZA. Γιατί το κόμμα και ο λόγος ανήκει πρώτα στα Μέλη —όχι στη συλλογική ηγεσία που δεν ανέλαβε καμία ευθύνη μέχρι σήμερα και, προκειμένου για τη διατήρηση του εσωκομματικού status quo, θέλει να επαναλαμβάνεται επίμονα η πεπατημένη που μας οδήγησε στο 17% και παρακάτω…

Επειδή λοιπόν οι απόψεις είναι ελεύθερες, αλλά τα γεγονότα ιερά, αυτά συνοπτικά έχουν ως εξής:

1.Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σ. Στέφανος Κασσελάκης έλαβε εντολή ηγεσίας του κόμματος από τα χιλιάδες μέλη. Από τους πολίτες δηλαδή, που πείστηκαν από την υποψηφιότητά του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια χαμένη υπόθεση και τελικά προσήλθαν στην κάλπη για να τον υπερψηφίσουν ως νέο και αξιόπιστο πρόσωπο και για να ανατάξουμε μαζί τους, όπως ο ίδιος είχε δεσμευθεί, με τρόπο διαφανή, δημοκρατικό, συντεταγμένο και συλλογικό, ένα κόμμα σε μεγάλη πτωτική φορά ήδη τον Σεπτέμβριο ‘23, αφού προηγουμένως είχε αυτό αποδοκιμαστεί ηχηρά, χάνοντας το 1/2 της εκλογικής του δύναμης πρωτοφανώς από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

2.Ο σ. Αλέξης Τσίπρας, δεν «παρέδωσε στον διάδοχό του». Με αίσθημα αξιοπρέπειας παραιτήθηκε τον Ιούνιο ‘23 στην Εκτελεστική Γραμματεία και στη συνέχεια, ολομόναχος, μέσα από μια παγωμένη αίθουσα στο Ζάππειο μίλησε στο πανελλήνιο, καθώς και στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για έναν ιστορικό κύκλο του κόμματος «που έχει πια κλείσει», μεταξύ άλλων καλώντας μας: «να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μία μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα. Μια διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης, που θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη του κόμματος, αλλά και τους φίλους και τις κοινωνικές ομάδες που θέλουμε να εκπροσωπούμε είναι άμεση προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα».

3.Τα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή, από τον Ιούλιο του 2023 α ρ ν ή θ η κ α ν μετά από ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία την άμεση διεξαγωγή συνεδρίου και τον εσωκομματικό διάλογο για τα αίτια της ήττας, που θα λειτουργούσε ως γνώμων και θα επέτρεπε την εξαγωγή χρήσιμων και ασφαλών συλλογικών συμπερασμάτων για τον ιδεολογικοπολιτικό επανακαθορισμό της πορείας και της ταυτότητας του νέου ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι προτάχθηκε η ονοματολογία αντί της Πολιτικής.

Ο Πρόεδρος τώρα και ενόψει του 4ου Συνεδρίου απευθύνει νέο ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία, τα μέλη μας αλλά και όσους θέλουν να γίνουν μέλη, να διαμορφώσουμε από κοινού, από τα κάτω, τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που θα εκφράσει τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου, τις ελπίδες και την προοπτική του ελληνικού λαού.

Συμμετέχουμε όλες, όλοι, όλ@ μπαίνοντας στον iSYRIZA.

Νίνα Γ. Κασιμάτη

Βουλευτής Β’ Πειραιά

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Οκτ. ’23)»

Το ερωτηματολόγιο

Υπενθυμίζεται πως από χθες, επιμένοντας και σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση του απηύθυνε κάλεσμα τονίζοντας ότι «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει σε εσάς» και προέτρεψε τα μέλη του κόμματος να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο ενόψει του συνεδρίου του κόμματος που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Οι πέντε ερωτήσεις προς απάντηση από τους εγγεγραμμένους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

  • Πιστεύετε ότι η τωρινή δομή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτελεσματική;
  • Είστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των οργάνων του κόμματος;
  • Επιθυμείτε να γίνουν ριζικές αλλαγές στη δομή του κόμματος;
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αυτοπροσδιοριστεί ως Κεντροαριστερά ή ως Αριστερά;
  • Επιθυμείτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει λογότυπο;Επιθυμείτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει όνομα;

συριζα ερωτηματολογιο

Μιχάλης Χαριάτης 

ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">