Recents in Beach

Ολοκληρώνονται οι εγγραφές για τις εξετάσεις στον νομό Έβρου του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά

 


Εξετάσεις στον νομό Έβρου  

  του  Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/

Center for Talented Youth (CTY) Greece

 

Για μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου

 

Εγγραφές

έως τις 13 Φεβρουαρίου 2024 για τις εξετάσεις στο Σουφλί

έως τις 14 Φεβρουαρίου 2024 για τις εξετάσεις στην Αλεξανδρούπολη

 

Έως τις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2024 μαθητές και μαθήτριες από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τις εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα (17 και 18/2/2024).

Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε η περιοχή του Έβρου από τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι εξετάσεις θα προσφερθούν δωρεάν για όλα τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή. Επιπλέον, το Κέντρο αποφάσισε να διαθέσει αυξημένο αριθμό υποτροφιών σε μαθητές/τριες από την περιοχή σε μία προσπάθεια υποστήριξης των οικογενειών και των μαθητών/τριών.

Το Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTYGreece σχεδιάζει και υλοποιεί από το 2013 καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές ικανότητες, βάθος και εύρος σκέψης, καθώς και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Το Κέντρο ξεκίνησε με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Επιστημονικού Οργανισμού European Council of High Ability (ECHA) και του European Talent Support Network. Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

 

Εξετάσεις και υποτροφίες

 

Oι εξετάσεις έχουν ως στόχο την επιλογή των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του CTY Greece (διαδικτυακά, Σαββατοκύριακου και θερινά) · έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY), είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου.

Με την επιτυχία τους στις εξετάσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο μάθησης, να γίνουν μέλη μίας δραστήριας κοινότητας και να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των δωρητών του.

Από την έναρξη του προγράμματος, το 2013 μέχρι σήμερα σχεδόν 7.000 μαθητές και μαθήτριες από Γ΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα του CTY Greece. Επίσης, μέχρι σήμερα περισσότερα από 1.600 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο του 52% σε όλα τα χρόνια του προγράμματος.

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, τις ημερομηνίες εγγραφών και δείγματα των τεστ. 

Αναλυτικές οδηγίες για τον τόπο και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων θα αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους εγγεγραμμένους.

 


Τα μαθήματα

 

Οι  μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τα προσφερόμενα μαθήματα, που χαρακτηρίζονται από φαντασία και πρωτοτυπία και διαφοροποιούνται ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας τους.

Από τις Θετικές Επιστήμες: Κρυπτολογία, Θεωρία Παιγνίων, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εγκληματολογία, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι Εν Δράσει!Video Game Design, Επιδημιολογία, Ιατρική Στατιστική, Βιοϊατρική Τεχνολογία.

Από τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες: Ο Κόσμος των Οικονομικών και της ΕπιχειρηματικότηταςΗνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο, Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά, Διεθνείς Σχέσειςη Ψυχολογία των Ανθρωπίνων Σχέσεων.  

Αρκετά μαθήματα - όπως το Food Power: The Science of Nutrition and Health, η Τέχνη και η Επιστήμη του Κινηματογράφου και η Ακαδημία Υπερηρώων - συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία. 

 

       Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο του CTY Greece (www.cty-greece.gr)

Τηλ.: 2310 332625,  2310398253. Email: cty@anatolia.edu.gr

 

Ιδρυτικός δωρητής του CTY Greece είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μεγάλοι δωρητές του Κέντρου είναι η τράπεζα Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η εταιρία Netcompany-Intrasoftη εταιρία Star Bulk Carriers Corp., και η Deloitte. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">